Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas sezono trofėjus – per baudinius: „Man City“ laimėjo UEFA Supertaurę

„Manchester City“ klubas iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Pepo Guardiolos auklėtiniai Atėnų priemiestyje Pirėjuje per baudinių seriją 5:4 (pagrindinis rungtynių laikas 1:1) nugalėjo „Sevilla“ klubą ir laimėjo UEFA Supertaurę.
Pepas Guardiola ir Erlingas Haalandas
Pepas Guardiola ir Erlingas Haalandas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl Supertaurės tradiciškai grūmėsi praėjusiame sezone UEFA Čempionų lygą ir UEFA Europos lygą laimėję klubai.

Sevilijos klubas į priekį išsiveržė 25-ąją minutę, kai perdavimą iš krašto įspūdingu smūgiu galva „uždarė“ marokietis Youssefas En-Nesyri.

Andalūzai turėjo ne vieną progą padvigubinti persvarą, bet antrąjį rungtynių įvartį pelnė „Man City“ jaunuolis Cole'as Palmeris – anglas pasižymėjo precizišku smūgiu galva po Rodri perdavimo 63-ą minutę.

Per likusį laiką „Man City“ turėjo ne vieną progą pasižymėti ir išplėšti pergalę, bet daugiau įvarčių nebuvo ir komandos kėlėsi į baudinių seriją, mat pratęsimas šiame susitikime nebuvo žaidžiamas.

Baudinius pirmi devyni žaidėjai realizavo nepriekaištingai, o suklydo dešimtasis – „Sevilla“ serbas Nemanja Gudeljis. Tai lėmė „Man City“ pergalę 5:4.

„Miestiečių“ gretose baudinius sėkmingai mušė Erlingas Haalandas, Julianas Alvarezas, Mateo Kovačičius, Jackas Grealishas ir Kyle'as Walkeris. Sevilijos klubo gretose pasižymėjo Lucasas Ocamposas, Rafa Miras, Ivanas Rakitičius ir Gonzalo Montielis.

Dėl UEFA Supertaurės „Manchester City“ žaidė ir ją laimėjo pirmą sykį. Tai jau penktas kartas iš eilės, kai Čempionų lygos nugalėtojai įrodo pranašumą prieš stipriausią Europos lygos komandą.

„Sevilla“ yra laimėjusi Supertaurę 2006 metais, bet nuo tada pralaimėjo šiose rungtynėse jau šeštą sykį iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas