Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Pirmi praleidę ukrainiečiai išplėšė pergalę prieš slovakus

Europos futbolo čempionate per pirmąsias penktadienio rungtynes Ukrainos rinktinė E grupėje nugalėjo Slovakijos nacionalinę komandą 2:1 (0:1).

Rungtynių pradžia visiškai priklausė Slovakijos futbolininkams. Jau per pirmąsias 15 min. Ukrainos komandos vartininko pareigas perėmusiam Anatolijui Trubinui teko dukart gelbėti savo komandą po Luko Haraslino ir Ivano Schranzo smūgių.

Pastarasis savo vis dėlto gana greitai pasiekė. 18 min. po L.Haraslino aukšto perdavimo iš kairiojo krašto Oleksandras Zinčenka „pametė“ savo oponentą iš akiračio ir I.Schranzas smūgiu galva pasiuntė kamuolį tinklą.

Ukrainos rinktinė savo žaidimą atrado tik kėlinio viduryje ir 34 min. turėjo nuostabią progą išlyginti rezultatą. Vis dėlto po Oleksandro Tymčyko smūgio slovakų vartininkas Martinas Dubravka pirštų galais palietė kamuolį ir to užteko, kad kamuolį nukreiptų į virpstą.

Išlyginti rezultatą ukrainiečiams pavyko 54 min., kuomet po puikaus O.Zinčenkos perdavimo Mykola Šaparenka gavo kamuolį baudos aikštelės viduryje visiškai laisvas ir be dvejonių pasiuntė jį į vartus (1:1).

dpa/picture-alliance nuotr./Peteris Pekarikas ir Mychajlo Mudrykas.
dpa/picture-alliance nuotr./Peteris Pekarikas ir Mychajlo Mudrykas.

Visiškai perlaužti rungtynių eigą Ukrainos komandai pavyko 80 min. Tas pats M.Šaparenka atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę tik 67 min. aikštėje pasirodžiusiam Romanui Jeremčiukui ir puolėjas sugebėjo paridenti kamuolį į vartų tinklą greta M.Dubravkos – 2:1.

Per likusį laiką komandoms rezultato pakeisti nebepavyko ir ukrainiečiai džiaugėsi sunkia pergale.

Po šios pergalės E grupėje Rumunijos, Ukrainos ir Slovakijos rinktinės turi po 3 taškus, o Belgijos rinktinė taškų neturi. Rumunai ir belgai antrojo turo rungtynes žais šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius