Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmieji taškai ir pirmoji pergalė: F.Černycho dublis susitikimo pabaigoje nokautavo bulgarus

Šių metų kovo pabaigoje atrankoje į 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą startavusi Lietuvos rinktinė pagaliau gali džiaugtis pirmaisiais taškais ir pirmąja pergale. C pogrupio rungtynėse LFF stadione mūsų futbolininkai 3:1 sudorojo Bulgariją.
Pasaulio futbolo čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija
Pasaulio futbolo čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lithuania Bulgaria

Lietuva – Bulgarija 3:1

14' D.Ilijevas nerealizuoja 11 m. baudinio [0:0]

18' J.Lasickas [1:0]

64 K.Despodovas [1:1]

82' F.Černychas [2:1]

84' F.Černychas [3:1]

Pirmuosius taškus į savo taupyklę įsidėjusi Lietuvos rinktinė grupėje išlieka penkta, tačiau po šių rungtynių atsirado neblogi šansai pakovoti ne tik dėl ketvirtos, bet ir trečiosios pozicijos.

Tiek nuo Bulgarijos, tiek nuo Šiaurės Airijos mūsų futbolininkus skiria tik du taškai.

Atrankoje į PČ lietuviams dar liko dvejos rungtynės, o artimiausias mačas prieš Šveicariją namuose įvyks jau po trijų dienų, antradienį.

Gausaus palaikymo šiame mače susilaukusi Lietuvos rinktinė perspėjamąjį signalą svečiams pasiuntė jau antrąją rungtynių minutę. Arvydas Novikovas iš kairiojo krašto atliko perdavimą baudos aikštelėje buvusiam Karoliui Laukžemiui, o iki pirmojo įvarčio puolėjui pritrūko tik šiek tiek tikslumo – kamuolys skriejo visai šalia vartų.

Pozityvias lietuvių nuotaikas sudrumstė rungtynių arbitro Jevgenijaus Aranovskio švilpukas 12-ąją minutę. Teisėjas iš Ukrainos po bulgarų pakelto kampinio skyrė baudinį į mūsų vartus – baudos aikštelėje ne pagal taisykles sužaidė Egidijus Vaitkūnas.

Visgi bulgarai šios dovanėlės neišpakavo – Dimitaras Ilijevas atliko prastą baudinį, o nestipriai smūgiuotą kamuolį į kairįjį vartų kampą užtikrintai sugavo Ernestas Šetkus.

Neįmuši tu, įmuša tau – lietuviai jau už keleto minučių labai skaudžiai nubaudė bulgarus. Viskas prasidėjo nuo Justo Lasicko aktyvumo ir perimto kamuolio, kuris greitai atsidūrė kairajame krašte pas A.Novikovą.

Lietuvos rinktinės saugas pasileido į greitą ataką ir surado jos smaigalyje jau tykojusį J.Lasicką, kuris tiksliu smūgiu 18-ąją minutę išvedė mūsų rinktinę į priekį – 1:0.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pasaulio futbolo čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pasaulio futbolo čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija

LFF stadiono šeimininkai gynėsi kompaktiškai ir pavojingų susikurti oponentams beveik neleido, tačiau sausų vartų išlaikyti iki susitikimo pabaigos nesugebėjo.

64-ąją minutę savo individualų meistriškumą pademonstravo K.Despodovas, atlikęs puikų baudos smūgį ir kamuolį patupdęs į artimąjį vartų kampą.

Solidžias rungtynes žaidusių lietuvių taškas tikrai netenkino, o taip ilgai lauktą pergalę mums galiausiai padovanojo Fedoras Černychas, susitikimo pabaigoje pelnęs nuostabų dublį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pasaulio futbolo čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pasaulio futbolo čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija

82-ąją minutę Lietuvos rinktinė oponentus pagavo nepasiruošusius – greitai įžaidė kamuolį nuo aikštės vidurio, o baudos aikštelės prieigose visus reikalus sutvarkė F.Černychas, galingu smūgiu nuginklavęs varžovų vartų sargą.

Bulgarų vartų apgultis tęsėsi, o jau visai netrukus svečiai buvo pasiųsti į nokautą, iš kurio nebeprisikėlė – 84-ąją minutę F.Černychas pelnė įvartį galva.

Paskutinį sykį Lietuvos futbolo rinktinė pergalę buvo iškovojusi praėjusių metų lapkritį, kuomet UEFA Tautų lygoje įveikė Kazachstaną.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynių eiga

90 min. Viskas! Pergalė mūsų!

84 min. ĮVARTIS! F.Černychas pelno dublį!

82 min. ĮVARTIS! Pamirškime visas vartų konstrukcijas! Lietuviai pagauna miegančius varžovus ir puikiai išpildo standartinę situaciją – F.Černychas tolimu smūgiu išveda šeimininkus į priekį.

80 min. Lietuvius nuo antrojo įvarčio skyrė centimetrai... Puikus L.Klimavičiaus smūgis galva atsimuša į skersinį.

64 min. ĮVARTIS! Tenka nukelti kepurę prieš K.Despodovą, kuris atlieka nepriekaištingą baudos smūgį ir išlygina rezultatą.

54 min. J.Lasickas buvo arti dublio – meistriškai kamuolį susistabdęs ir iš varžovų gynybos išsilaisvinęs saugas atlieka stiprų smūgį, tačiau kamuolys skrieja tiesiai į vartininką.

46 min. Startas antrajam kėliniui duotas!

Po pirmo kėlinio: Lietuva – Bulgarija 1:0

45 min. Neabejotinai pozityviausias Lietuvos futbolo rinktinės kėlinys šiame atrankos cikle, o svarbiausia – mes priekyje. Keliaujame į pertrauką.

38 min. Panašu, kad bulgarai kyla į rimtą šturmą kėlinio pabaigoje. K.Despodovas susikuria progą smūgiui iš artimojo nuotolio, tačiau puikiai sudirba E.Šetkus.

35 min. Dar vienas lietuvių kovingumo pavyzdys aikštėje užveda ir gausiai į LFF stadioną susirinkusius aistruolius, kurie skanduoja „Lietuva, Lietuva!“. Kol kas vaizdas tikrai džiugina.

29 min. Lietuvos rinktinė ir toliau žaidžia aktyviai bei tikrai nesiruošia atiduoti žaidimo kontrolės varžovams. Pirmą geltoną kortelę svečių ekipoje užsidirba V.Antovas.

18 min. ĮVARTIS! Bravo J.Lasickui! Būtent pastarasis prisideda prie perimto kamuolio ir jau netrukus atsiduria atakos smaigalyje, kur jam puikų perdavimą atlieka A.Novikovas.

14 min. Nėra! Labai prastas D.Ilijevo baudinys, kuris tampa ganėtinai lengvu grobiu E.Šetkui. Kamuolys atsiduria mūsų vartų sargo rankose ir žaidimas tęsiasi toliau.

12 min. Pirmasis kampinis prie Lietuvos ekipos vartų ir... teisėjas skiria 11 metrų baudinį. Už neleistiną žaidimą yra baudžiamas E.Vaitkūnas.

2 min. Kokia proga! Lietuviai turėjo puikią galimybę varžovus pasiųsti į gilų nokdauną jau pačioje susitikimo pradžioje. A.Novikovas iš krašto siunčia kamuolį K.Laukžemiui, tačiau pastarojo smūgiuotas kamuolys skrieja visai šalia vartų.

1 min. Rungtynės prasideda!

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Ernestas Šetkus; Rolandas Baravykas, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas, Benas Šatkus; Justas Lasickas, Fedoras Černychas; Arvydas Novikovas, Linas Mėgelaitis, Vykinas Slivka; Karolis Laukžemis.

Bulgarijos rinktinės startinė sudėtis: Martinas Lukovas; Andrea Hristovas, Valentinas Antovas, Petko Hristovas, Vasilis Božikovas; Todoras Nedelevas, Petaras Vitanovas, Kristijanas Malinovas; Dimitaras Ilijevas, Kirilas Despodovas, Georgijus Jomovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant