Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji čempionų pergalė: „Žalgiris“ nukovė viruso iškamuotus „Riterius“

Lietuvos futbolo A lygoje pagaliau sužaistas mačas, nuo kurio turėjo prasidėti šio sezono pirmenybės. Vilniaus komandų derbyje „Žalgiris“ užtikrintai 2:0 nugalėjo „Riterius“.
Ogenyi Onazi
Ogenyi Onazi / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sostinės klubai tarpusavyje turėjo grumtis dar kovo 5 dieną, bet dėl abejose komandose įsisukusio koronaviruso rungtynes teko nukelti.

Ypač stipriai COVID-19 smogė „Riteriams“, kurių gretose užsikrėtusiųjų buvo kone dvi dešimtys, o šios rungtynės su „Žalgiriu“ jiems buvo pirmosios šį sezoną.

Prasidėjo jos „Riteriams“ gana palankiai – pavojingas atakas per pirmąsias keliolika minučių rengė ne tik žalgiriečiai, bet ir jų varžovai, bet greitai viruso iškamuoti svečių teisėmis „Sportimos“ manieže žaidę „Riteriai“ išsikvėpė.

Pirmasis įvartis krito 25-ąją minutę, kai garsiausias „Žalgirio“ naujokas Ogenyi Onazi atliko meistrišką perdavimą Tomislavui Kišui, o jis su kamuoliu pasielgė ne mažiau preciziškai, susistabdydamas jį ir pasiųsdamas į apatinį vartų kamputį.

Dar pirmajame kėlinyje žalgiriečiai rezultatą padvigubino. Šįkart jau T.Kišas nuostabiu perdavimu galva „numetė“ kamuolį Franciui Kyeremeh, kuris spyrė kamuolį į tą patį vartų kampą bei padidino „Žalgirio“ pranašumą iki 2:0.

Antrasis kėlinys jau nebuvo toks audringas, o pavojingų atakų praktiškai nesurezgę „Riteriai“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Titulą ginantis „Žalgiris“ šia pergale nuplovė kartėlį po nesėkmingo starto, kai pirmajame sezono mače šeštadienį tik lygiosiomis 2:2 sužaidė su naujoke Alytaus „Dainava“.

Visoms komandoms, išskyrus „Riterius“ ir Gargždų „Bangą“, sužaidus po du susitikimus žalgiriečiai su 4 taškais užima trečiąją vietą.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais šeštadienį prieš Kauno rajono „Hegelmann Litauen“, o „Riteriai“ tą pačią dieną pirmųjų taškų sieks Marijampolės manieže prieš „Kauno Žalgirį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento