Sportas gyvai

Pirmos lygiosios: ilgai dominavę danai pranašumo neišsaugojo

2024 metų Europos futbolo čempionate per pirmąsias C grupės rungtynes užfiksuotos pirmos turnyro lygiosios – Danijos ir Slovėnijos rinktinių dvikova baigėsi 1:1 (1:0).

Pirmajame kėlinyje padėtį aikštėje visiškai kontroliavo danai, o vaisių kontrolė subrandino 17 min. Tuomet kamuolį baudos aikštelėje visiškai laisvas gavęs Christianas Eriksenas nepaliko šansų Janui Oblakui ir išvedė savo komandą į priekį.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. Slovėnijos rinktinė ėmėsi aktyviau ieškoti laimės priekyje, kurtis progas ir 77 min. pagaliau išlygino rezultatą.

Dar 76 min. Benjaminas Šeško galingu smūgiu sudrebino skersinį, o iš karto po to sekęs kampinis baigėsi tolimu Eriko Janžos smūgiu, po kurio kamuolys atsimušė į gynėją ir pakeitęs kryptį įskriejo į vartus.

Šios rungtynės turėjo ir lietuvišką akcentą. Aikštėje žaidimui vadovavo teisėjų brigada iš Šveicarijos su Sandro Schareriu priešakyje, o ketvirtojo teisėjo pareigas atliko lietuvis Donatas Rumšas.

Antrąsias C grupės rungtynes nuo 22 val. žais Anglijos ir Serbijos nacionalinės komandos.

Pirmoji sekmadienio dvikova šiandien buvo sužaista Hamburge, kur Nyderlandų komanda per pirmąją D grupės dvikovą 2:1 (1:1) palaužė Lenkijos futbolininkus.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+4 min. Per likusį laiką itin pavojingų progų komandos nesusikūrė, rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

77 min. ĮVARTIS!!! Slovėnų atakos darėsi vis pavojingesnės, o 76 min. Benjaminas Šeško galingu smūgiu sudrebino skersinį. Vis dėlto iš karto po to sekęs kampinis baigėsi tolimu Erikas Janža smūgiu, po kurio kamuolys atsimušė į gynėją ir pakeitęs kryptį įskriejo į vartus – 1:1!

60 min. Antrojo kėlinio pradžioje Slovėnijos komanda demonstruoja didesnį aktyvumą, bet rezultato kol kas tai neduoda.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

45+1 min. Tokiu pat stiliumi ir baigiasi pirmasis kėlinys. Danija pirmauja 1:0.

30 min. Įvartis žaidimo braižo nepakeitė. Iniciatyva toliau priklauso danams, o slovėnai bando kontratakuoti. Tačiau itin pavojingų progų nėra.

17 min. ĮVARTIS!!! Slovėnai atliko pirmą pavojingą smūgį danų vartų link, tačiau į vartus nepataikė. Jau kitoje atakoje Danijos rinktinė pristatė kamuolį į baudos aikštelę Christianui Eriksenui ir patyręs žaidėjas savo progos nepraleido – 1:0!

15 min. Danijos rinktinė visiškai dominuoja rungtynių pradžioje ir tik retkarčiais suteikia slovėnams galimybių prisiliesti prie kamuolio. Vis dėlto iniciatyva nevirsta pavojingomis progomis, tad švieslentėje – dėsningi nuliai.

0.00 Rungtynės prasidėjo.

Rungtynės Štutgarte prasidės 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius