Pirmųjų taškų medžioklė: Lietuva prieš Rumuniją – 1:2

Žaidžianti drąsiai, tačiau nerenkanti taškų – tokia kol kas šio sezono UEFA Tautų lygoje yra Lietuvos futbolo rinktinė, rudenišką antradienio vakarą klampioje Dariaus ir Girėno stadiono aikštėje Kaune bandysianti nustebinti grupės lyderę Rumuniją.

Rungtynių pradžia lietuviams – ne pati patogiausia. 21:45 val. startuosiantį susitikimą sekite drauge su 15min. Po mačo jūsų lauks karšti komentarai, o rytoj ryte – Mariaus Bagdono pažymiai.

Nuolat atnaujinama...

82 min. A.Dolžnikovas iššoka vienas prieš varžovų vartininką, bet šis apsigina kojomis. Netrukus aidi teisėjo švilpukas, fiksuojantis nuošalę.

77 min. A.Dolžnikovo perdavimas, A.Kučys siekia kamuolio, bet pirmas prie jo – rumunų vartininkas. A.Kučys baudžiamas geltona kortele.

74 min. Dar vienas keitimas Lietuvos rinktinėje. P.Širvį keičia Fiodoras Černychas. E.Jankauskas didina pajėgas puolime gynybos sąskaita.

65 min. Deja, smūgis G.Gineičiui nepavyksta, varžovai rūksta į priekį, lietuviai neprasižengia ir D.Dragušas muša įvartį... 1:2.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Justas Lasickas kovoja su dviem varžovais
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Justas Lasickas kovoja su dviem varžovais

63 min. A.Kučys pirmasis suspėja prie kamuolio ir varžovas griauną Lietuvos rinktinės puolėją prie pat baudos aikštelės. Rodoma geltona kortelė, o G.Gineitis turės gerą galimybę pabandyti įmušti pirmąją savo įvartį Lietuvos rinktinėje...

59 min. Nuo suolo kyla Titas Milašius ir Artūras Dolžnikovas. Jie keičia P.Golubicką ir A.Tutyškiną.

54 min. Aikštė darosi vis klampesnė. Žaidėjams vis sunkiau tiksliai perdavinėti kamuolį. E.Jankauskas ruošia pirmuosius keitimus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vykintas Slivka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vykintas Slivka

48 min. V.Slivka baudžiamas geltona kortele už pavojingą žaidimą.

46 min. Prasideda antras kėlinys. P.Širvys vos nenukreipia kamuolio į savo vartus, laimei, E.Gertmonas buvo pasiruošęs tokiam netikėtumui.

Pirmas kėlinys

45+4 min. Pridedamos net 4 minutės. Po pirmojo kėlinio – lygu 1:1. Lietuviai kol kas kaunasi kaip lygūs su lygiais su grupės lyderiais.

45 min. Tolimas J.Lasicko bandymas. Rumunus gelbėja vartininkas.

42 min. Bet lietuviai nesitraukia į gynybą. Drąsiai spaudžia varžovus šalia jų vartų ir rumunams nėra patogu. Progą baudos aikštelėje turi V.Slivka, bet jo smūgis skrieja aukštai virš vartų.

38 min. Rumunai aktyvina savo veiksmus, o lietuviai kelis sykius itin pavojingai suklysta šalia savo vartų... Laimei, varžovai nenubaudžia.

30 min. R.Lekiatas slysdamas nutraukia itin pavojingą rumunų ataką. Kampinis – ne mažiau pavojingas, bet E.Gertmonas atmuša iš aštraus kampo smūgiuotą kamuolį.

28 min. Rumunai pataiko į virpstą. Tiesa, netrukus fiksuojama nuošalė ir įvartis, jeigu jis būtų pelnytas, įskaitytas nebūtų buvęs.

24 min. Nemalonus vaizdas... E.Gertmonas prisėda ant vejos, susiėmęs už dešinės čiurnos. Aikštėje pasirodo medikai. Laimei, pagrindinis mūsų rinktinės vartų sargas rungtynes galės tęsti.

18 min. E.Gertmonas atspėja kampą, liečia kamuolį, bet Razvanas Marinas smūgiuoja per stipriai – 1:1.

17 min. Deja, baudinys skiriamas ir į mūsų vartus... Po kampinio nuo žemės atšokęs kamuolys pataiko į G.Gineičio ranką...

9 min. Kitoje pusėje baudos aikštelėje krenta ir rumunas, bet E.Gertmonas prieš tai liečia kamuolį ir skiriamas kampinis, nuo kurio lietuviai apsigina.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Armandas Kučys realizuoja 11 m baudinį.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Armandas Kučys realizuoja 11 m baudinį.

7 min. Armandas Kučys šaltakraujiškai siunčia kamuolį į vartus! 1:0.

4 min. Baudinys į rumunų vartus! Teisėjas iš Škotijos Nickas Walshas užtikrintai rodo į 11 metrų žymą. Tiesa, dar laukia VAR peržiūra, kuri užtrunka... Arbitras kviečiamas prie ekrano, net sykius peržiūri, kaip kamuolys po J.Lasicko perdavimo iš krašto pataiko į besisukančio varžovo prie kūno priglaustą ranką... ir baudinį palieka.

2 min. Rungtynės prasideda. Lietuviai tiksliai žaidžia su kamuoliu ir pirmoji jų ataka trunka beveik pusantros minutės.

Startinės sudėtys

Nuo suolo šeštadienio rungtynėse kilęs ir įvartį į Kosovo vartus mušęs Paulius Golubickas (1:2) šįkart žais startinėje sudėtyje. Kartu su juo – ir Rokas Lekiatas. Jie pakeitė Kiprą Kažukolovą ir Artūrą Dolžnikovą.

Rumunų, kurie šeštadienį svečiuose 3:0 nepagailėjo Kipro, sudėtyje – tik vienas priverstinis pokytis. Dėl geltonų kortelių suspenduotą Nicusorą Bancu keičia Deianas Sorescu.

Prieš rungtynes

Lietuviai su rumunais kovėsi vos prieš mėnesį. Tuomet aikštė Bukarešte taip pat buvo ne pačios geriausios kokybės. Mūsiškiai žaidė narsiai ir įmušė įvartį po įstabios atakos.

Deja, pačioje rungtynių pabaigoje du iš eilės VAR sprendimai buvo ne mūsų pusėje, o rumunai įsirašė nelengvą pergalę 3:1.

VIDEO: Rezumat: România - Lituania 3-1 (9 septembrie, Liga Națiunilor)

Vėl treniruojama 79-erių Mircea Lucescu – planetos rekordininko – Rumunijos rinktinė C diviziono 2-ojoje grupėje visiems varžovams kol kas muša po 3 įvarčius ir yra praleidę tik vieną – mače su Lietuva.

„Nežinau, kaip klostysis šios rungtynės. Turėsime atsižvelgti ir į aikštės būklę. Veja nebuvo geriausia ir Bukarešte, tačiau pats futbolas buvo geras. Tikėkimės, kad šįkart bus taip pat, tik galutinis rezultatas bus geresnis mums. Turime nutraukti nesėkmių seriją“, – vylėsi E.Jankauskas.

Surinkę 9 taškus iš tiek pat galimų rumunai užtikrintai pirmauja grupėje, o trijų pralaimėjimų seriją skaičiuojantys mūsiškiai taškų kol kas neturi.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito