Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmūnai: Portugalijos čempionatas greičiausiai bus pratęstas dar šį mėnesį

Ketvirtadienį gavę Portugalijos vyriausybės patvirtinimą, šios šalies futbolo vadovai dar šį mėnesį ketina pratęsti futbolo pirmenybes.
„Porto“ futbolininkas Francisco Soaresas
„Porto“ futbolininkas Francisco Soaresas / „Scanpix“ nuotr.

Portugalijos vyriausybės pranešime ketvirtadienį išdėstyta, kad čempionatas gali būti pratęstas paskutinį gegužės savaitgalį, jei bus rungtyniaujama be žiūrovų.

Tiesa, į stadionus grįš tik aukščiausios Portugalijos lygos futbolininkai, o kartu „Primeira Liga“ pirmenybėmis bus pratęstas ir šalies taurės turnyras. Likę turnyrai, įskaitant ir kitas sporto šakas, ir toliau liks sustabdyti, patvirtino premjeras Antonio Costa.

Prieš komandoms sugrįžtant į stadionus, tokį žingsnį dar turės patvirtinti ir sveikatos institucijos, kurios įvertins, ar lygos pasiruošimas ir stadionuose esančios sąlygos atitinka kriterijus, leidžiančius vėl vykdyti futbolo rungtynes.

Jau nuo gegužės 4-osios Portugalijos klubai galės pratęsti ir treniruotes.

Kovo pradžioje sustabdžius Portugalijos čempionatą, jame buvo sužaisti 24 iš 34 turų, o su 60 taškų pirmenybėse pirmavo „Porto“ klubas. Jam įkandin žengė Lisabonos „Benfica“, atsilikusi vos tašku.

Būtent „Porto“ ir „Benfica“ turi susigrumti Portugalijos taurės finale, kuris buvo numatytas gegužės 24-ąją. Neabejojama, kad rungtynės bus nukeltos į vasarą.

Portugalijoje dėl koronaviruso penktadienio duomenimis mirė 1 007 žmonės. Iš viso nustatyti daugiau nei 25 tūkst. COVID-19 atvejų.

Praėjusią savaitę apie galimą sugrįžimą dar gegužės mėnesį kalbėjo ir Vokietijos futbolo vadovai. Vis dėlto jiems kol kas trūksta valdžios pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas