Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 31 metų pertraukos C.Ranieri vėl treniruos „Cagliari“

Italijos „Serie B“ futbolo pirmenybes nesėkmingai pradėjusi „Cagliari“ ekipa prie komandos vairo susigrąžino klubo legendą – 71 metų trenerį Claudio Ranieri.
Claudio Ranieri
Claudio Ranieri / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Būtent šis dabar labai garsus Italijos futbolo specialistas vadovavo Kaljario komandai 1988-1991 metais ir sugebėjo su ja pakilti iš „Serie C“ į „Serie A“.

Taip prasidėjo įspūdinga C.Ranieri karjera, atvedusi į vyriausiojo trenerio pareigas elitiniuose klubuose – „Napoli“, Turino „Juventus“, „Roma“, Milano „Inter“, Madrido „Atletico“, „Valencia“, Londono „Chelsea“, „Monaco“ ir net Graikijos rinktinę. Bene labiausiai C.Ranieri visiems yra įsiminęs dėl pergalės Anglijos čempionate su „Leicester“ 2016 metais.

Pastarąja italo darboviete buvo anglų „Watford“ klubas, iš kurio treneris po 4 mėnesių darbo buvo atleistas 2022-ųjų sausio 24 dieną.

Dabar futbolo specialistas grįžta ten, kur viskas prasidėjo – į „Cagliari“. Sardinijos saloje įsikūrusiame klube C.Ranieri oficialiai darbą pradės pirmąją 2023 metų dieną, o sutartis sudaryta iki 2025 metų vasaros.

„Visada žinojau, kad čia sugrįšiu. Sakiau tai net išvykimo akimirką, – pristatymo metu sakė treneris. – Kaljaryje supratau, kad galbūt man gali pavykti šiame darbe. Tada čia radau visus elementus, padėjusius man per tuos trejus metus – aistruolius, žaidėjus, vadovus, mes buvome vienas kumštis. Mus sieja abipusė pagarba ir meilė, daug gražių prisiminimų. Atvykstu su nepasikeitusiu entuziazmu, meile ir aistra, bet manęs vieno neužteks. Reikės mano naujųjų vaikinų, klubo ir ypač aistruolių pagalbos, kad „Cagliari“ pasiektų norimų rezultatų. Noriu, kad visi stumtume komandą ta pačia kryptimi.“

C.Ranieri prie Kaljario komandos vairo pakeitė Fabio Liverani, kuris buvo atleistas dėl netenkinančių komandos rezultatų. „Serie B“ pirmenybėse „Cagliari“ po 18 turų tarp 20 komandų užima 14-ąją vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas