Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 5:0 Italija vertino ir priminė: „Ramiai – tai tik Lietuva, grupės pyragaitis“

Italija vėl pakėlė aukštai galvą ketvirtadienio vakarą, kai jau rungtynių su Lietuva pradžioje išvydo savo šalies komandą vėl žaidžiančią sau įprastą futbolą. Emilijos Redžo mieste po 5:0 prieš lietuvius laimėtų rungtynių Italijos didieji dienraščiai mirgėjo epitetais, buvo vertinami komandų ir asmeniniai žaidėjų pasirodymai.
„Gazzetta dello Sport“ apie Lietuvos futbolo rinktinę:
„Gazzetta dello Sport“ įvertino Italijos ir Lietuvos komandas bei futbolininkus balais.

Italija atsigavo.

Po svaiginančios vasaros ir iškovoto Europos čempionų titulo rugsėjį Italija dusyk buvo atvėsinta, kai rugsėjį po sykį sužaidė lygiosiomis su Bulgarija ir Šiaurės Airija.

Nors vis dar tęsiasi Italijos įspūdinga rekordinė nepralaimėtų rungtynių serija, ketvirtadienį nusidriekusi iki 37, Šveicarija taip pat kėsinasi į pirmąją vietą grupėje, nenorinti būti antra, kuria likus tektų žaisti atkrintamąsias rungtynes – italams baisu net pagalvoti, kad galėtų įvykti toks pats košmaras, kaip prieš 2018-uosius, kai Italija nepateko į pasaulio čempionatą.

Pergalė prieš Lietuvą padėjo atgauti pasitikėjimą.

„Keanas ir Raspadori nesugaunami Lietuvos: Italija, 5 įvarčiai ir daug šou“, – pasaulio čempionato atrankos C grupėje rungtynių aprašymą tokia antrašte papuošė „Gazzetta dello Sport“.

„Italija–Lietuva 5:0: Keanas, Raspadori ir Di Lorenzo grąžino „Azzurri“ į pasaulio čempionato kelią“, – panašius akcentus sudėjo ir „Repubblica“.

Šis laikraštis pažymėjo, kad Italija žaidė eksperimentine sudėtimi, o taip lengvai nužygiuoti į pergalę, „Repubblika“ nuomone, padėjo ir skylėtą maišą priminusi Lietuvos rinktinė.

„Gazzetta dello Sport“ džiaugėsi, kad Italijos rinktinė vėl turi vidurio puolėją. Gal ne du. O gal ir tris, – skaičiavo Italijos dienraštis, priminęs, kas mušė įvarčius į Lietuvos vartus.

Tačiau didelės euforijos nebuvo.

„Ramiai – tai buvo tik Lietuva, grupės „lo scendiletto“ (pyragaitis su kremo įdaru). Ką mes turėjome padaryti, tą mes ir padarėme“, – rašė „Gazzetta dello Sport“.

Jis žavėjosi, kad trys Italijos rinktinės žaidėjai atakos smaigalyje darė tai, ką norėjo, nors svarbių Europos čempionato didvyrių šįkart treneris Roberto Mancini neturėjo.

„Jie akivaizdžiai pasinaudojo Lietuvos menkumu. Turėjo lengvas galvas ir greitas kojas, – saviškius gyrė dienraštis, aprašęs įvarčius rungtynių pradžioje ir konstatavęs, – Rungtynės buvo baigtos po 15 minučių.

Lietuva jautė spaudimą ir nebeatsigavo.“

Italijos apžvalgininkas rašė, kad aikštės viduryje tvarką bandė įvesti Vykintas Slivka, bet jis turėjo daug darbuotis ir gynyboje prieš Matteo Pessiną.

Italai pažymėjo, kad ypač silpnas buvo kairysis lietuvių kraštas, kur žaidė Arvydas Novikovas ir Justas Lasickas. „Juos buvo galima atakuoti dažniau – nuolat buvo arti sugriuvimo ribos“, – lietuvių silpną vietą išskyrė „Gazzetta dello Sport“.

Jis savo rinktinės žaidimą įvertino 7,5 balo – tai ganėtinai aukštas pažymys populiariausio Italijos dienraščio skalėje.

„Ramiai – tai buvo tik Lietuva, – priminė „Gazzetta dello Sport“. – Tačiau jau buvo ženklai tikrosios Italijos. Žaidimas, kamuolio valdymas, atakos. Iki pat 90-osios minutės. Galime vėl pakelti galvas.“

Lietuvos komandos žaidimui skirta vos 4,5 balo.

„0 taškų ir tai viską parodo, – į lietuvių kraitį grupės varžybose po penkerių rungtynių bakstelėjo „Gazzetta dello Sport“. – Per daug klaidų, neegzistuojanti ataka. Iškart kentėjo ir nesuvokė, kad Italija klaidų neatleidžia.“

Aukščiausias lietuvio balas – toks pats, koks žemiausias italo

„Gazzetta dello Sport“ tradiciškai balais vertino savo futbolininkų pasirodymą rungtynėse.

Aukščiausias įvertinimas – 8 – skirtas Giacomo Raspadori.

„Scanpix“ nuotr./Italija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./Italija – Lietuva

„Puikus vakaras „Sassuolo“ puolėjui, kuris patvirtino, kad jau yra brandus žaidėjas“, – buvo giriamas 21 metų puolėjas, pelnęs pirmąjį savo įvartį Italijos rinktinėje per penktąjį pasirodymą su „Azzurri“ apranga. G.Raspadori buvo vertas dviejų, nes dar vienas įvartis į lietuvių vartus po jo smūgio buvo priskirtas Edgarui Utkui, nuo kurio kojos kamuolys įskriejo į vartus.

Po 7,5 balo gavo treneris Roberto Mancini, du įvarčius pelnęs Moise Keanas, taip pat – Federico Bernardeschi.

„Scanpix“ nuotr./Italija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./Italija – Lietuva

Dėl COVID-19 prie rinktinės vairo pagrindinį trenerį Valdą Ivanauską pakeitusiam Tomui Ražanauskui italai skyrė 5 balus.

Aukščiausiai iš Lietuvos futbolininkų „Gazzetta dello Sport“ įvertino Vykintą Slivką. Lietuvos rinktinės vidurio saugui skirta 6 balai – tiek pat, kiek ir žemiausiai įvertintam italui vartininkui Gianluigi Donnarummai, kuris ketvirtadienio vakarą tiesiog neturėjo darbo.

Po 5,5 balus gavo Benas Šatkus, Dominykas Barauskas ir Linas Mėgelaitis – visi jie aikštėje pasirodė po pertraukos, kai lietuviai jau buvo atsilikę 0:4.

Linas Klimavičius, Ovidijus Verbickas, Donatas Kazlauskas ir Martynas Dapkus iš italų sulaukė po 5, o dauguma lietuvių – Ernestas Šetkus, Justas Lasickas, Edgaras Dubnickas, Vaidas Slavickas, Edgaras Utkus – gavo po 4,5.

Prasčiausiai šiose rungtynėse įvertintas pastarųjų metų Lietuvos rinktinės lyderio Arvydo Novikovo žaidimas – vos 4 balai.

Labiau džiugino rezultatas Belfaste

Italus vėlyvą ketvirtadienio vakarą džiugino ne tik įvarčiai Emilijos Redžo stadione.

Italijos žiniasklaida pabrėžė, kad dar daugiau „Azzurri“ sirgaliams džiaugsmo suteikė rezultatas Belfaste, kur Šiaurės Airija 0:0 sustabdė Šveicariją.

Dabar C grupės viršūnėje esantys italai po 6 rungtynių turi 14 taškų, o juos pasivyti siekiantys šveicarai po 4 rungtynių surinko 8. Šveicarija sužaidė dvejomis rungtynėmis mažiau, tad gali taškais susilyginti su Italija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tarp likusių rungtynių Šveicarija dar žais su Lietuva spalio 12 dieną, o grupės lyderių kaktomuša įvyks Romos stadione, kur turbūt ir spręsis, kuri komanda iškops tiesiai į 2022 metų pasaulio čempionatą, o kuriai dar teks kautis atkrintamosiose rungtynėse.

Nors kovų dar liko, Italijos įvarčių santykis gerokai pagerėjo po akistatos su Lietuva (+11), tad gali būti, jog Romoje mače su Šveicarija (+3) užteks ir lygiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant