Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po fiasko Liverpulyje ispanai skalbia „Barcelona“ ir reikalauja trenerio galvos

Po antrą sezoną iš eilės Čempionų lygoje patirto pažeminimo Ispanijos spauda negailėdama skalbia „Barcelona“ klubą, kuris pusfinalyje nesugebėjo pasinaudoti 3 įvarčių pranašumu prieš „Liverpool“. Po pralaimėjimo 0:4 „Anfield“ stadione kalbama ir apie trenerio Ernesto Valverde atleidimą.
Ernesto Valverde
Ernesto Valverde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusio sezono Čempionų lygos ketvirtfinalyje „Barcelona“ taip pat iššvaistė trijų įvarčių pranašumą prieš „Roma“ klubą ir tikino, kad iš klaidos pasimokė. Tačiau realybė pasirodė kitokia.

Didžiausi Ispanijos dienraščiai trečiadienio rytą skelbia: „Žlugimas“, „Tragedija“, „Istorinis susimovimas“.

Treneris Ernesto Valverde per dvejus metus Barselonoje turi kuo pasigirti – jau pirmą sezoną jis iškovojo du titulus Ispanijoje ir šiemet pakartojo triumfą „Primera“ lygoje. Tačiau tai jam neužtikrino sirgalių simpatijų.

Iš dalies dėl nesėkmės Romoje, bet Ispanijoje daug kalbama ir apie jo nenorą dominuoti pagal kamuolio kontrolę, kas yra įaugę į klubo DNR.

Ispanai kaltina trenerį, kad šis nekūrybiškai vadovauja komandai ir daugiausia remiasi Lionelio Messi genialumu. Jis atsisakė katalonams įprastos schemos 4-3-3 ir mieliau naudoja 4-4-2.

Po katastrofos Liverpulyje šie kaltinimai tik garsėja.

E.Valverde planas Anglijoje buvo neaiškus – ar „Barcelona“ turėjo atiduoti kontrolę „Liverpool“ ir tikėtis kontraatakų, ar pulti patys. Kadangi braižas taip ir neišryškėjo, klubas nepadarė nei vieno, nei kito.

Trenerio darbu verčia abejoti ir „Barcelona“ žaidimas po pertraukos. Vietoje sutelktos komandos sirgaliai išvydo du įvarčius per pirmąsias 10 minučių.

Klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu jau paskelbė, kad į šias rungtynes bus rimtai atsižvelgta. Tai greičiausiai reiškia, kad ispanas neteks darbo.

Katalonai neišvengs pokyčių ir tarp žaidėjų. Didžiausia problema – vienintelis tikras vidurio puolėjas Luisas Suarezas. Trūkumas šioje pozicijoje buvo labai ryškus. E.Valverde tiesiog neturėjo kuo jo pakeisti.

Klubas greičiausiai atsikratys vilčių nepateisinusių Philippe Coutinho ir Ousmane Dembele.

Viena aišku – ir kitą sezoną komandoje svarbiausias bus Lionelis Messi, kuris yra neliečiamas, tačiau jam reikia rimto pastiprinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai