Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po įspūdingo triumfo be batų likęs Th.Tuchelis: „Jaučiau, kad esame arti“

Thomasas Tuchelis yra emocingas treneris, tačiau tokio, koks jis buvo per Čempionų lygos finalą šeštadienio vakarą, jo dar nebuvome matę. Galiausiai vokietis iš laimės gniaužė kumščius – jo vadovaujamas Londono „Chelsea“ nukovė „Manchester City“ 1:0 ir kėlė į viršų taurę.
Thomasas Tuchelis
Thomasas Tuchelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Th.Tuchelis jau pirmajame kėlinyje užvedinėjo tribūnas po antros iššvaistytos Timo Wernerio progos. Kai antrajame kėlinyje Cristianas Pulisičius neišnaudojo puikaus šanso, treneris demonstratyviai krito ant kelių ir griebėsi už galvos.

Likus kelioms minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos, „Dragao“ stadiono tribūnos šėlo, tačiau Th.Tucheliui buvo mažai – jis ragino sirgalius nutempti „aristokratus“ į pergalę.

Ir jam pavyko.

Pernai su PSG kritęs Čempionų lygos finale, dabar Th.Tuchelis tapo herojumi šiauriniame Londone.

Po triumfo aikštėje, treneris į rūbinę atskubėjo su šampano buteliu, jį išlaistė ant žaidėjų, tada nusiėmė batus. Stratego avalynė, panašu, turi reikšmę komandoje, mat buvo kilnojama į viršų lyg čempionų taurė.

Vokietis, atvykęs į komandą sezono viduryje, sukūrė stebuklą ir 124-ąją savo dieną prie vairo iškovojo „Chelsea“ klubui antrą Čempionų lygos titulą istorijoje.

„Nes tikras 100 proc., tačiau galbūt jau turiu naują sutartį po šios pergalės“, – šypsojosi Th.Tuchelis ir pridėjo, kad jo vadybininkas jau kažką apie tai irgi užsiminė.

Strategas pripažino, kad tik po šio finalo jis pirmą kartą susitiko su „Chelsea“ savininku Romanu Abramovičiumi ir patikino, kad tai buvo geriausia proga ir geriausia vieta pirmajam susitikimui.

„Na, arba blogiausia, jei scenarijus būtų kitoks. Pakalbėsime su juo rytoj, labai to laukiu“, – tikino Th.Tuchelis. Jis pasakojo palaikanti ryšį su savininku, tačiau ne asmeninį. Esą R.Abramovičius žino, ką konkrečiai daro treneris, tačiau susipažinę šie vyrai dar nebuvo.

Treneris pažadėjo, kad liks alkanas ir sieks, kad šis Čempionų lygos titulas nebūtų paskutinis.

„Jaučiuosi nuostabiai šiame ambicingame klube, jaučiuosi puikiai būdamas šios stiprios grupės dalis, ji atitinka mano tikėjimą, mūsų aistra sutampa. Mano troškimas yra siekti daugiau pergalių ir augti kaip treneriui. Mano troškimas yra pastūmėti šią komandą iki jos limitų nuo pirmųjų kito sezono rungtynių“, – sakė Th.Tuchelis.

Pernai su PSG Th.Tuchelis pralaimėjo Čempionų lygos finale Miuncheno „Bayern“ ekipai 0:1.

„Dalintis tomis emocijomis su visais yra neįtikėtina. Nežinau, ką jaučiu. Buvo taip smagu antrą kartą žaisti finale. Jausmas buvo kiek kitoms, mes buvome... Jaučiau, kad esame arti titulo.

Žaidėjai labai norėjo laimėti. Mes norėjome būti akmuo varžovų batuose. Mes įkvėpėme visus pasitempti, būti drąsiais ir kurti daugiau kontratakų“, – pasakojo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas