Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po jubiliejinių įvarčių – Pele sveikinimas ir C.Ronaldo pareiškimas: „Neturiu nieko įrodinėti“

Cristiano Ronaldo pasiekė dar vieną garbingą ribą – perkopė 100-to pelnytų įvarčių ribą Portugalijos rinktinėje, tačiau čia net ir paties Pele sveikinimų sulaukęs Turino „Juventus“ puolėjas sustoti neketina.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Portugalijos rinktinės superžvaigždė tikino žinojęs, kad pelnys bent vieną įvartį Švedijoje, kur dominavęs yra ir anksčiau.

Tai buvo pirmosios C.Ronaldo rungtynės rinktinėje šiais metais, pirmąjį šio rinktinių lango mūšį, kuriame portugalai 4:1 sudorojo Kroatiją, vienas geriausių pasaulio futbolininkų praleido.

Į švedų vartus C.Ronaldo pasiuntė du įvarčius – tai buvo 100-asis ir 101-asis jo tikslūs smūgiai vilkint Portugalijos rinktinės marškinėlius.

Beje, jubiliejinę ribą puolėjas peržengė tame pačiame stadione, kuriame 2014-siais mušė hat-tricką.

„Žinau, kad esu palikęs žymę šiame stadione ir žinojau, kad, jei žaisiu, aš pasižymėsiu čia vėl. Man neįdomios provokacijos. Tai, ką esu padaręs savo karjeroje, kalba už mane. Neturiu niekam kažko įrodinėti. Viską parodau aikštėje“, – kalbėjo C.Ronaldo po pergalės 2:0 prieš Švediją.

Džiaugėsi portugalas savo neeiliniu pasiekimu ir peržengta 100 įvarčių riba.

Tai, ką esu padaręs savo karjeroje, kalba už mane

„Esu labai laimingas. Pirmiausia, nes komanda laimėjo, o tai buvo pagrindinis tikslas. Tada ir 100-uoju įvarčiu, ir 101-uoju. Du įvarčiai padaro mane labai laimingą. Dabar ateitis priklauso nuo Dievo. Aš jaučiuosi gerai žaisdamas su šiais jaunais žaidėjais“, – komandos draugus gyrė 35-rių futbolininkas.

Visi Tautų lygos mačai yra žaidžiami už uždarų durų, o C.Ronaldo tikina, kad taip futbolas netenka itin svarbios savo žavesio dalies.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

„Žaisti be žiūrovų tai kaip eiti į cirką be klounų. Tai kaip eiti į parką ir nematyti gėlių“, – palyginimais žarstėsi C.Ronaldo.

Pats Brazilijos futbolo ikona Pele pasveikino C.Ronaldo, įžengusį į triženklę įvarčių rinktinėje zoną.

Pele, vilkėdamas Brazilijos rinktinės aprangą, yra pelnęs 77 įvarčius.

Žaisti be žiūrovų tai kaip eiti į cirką be klounų

„Maniau, kad šiandien švęsime 100-ąjį įvartį, tačiau švenčiame ir 101-ąjį! Sveikinu, Cristiano, pasiekus naujas savo kelio aukštumas“, – tviteryje rašė Pele, kuris anksčiau C.Ronaldo apibūdino kaip atletą, kuris rodo sunkaus darbo ir meilės sportui pavyzdį.

Neseniai paklaustas, ar jis savo laiku buvo geresnis už C.Ronaldo ir Lionelį Messi, 79-rių Pele sakė: „Tai sunkiai atsakomas klausimas. Manęs to klausė daugybę kartų. Bet mes neturėtume pamiršti ir Zico, Ronaldinho. Žmonės visada kalba apie europiečius, kaip Franzą Beckenbauerį ar Johaną Cruyffą.

Tai ne mano kaltė, bet manau, kad buvau geresnis už juos visus. Visada bus tik vienas Pele. Niekada nebus kito tokio kaip aš.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pele
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pele

Savo grupėje A divizione po dviejų pergalių Portugalija užima pirmąją vietą, nes turi geresnį įvarčių santykį nei taip pat dukart laimėję prancūzai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai