Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Triumfas su nerimo prieskoniu: Prancūzija kovoja su virusu

Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschampsas džiaugėsi pergale pasaulio čempionato pusfinalyje, tačiau neslėpė, kad komandoje kyla nerimas dėl viruso, paguldžiusio kelis žaidėjus.

2:0 Maroką nugalėję prancūzai sekmadienį finale susikaus su Argentina.

Dayot Upamecano ir Adrienas Rabiot nežaidė pusfinalio rungtynėse, jie abu nesitreniravo ir prieš šį susitikimą. Futbolininkai jautė panašius į gripo simptomus.

D.Deshampsas pasakojo, kad žaidėjus teko izoliuoti.

D.Upamecano sugrįžo į treniruotes ir jau buvo ant suolo pusfinalio rungtynėse, bet į aikštę nežengė. A.Rabiot buvo paliktas viešbučio kambaryje.

Treneris pasakojo, kad prastokai pastarosiomis dienomis jautėsi ir Kingsley Comanas. Kol kas nėra aišku, koks virusas guldo Prancūzijos rinktinės futbolininkus, tačiau ir žaidėjai, ir sirgaliai Katare susiduria su ligomis.

Artimųjų Rytų respiracinis sindromas – tai liga, kuria dažniausiai serga Kataro svečiai, jos simptomai panašūs į peršalimo. Pirmą kartą šis naujas virusas fiksuotas 2012-siais Saudo Arabijoje.

„Dohoje temperatūra pakrito, tačiau oro kondicionieriai toliau veikia visur ir visada, – kalbėjo D.Deschampsas. – Turėjome kelis atvejus, kuomet žaidėjai jautėsi lyg sirgdami gripu. Futbolininkai atiduoda daug jėgų aikštėje, tad silpsta jų imuninė sistema.

Dayot Upamecano pasijautė blogai iškart po rungtynių su Anglija. Taip jau nutinka, kai išdegini daug energijos, o tuomet tampi mažiau atsparus virusams.

Imamės visų reikalingų priemonių, bandome sustabdyti ligos plitimą, tačiau virusai yra užkrečiami. Darėme viską, ką galėjome, atskyrėme Dayot ir Adrieną nuo komandos.“

Nepaisant pašalinių trikdžių, prancūzai su viltimi žvelgia į finalą.

„Bet kuri komanda, kuri turi Messi, yra visiškai kitas žvėris, – sakė Antoine'as Griezmannas. – Matėme visas argentiniečių rungtynes šiame pasaulio čempionate. Žinome, kaip jie žaidžia, tai sunkiai nugalima komanda.

Žinoma, ten svarbus ne tik Messi, tai stipri komanda, bus itin sunkios rungtynės, juos palaikys daugybė sirgalių.

Rytoj vėl kibsime į darbą, liksime susikoncentravę, galvosime, kaip galime varžovus bausti, kaip turime gintis. Būsime pasiruošę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas