Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Lietuvos kirčio – slėpynės ir chaosas Bulgarijos futbole: reikalaujama galvų

Lietuvos rinktinė šventė puikią pergalę Sofijoje šeštadienio vakarą ir plačiomis šypsenomis komentavo įvykius aikštėje, bet kitoje barikadų pusėje vyravo visiškas chaosas – sirgaliai reikalauja atsistatydinimų, futbolo sąjungos viceprezidentas ragina „išsimiegoti“, o situaciją komentuoti turėjęs techninis direktorius dingo lyg į vandenį.
Po rungtynių su Lietuva – turbulencija Bulgarijos futbole
Po rungtynių su Lietuva – turbulencija Bulgarijos futbole / nuotr. „Scanpix“ ir bTV stopkadras

Kai Lietuvos rinktinė užtikrintai keliavo pergalės link, keli tūkstančiai stadione susirinkusių bulgarų sirgalių atsisuko į VIP tribūną, kurioje buvo įsitaisę Bulgarijos futbolo sąjungos vadovai.

Įpykę aistruoliai reikalavo jų galvų, nors, kaip vėliau sužinojo 15min, tribūnoje nebuvo nei prezidento Borislavo Mihaylovo, nei generalinio sekretoriaus Borislavo Popovo.

Vien šūksniais nesibaigė įvykiai po 2:0 lietuvių laimėto susitikimo.

Jau aštuntų rungtynių paeiliui nelaimėję Bulgarijos futbolininkai buvo džiaugsmingai sutikti sirgalių prie autobuso, žaidėjai dalino parašus ir fotografavosi po sunkaus vakaro aikštėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Bulgarija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Bulgarija

O štai didžiulė grupė bulgarų žurnalistų išsirikiavo prie įėjimo į stadioną ir laukė. 15min kolega bulgaras pasakojo, jog laukiama Bulgarijos rinktinės techninio direktoriaus Georgi Ivanovo – šis esą turėjo pakomentuoti situaciją.

Laikas bėgo, G.Ivanovo nesimatė.

Jo automobilis stovėjo visai šalia žurnalistų, jie žinojo, jog vienas svarbiausių šalies futbolo žmonių vis dar stadione. O tuomet buvo atliktas ėjimas žirgu – kitas bulgarų federacijos darbuotojas išėjo, užkūrė kolegos automobilį ir išvažiavo.

Bulgarijos futbolo koridoriuose kalbama, kad būtent G.Ivanovas pats save mato kaip bent jau laikiną trenerio Mladeno Krstajičiaus įpėdinį.

Tiesa, išsiskyrimas su treneriu būtų rimtas finansinis nuostolis federacijai, kalbama, jog serbo išeitinė kompensacija gali siekti kelis šimtus tūkstančių eurų.

Bulgarijos futbolo sąjungos viceprezidentas Mihailas Kasabovas išstojo viešai, bet teigė, jog neskatins savo kolegų Vykdomajame komitete trauktis iš postų.

„Man gėda, ką aš galiu pasakyti?! Nieko neskatinsiu. Išsimiegokime“, – nukirto jis.

O štai treneris M.Krstajičius po skaudaus eilinio dūrio aiškino, kad pats trauktis iš pareigų nesiruošia ir postringavo apie užtikrintus žingsnius į priekį.

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Mladenas Krstajičius ir Edgaras Jankauskas
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Mladenas Krstajičius ir Edgaras Jankauskas

„Komanda rodė atsidavimą, požiūris buvo geras, tačiau perdegėme. To priežastys yra didžiulis noras ir spaudimas, kurį jautėme. Pirmojoje pusėje turėjome būti greitesni, kompaktiškesni gynyboje. Turėjome momentų, bet praleidome pigų įvartį.

Žmonės, esantys profesionaliame futbole, supranta, kad judame teisinga kryptimi. Patikėkite – viskas, išskyrus rezultatus, yra gerai. Tiesa, aš žinau, kad rezultatas yra svarbiausias. Galbūt jaunieji žaidėjai nesugeba susitvarkyti su spaudimu.

Nepamirškime pirmų rungtynių su Juodkalnija, vėliau tų, kurias žaidėme su Serbija, išvykos rungtynių su Juodkalnija ir Lietuva. Buvo situacijų, kurios susiklostė ne mūsų naudai. Galėjome turėti 6-7 taškus ir dabar kalbėtume kitaip. Normalu, kad žmonės tiesiog žiūri į tai, kiek taškų turime.

Kai nėra rezultatų, tai visada yra trenerio kaltė. Tikiuosi, kad per šiuos metus ir keturis mėnesius bus pastebėtas mūsų įdirbis, bet Balkanuose yra matomi tik rezultatai.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Mladenas Krstajičius
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Mladenas Krstajičius

Aš elgiuosi profesionaliai, laikausi savo linijos ir žinau, ką darau. Žmonės, esantys aukščiau manęs, gali priimti sprendimus. Jaučiu futbolo sąjungos pasitikėjimą. Daug komunikuoju su Giorgi Ivanovu ir jaučiu palaikymą. Mano darbas yra treniruoti komandą, o sprendimus priiminėja futbolo sąjunga. Jie vertina, ar yra žengiama į priekį“, – kalbėjo serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas