Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po operacijos ištinęs P.Golubickas: apie šiurpų momentą, kalbėjimo sunkumus ir juokingas žinutes

Paulius Golubickas vis dar ilsisi ligoninėje po operacijos, kurios metu gydytojai taisė dviejose vietose lūžusį žandikaulį, tačiau jaunas lietuvis nepraranda geros nuotaikos, juokauja ir puikiai mena momentą, kai įvyko tas nelemtas susidūrimas su varžovu šeštadienio vakarą.
Paulius Golubickas sėkmingai operuotas Zagrebe
Paulius Golubickas sėkmingai operuotas Zagrebe / nuotr. „HNK Gorica“

20-metis Lietuvos futbolininkas greitai bėgo link kamuolio pačioje rungtynių pradžioje, kai susidūrė su varžovo pečiu ir krito ant žemės kruvinu veidu.

Šis epizodas šokiravo ir trenerį Valdą Dambrauską, ir komandos draugus, ir varžovus, ir žiūrovus.

„Dabar padėtis daug geresnė nei prieš operaciją, tačiau turiu būti kantrus ir daryti viską, kad kuo greičiau atsigaučiau. Žinau, kad tai užtruks, bet aš tam pasiruošęs“, – „HNK Gorica“ klubo svetainei kalbėjo P.Golubickas, kuriam žandikaulis per susidūrimą lūžo dviejose vietose.

Lietuvis puikiai atsimena tą momentą, išgąsdinusį visus, kurie stebėjo rungtynes.

Sustabdytas kadras / Youtube/Pauliaus Golubicko patirta trauma
Sustabdytas kadras / Youtube/Pauliaus Golubicko patirta trauma

„Aš vijausi kamuolį, tačiau nespėjau sustoti ir trenkiausi į varžovo petį. Tuo metu išgirdau, kad kažkas trakštelėjo ir iškart supratau, kad atsitiko kažkas blogo. Komandos draugai ir teisėjas subėgo aplink mane, bet nieko negalėjau pasakyti, tiesiog parodžiau į žandikaulį ir bandžiau jiems paaiškinti, kad su juo kažkas negerai. Mačiau, kad jie galvojo, kad tai gali būti kažkas blogesnio, tad stengiausi juos nuraminti“, – juokavo P.Golubickas.

Iškart po incidento lietuvis buvo išgabentas į Zagrebo ligoninę.

Mačiau, kad jie galvojo, kad tai gali būti kažkas blogesnio, tad stengiausi juos nuraminti

„Kelionė buvo gera. Klausėme rungtynių komentavimo per radiją, sirgau už vaikinus, norėjau, kad iškovotume tris taškus. Gaila, kad negalėjau jiems padėti. Nesmagu, kad nenugalėjome, bet esu tikras, kad vaikinai padarė viską, ką galėjo. Neabejoju, kad pergalės ateis.

Galiu kalbėti, tačiau pavargstu po kiekvieno sakinio, po kiekvieno žandikaulio judesio. Dabar geriausia kalbėti kuo mažiau“, – rašė P.Golubickas, kuris be futbolo privalės praleisti mažiausiai šešias savaites.

Jis interviu klubo svetainei davė raštu.

„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas
„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas

„Atrodo, kad operacija buvo sėkminga, taip sakė ir gydytojai, apžiūrėję mane kitą dieną. Visi dantys liko savo vietose, nereikia jokių papildomų procedūrų ir tikiu, kad viskas bus gerai“, – optimistiškas išliko P.Golubickas, – Noriu padėkoti mane operavusiems gydytojams. Taip pat dėkoju klubui, prezidentui, direktoriui, treneriui, komandos draugams, visiems klubo žmonėms. Aišku, ačiū sakau ir savo šeimai, draugams. Visi jūs esate puikūs!“

Galiu kalbėti, tačiau pavargstu po kiekvieno sakinio

„HNK Gorica“ komanda kitą dieną nusifotografavo treniruotėje su P.Golubicko marškinėliais ir išreiškė palaikymą komandos draugui, už epizodą atsiprašė ir kuo greičiau sugrįžti linkėjo ir kietapetis Tomislavas Božičius. Vienas komandos draugų rašė lietuviui, kad šis dabar, po žandikaulio operacijos, bent bus gražesnis.

„Gavau ir labai linksmų žinučių, vaikinai norėjo pakelti man nuotaiką. Mano žandikaulis iš tikro atrodo didžiulis, juokiuosi iš savęs, kai pažiūriu į veidrodį“, – geros nuotaikos nestokojo lietuvis.

Juokiuosi iš savęs, kai pažiūriu į veidrodį

Ligoninėje jis turi kambariokų, bet svarbiausia P.Golubickui dabar yra miegas. „Kiek galiu, stengiuosi miegoti ir po truputį atsakyti į visas žinutes“, – rašė P.Golubickas, kai į palatą atkeliavo vakarienė.

O kaip atrodo valgymo procesas, kai žandikaulis lūžęs dviejose vietose?

„Jie susmulkina visą mano maistą. Dabar valgysiu sriubą, tuno ir trintų morkų. Ir vanilinį jogurtą desertui. Prireiks laiko, kol galėsiu normaliai valgyti, bet aš niekur neskubu. Jau ir šaukštą naudoju, lyg galėčiau valgyti normaliai“, – vėl juokavo lietuvis.

Jei viskas bus gerai, jis jau trečiadienį bus išrašytas iš ligoninės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai