Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pažeminimo – neišvengiami pokyčiai Barselonoje: trenerio laikas suskaičiuotas, gynėjas pats siūlosi išvykti

Penktadienį Lisabonoje UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje susitiko du Europos futbolo gigantai, tačiau didžiąją rungtynių dalį atrodė, kad aikštėje tėra viena komanda. Miuncheno „Bayern“ 8:2 pažemino „Barcelona“ klubą ir dar labiau pagilino ekipos krizę.
Quique Setienas, Lionelis Messi ir Gerardas Pique
Quique Setienas, Lionelis Messi ir Gerardas Pique / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo istoriškai tragiškas vakaras ekipai, kuri turi vieną geriausių visų laikų futbolininkų ir skelbėsi, kad tebėra geriausia pasaulio komanda.

„Barcelona“ tapo pirmąją komanda nuo 2015 metų („Porto“), UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose per pirmą kėlinį kamuolį iš savo vartų traukusi net keturis kartus.

Paskutinį sykį mažiausiai penkis įvarčius į savo vartus katalonų ekipa prasileido dar 1976 metų sezone.

Tačiau norint atkapstyti, kada paskutinį kartą legendinis futbolo klubas praleido net aštuonis tikslius smūgius, reikia nusikelti net į 1946-uosius.

Šie ir dar daugelis kitų klubo antirekordų signalizuoja tik apie vieną – neišvengiamus pokyčius, apie kuriuos po rungtynių prabilo ir komandos prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

„Scanpix“ nuotr./Quique Setienas ir Josepas Maria Bartomeu
„Scanpix“ nuotr./Quique Setienas ir Josepas Maria Bartomeu

Nors oficialaus pranešimo dar nėra, niekas neabejoja, kad jau netrukus lėks vyriausiojo trenerio Quique Setieno galva, kuris „Barcelona“ ekipos vairą perėmė praėjusį sausį. Apie tai nedaugžodžiaujant ir netiesiogiai atsiliepė pats prezidentas.

„Dabar nenorėčiau kalbėti apie trenerį. Daug sprendimų buvo priimta dar prieš Čempionų lygą, tačiau dabar yra netinkamas laikas apie tai kalbėti.

Šis vakaras buvo labai labai sunkus. Noriu atsiprašyti visų ekipos aistruolių. Mes nepamatėme nieko panašaus į tai, ką klubas iš tikrųjų turi reprezentuoti.

Kai kurie sprendimai jau priimti, kai kurie bus priimti kelių dienų bėgyje. Dabar turime įsivertinti save, o rytoj bandysime sužadinti mūsų sirgalius iš naujo. Noriu pasveikinti Miuncheno ekipą su pergale, jie buvo verti pusfinalio“, – kalbėjo Bartomeu.

Ispanų dienraštis „Marca“ jau pradėjo naujo vyriausiojo trenerio paiešką, o pagrindiniu kandidatu suvaldyti „Barcelona“ žvaigždyną laiko Mauricio Pochettino, su kuriuo klubo prezidentas kontaktavo dar prieš Q.Setieno pasirašymą.

Žiniasklaidoje pridedama, kad durys turėtų būti parodytos ir futbolo operacijų direktoriui Ericui Abidaliui.

„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique
„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique

Tačiau kalbant apie permainas sudėtyje nežinomųjų yra ženkliai daugiau, o katastrofiška nesėkmė davė dar daugiau pagrindo kalboms apie galimą Lionelio Messi išvykimą.

Daugiau nei dešimtmetį katalonų ekipos garbę ginantis Gerardas Pique vis dar išlieka kertiniu futbolininku gynyboje, tačiau žodžių į vatą po gėdingo pralaimėjimo nevyniojęs ispanas teigė, kad jeigu reikės – nedelsdamas paliks klubą.

„Gėda yra vienintelis ir teisingiausias žodis. Negalima taip žaisti, ypatingai Europoje. Ir tai nebe pirmas, antras ar trečias kartas.

Klubui yra būtinos permainos, tačiau aš kalbu ne apie trenerį ar žaidėjus. Nenoriu į nieką rodyti pirštais. Turime keistis savo struktūroje.

Aš galiu tapti pirmuoju savanoriu. Jei mums reikia šviežio kraujo ir nuspręsime keisti dinamiką, aš pasitrauksiu pirmasis. Pasiekėme visišką dugną.“, – Movistar savo apmaudą liejo 33-ejų gynėjas.

„Barcelona“ klubas šį sezoną norės pamiršti kuo greičiau. Tai pirmieji metai nuo paskutinio sezono vadovaujant Josepui Guardiolai (2008 m.), kai katalonai neiškovoja nė vieno trofėjaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas