Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pergalės Argentinos treneris kalbėjo apie D.Maradoną: „Jis būtų bėgęs į aikštę ir džiaugęsis kartu“

Lionelis Scaloni atsistojo į vieną gretą šalia Cesaro Luiso Menotti ir Carloso Bilardo, o po Argentinos triumfo pasaulio čempionato finale pasiuntė žinutę ir anapilin prieš dvejus metus išėjusiam Diego Maradonai.

Argentinos rinktinės strategas po įspūdingo finalo ir pergalės prieš Prancūziją neslėpė emocijų, tačiau prisipažino esąs nuliūdęs, jog legendinis D.Maradona negalėjo kartu pasidžiaugti šia istorine sėkme.

Tai buvo pirmasis Argentinos triumfas pasaulio čempionate nuo 1986-ųjų, kai Meksikoje vykusiame čempionate dominavo D.Maradona.

Diego Albiceleste atstovavo Argentinai 1977–1994 metais ir mirė 2020-ųjų lapkritį sustojus širdžiai būdamas 60-ies. Po jo mirties tris dienas buvo paskelbtas nacionalinis gedulas.

D.Maradona buvo prisimintas ir po sekmadienio pergalės.

Paklaustas, ką būtų pasakęs D.Maradonai, jei šis būtų buvęs šalia, L.Scaloni žurnalistams sakė: „Na, jūs priverčiate mane suvokti, kad jo čia nėra, nes kitaip manytumėte, kad jis buvo kartu su mumis. Na, laimei, mums pavyko pakelti šį trofėjų, apie kurį taip ilgai svajojome, esame tokia aistringa šalis. Tikiuosi, kad jis tuo džiaugėsi būdamas ten viršuje. Esu įsitikinęs, kad jei jis būtų čia, jam būtų labai patikę, jis būtų pirmas bėgęs į aikštę ir džiaugęsis kartu. Kai manęs to klausiate, jūs priverčiate mane suprasti, kad jo čia nėra. Norėčiau, kad jis būtų čia ir mėgautųsi šia akimirka.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi pasaulio čempionate
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi pasaulio čempionate

Treneris neužmiršo ir šios pergalės kalvio Lionelio Messi.

Nors Argentinos kapitonas pareiškė, kad tai jam buvo paskutinės rungtynės pasaulio čempionate, L.Scaloni ragino veterano neskubėti ir tikino, jog jam paliks vietą kitame pasaulio čempionate, jei tik L.Messi to norės.

„Pirmiausia turime išsaugoti jam vietą kitame pasaulio čempionate. Jei jis norės toliau žaisti, jis bus su mumis. Jis turi teisę nuspręsti, ar nori toliau žaisti už Argentiną, ar ne, ką nori daryti su savo karjera“, – svarstė treneris.

L.Scaloni nuomone, sekmadienio vakarą laimėjo stipresnė komanda.

„Rungtynės buvo visiškai beprotiškos. Aš, kaip treneris, žinau, kad sužaidėme geras rungtynes. Galėjome laimėti per pirmąsias 90 minučių, tačiau to padaryti nepavyko. Nepasisekė, tačiau mes buvome puikūs. Kaip jaučiuosi? Tai yra geriausias jausmas, kokį esu patyręs. Tai nebuvo mano planuose, tikrai neįsivaizdavau, kad tapsime pasaulio čempionais, tačiau to tikrai nusipelnėme“, – kalbėjo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas