Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pertraukos įvarčiais prakiurusioje Valensijoje – L.Messi ir „Barcelona“ triumfas

Susigrąžinti Ispanijos čempionės vardą siekianti „Barcelona“ pasiekė labai svarbią pergalę Valensijoje. Trumpai atsilikusi Katalonijos komanda 3:2 įveikė „Valencia“ ekipą ir vejasi pirmaujančius Madrido klubus.
„Barcelona“ futbolininkai
„Barcelona“ futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visi penki rungtynių įvarčiai krito po pertraukos.

50-ąją minutę po „Barcos“ gynybos klaidos kampinio situacijoje galva „Valencia“ į priekį išvedė Gabrielis Paulista.

Bet jau po septynių minučių už žaidimą ranka baudos aikštelėje į šeimininkų vartus buvo skirtas baudinys, o prie vienuolikos metrų žymos stojo Lionelis Messi.

Argentiniečio bandymą atrėmė buvęs „Barcelona“ vartininkas Jasperas Cillessenas, tačiau atšokusį kamuolį trečiuoju bandymu į vartus nukreipė pats L.Messi.

Jau po šešių minučių jis sveikino Antoine'ą Griezmanną – J.Cillessenas vėl puikiai pasidarbavo atremdamas Frenkie De Jongo smūgį iš arti, bet prie kamuolio prišokęs prancūzas išvedė katalonus į priekį.

69-ąją minutę „Barca“ smogė dar sykį. Šįkart aukščiausią klasę pademonstravo baudos smūgį nepriekaištingai atlikęs L.Messi – jo smūgiuotas kamuolys buvo nepasiekiamas J.Cillessenui ir nuo virpsto įkrito į vartus.

Bet „Valencia“ nebuvo linkusi sudėti ginklų ir 83-ąją minutę sušvelnino skirtumą – Carlosas Soleras pasižymėjo fantastišku smūgiu iš už baudos aikštelės ribų.

Vis dėlto dar vieno įvarčio Valensijos klubas nepasiekė ir „Barca“ iškovojo brangius tris taškus.

Su 74 taškais katalonai išlieka treti „La Liga“ pirmenybėse, bet du Madrido klubai jiems pasiekiami ranka – „Atletico“ turi 76, o „Real“ – 74 taškus ir pranašumą tarpusavio rungtynėse prieš „Barcą“.

Čempioniškų ambicijų dar neatsisako ir „Sevilla“, kurios sąskaitoje – 70 taškų ir vienerios rungtynės atsargoje, kurias andalūzai sužais rytoj.

Jau ateinantį savaitgalį šios keturios komandos susidurs tarpusavyje – šeštadienį „Barcelona“ žais su „Atletico“, o sekmadienį „Sevilla“ mes iššūkį „Real“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento