Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pirmo sezono mačo „Trakų“ ir „Žalgirio“ treneriai skundėsi nuovargiu ir broku

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Sportima“ arenoje startavo 2016 metų Lietuvos futbolo A lygos sezonas. Startavo jis ypatingomis rungtynėmis – čempiono ir vicečempiono dvikova, kurią be didesnių problemų laimėjo visą mačą dominavęs Vilniaus „Žalgiris“. Pralaimėjusiųjų „Trakų“ treneris po mačo pripažino, kad sekmadienį tarp klubų vykęs Supertaurės finalas pareikalavo per daug jėgų.
Nerijus Valskis ir Donovanas Slijngardas
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai neįmušė 11 metrų baudinio, neišnaudojo dar bent dviejų labai gerų progų, tačiau „Trakai“ nesukūrė visiškai nieko.

Kaip sakoma, įvartis brendo ir „Žalgiris“ tik prasidėjus antram kėliniui įmušė du greitus įvarčius. Anot „Riterių“ trenerio Valdo Urbono – tai ir nusprendė mačo baigtį.

„Per daug psichologinių ir fizinių jėgų atėmė supertaurės finalas su pratęsimu. Abiejų komandų žaidime tokio intensyvumo nesimatė, manau, kad nuovargis didžiąja dalimi lėmė mūsų likimą. Manau, kad abiejų komandų žaidimas skyrėsi nuo supertaurės finalo, ypač intensyvumu ir žaidimo kokybe.

Per pertrauką kalbėjome, kad pirmas 10-15 minučių reikia atsargiai žaisti. Tokiose rungtynėse labai daug lemia pirmasis įvartis. Net nespėję pradėti antrojo kėlinio gavome įvartį, gana greitas buvo antrasis. Gal ir galėjome sugrįžti į rungtynes, kai progos neišnaudojo Davidas Aršakianas, tačiau tai ir lieka gal“, – po mačo sakė V.Urbonas.

Žaliai-baltų treneris Valdas Dambrauskas džiaugėsi iškovotais trimis taškais, tačiau pripažino, kad jo vyrai neparodė geriausio žaidimo.

„Manau, kad abi komandos neparodė geriausio savo žaidimo. Sekmadienį palikome labai daug jėgų supertaurės finale – lengva nebuvo niekam. Mus iš vėžiu išmušė nerealizuotas 11 metrų baudinys, bet smagu, kad žaidėjas nepalūžo, įmušė du įvarčius. Sveikinu savo komandą“, – kalbėjo V.Dambrauskas.

Greitų įvarčių reikšmę išskyrė ir visas rungtynes dešiniajame atakos krašte „Trakų“ gynybą draskęs Vytautas Lukša.

„Sunkios rungtynės, kai tenka per kelias dienas žaisti su ta pačia komanda. Neišnaudojome daug progų, neįmušėme baudinio, tačiau įmušėme du greitus įvarčius ir jie pasėdo.

Dar mums reikia susižaidimo, kartais dar vienas kito nesuprantame, tačiau tai normalu – komanda surinkta kone nauja“, – kalbėjo vienas geriausių rungtynių žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas