Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 01 /13:52

Po rinktinės žaidėjo žaibų Valdas Ivanauskas paskelbė sudėtį

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas paskelbė Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjus, kurie rengsis pasaulio čempionato atrankos rungtynėms Vilniuje su Bulgarija ir Šveicarija.

Kitą savaitę Lietuvos futbolo rinktinė susirinks Vilniuje, kur bandys susitelkti į svarbias rungtynes, nepaisant pastaruoju metu nutikusių bėdų aikštėje ir už jos ribų.

Kai prie komandos vairo stojo Valdas Ivanauskas, Lietuvos futbolininkai pralaimėjo visas tris pasaulio čempionato atrankos rungtynes: 1:4 namie Šiaurės Airijai, 0:1 išvykoje Bulgarijai ir 0:5 išvykoje Italijai.

O šią savaitę Lietuvos rinktinės saugas Modestas Vorobjovas interviu 15min atvirai prakalbo apie smarkiai įskaudinusį trenerio Valdo Ivanausko požiūrį į žaidėjus bei sukritikavo trenerių darbo metodus.

Pasaulio čempionato atrankos grupėje be taškų paskutinėje vietoje liekantys lietuviai dar sužais trejas rungtynes, iš kurių dvejos vyks spalį Vilniaus LFF stadione: 9 dieną (šeštadienį) su Bulgarija ir 12 dieną (antradienį) su Šveicarija. Paskui liks paskutinis mačas lapkričio 12 dieną Šiaurės Airijoje.

Vieta Komanda Rungtynės Taškai
1. Italija 6 14
2. Šveicarija 4 8
3. Šiaurės Airija 4 5
4. Bulgarija 5 5
5. Lietuva 5 0

Per pirmąsias trejas savo rungtynes dėl COVID-19 per nuotolį vadovavęs V.Ivanauskas dabar jau pats diriguos komandai, o ne per asistentą Tomą Ražanauską.

Pabandyti atsitiesti po niūraus rugsėjo Lietuvos rinktinės treneris pakvietė šiuos žaidėjus:

Vartininkai

Ernestas Šetkus (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis)

Titas Krapikas („Spezia“, Italija)

Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“)

Ignas Plūkas (Kauno „Hegelmann Litauen“)

Žaidėjai:

Vytas Gašpuitis („Dunfermline“, Škotija)

Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“)

Dominykas Barauskas („Riteriai“)

Vaidas Slavickas („Sūduva“)

Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“)

Linas Klimavičius („Dainava“)

Rolandas Baravykas („UTA Arad“, Rumunija)

Justinas Januševskis („Panevėžys“)

Edgaras Utkus („Cercle Brugge“, Belgija)

Domantas Šimkus („Sabail“, Azerbaidžanas)

Linas Mėgelaitis („Viterbese“, Italija)

Martynas Dapkus („Kauno Žalgiris“)

Vilius Armanavičius („Hegelmann Litauen“)

Ovidijus Verbickas (Vilniaus „Žalgiris“)

Vykintas Slivka ( „Apollon Smyrnis“, Graikija)

Ernestas Veliulis („Panevėžys“)

Arvydas Novikovas („Erzurum“, Turkija)

Justas Lasickas („Vozdovac“, Serbija);

Donatas Kazlauskas („Academica Clinceni“, Rumunija)

Karolis Laukžemis („Kaysar“, Kazachstanas)

Fiodoras Černychas („Jagellonia“, Lenkija)

Edgaras Dubickas („Piacenza“, Italija)

Treneris tiki: žaidėjai yra motyvuoti

Penktadienį spaudos konferencijoje V.Ivanauskas teigė, kad nei pastarieji pralaimėjimai, nei M.Vorobjovo atvira kritika treneriams neatsilieps rinktinės žaidėjų motyvacijai.

„Išskyrus rungtynes su Italija, mes turėjome galimybių iškovoti taškų, – tvirtino V.Ivanauskas. – Žaidėjai yra motyvuoti, jie nėra nurašyti, čia tik jūs juos nurašėte.

O apie Modestą Vorobjovą net nėra ką kalbėti. Tai jūs užvedėte jį į tą kelią, jis ir pasipasakojo, ką reikia ir ko nereikia.“

Pristatydamas naują 26 žaidėjų sąrašą V.Ivanauskas teigė, kad įvykę keli pasikeitimai sudėtyje daugiausiai dėl to, kad jauniausi rinktinės nariai šįkart žais ne nacionalinėje, o jaunimo rinktinėse.

„Yra keli pakeitimai dėl U19 ir U21 rinktinių dalyvavimo, jų laukia atsakingos rungtynės, linkime joms sėkmės, bet dėl to įvyko nemažai pakeitimų – teko ieškoti su Mariumi Stankevičiumi (Lietuvos jaunimo rinktinės treneriu) pačių geriausių variantų, kad nebūtų draskomos rinktinės – mes radome bendrą kalbą. Taip, nacionalinė rinktinė yra prioritetas, bet žiūrime į ateitį, nesinori priešintis, o didelio žaidėjų pasirinkimo neturime, negalime rinktis kaip Italija iš 150 žaidėjų“, – sakė V.Ivanauskas.

Jis atsigręžė į rinktinės veteranus, kurių praėjusį mėnesį į komandą nekvietė.

33 metų Egidijus Vaitkūnas ir 28 metų Edvinas Girdvainis vėl yra nacionalinėje komandoje, nors prieš mėnesį V.Ivanauskas teigė, kad abu „Kauno Žalgirio“ gynėjai nėra pasirengę žaisti tokiu lygiu kaip anksčiau.

„Kaip ir minėjau, Marius Stankevičius turi bėdų, Beną Šatkų perleisime į U21 rinktinę, jie turi atsakingas rungtynes. Girdvainis tada buvo tris mėnesius nesitreniravęs, sužaidė tik vienerias rungtynes, šiuo metu žaidžia nuolat. Jis yra rinktinės senbuvis ir tikimės, kad padės. Egidijus Vaitkūnas yra vienas iš lyderių, jis buvo ne tos sportinės formos, tačiau dabar įgavo gerą sportinę formą“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Egidijus Vaitkūnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Egidijus Vaitkūnas

Lietuvos rinktinės treneris po pirmųjų trejų rinktinės rungtynių buvo sukritikavęs kelis neįvardytus žaidėjus.

Tąsyk žemiau savo galimybių ribų aikštėje atrodė Turkijos antrojoje lygoje rungtyniaujantis Arvydas Novikovas, įprastai būnantis rinktinės atakų lyderiu.

„Jūs matote vieną pusę, gal kažkoks momentas neatitiko, bet mes matėme iš savo pusės. Buvo klaidų, gal ir rezultatui pakenkė, bet atsidavimas komandai jautėsi, lyderiai buvo vieni pavyzdžių. O meistriškumas jų yra, jie tai įrodo aikštėje“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Šįkart atakų smaigalyje jis turės ir Karolį Laukžemį. Kazachstane žaidžiantis puolėjas, anot trenerio, turėjo sveikatos bėdų prieš mėnesį.

LFF nuotr./Karolis Laukžemis
LFF nuotr./Karolis Laukžemis

Kviesdamas žiūrovus į stadioną kitą šeštadienį V.Ivanauskas įvertino artimiausią varžovę Bulgariją.

„Bulgarija buvo panašioje situacijoje kaip mes, nebuvo pasiekusi gerų rezultatų, bet paskui pasiekė pozityvių rezultatų, komanda išlipo iš vadinamosios duobės, gal sukurtos medijos ar pačių žaidėjų duobės, – sakė V.Ivanauskas. – Bus nelengvos rungtynės.

Prieš mėnesį Bulgarijoje buvo galimybė pasiimti vieną tašką, deja, prie apylygio žaidimo standartinėje situacijoje praleidome įvartį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas