Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skambios pergalės – džiaugsmas Paryžiuje ir „Real“ trenerio perspėjimas

Antradienio vakarą sugrįžusioje Čempionų lygoje „Paris Saint-Germain“ 1:0 nugalėjo Madrido „Real“, tačiau „karališkojo“ klubo treneris Carlo Ancelotti pabrėžia, kad atsakomojoje aštuntfinalio dvikovoje bus karšta.

Paryžiečių pergalę nulėmė itin vėlyvas Kyliano Mbappe įvartis, kurį prancūzas mušė paskutinę pridėto laiko minutę.

Tiesa, prieš tai Lionelis Messi turėjo šansą išvesti PSG į priekį, bet nerealizavo 11 metrų baudinio – smūgį atrėmė „Real“ vartininkas Thibaut Courtois.

Su „Canal+“ bendravęs nugalėtojų treneris Mauricio Pochettino sakė: „Esu labai laimingas. Komanda pasirodė puikiai. Mes buvome geresni, nusipelnėme pergalės. Liko dar vienerios rungtynės šiame aštuntfinalyje, tačiau labai svarbu buvo žengti pirmą žingsnį. Labai geros rungtynės.“

PSG į varžovų vartų plotą smūgiavo 8 kartus, kai „Real“ į oponentų vartų stačiakampį nepataikė nė sykio.

„Mes nukirtome jų perdavimus saugų grandyje. Sunkiai dirbome, kad sustabdytume varžovus ir susigrąžintume kamuolį kaip įmanoma greičiau. Kontroliavome žaidimą visas 90 minučių, o prie mūsų vartų buvo sukurtos vos kelios progos“, – sakė M.Pochettino.

Įvartį pelnęs K.Mbappe pasakojo, kad komanda puikiai pasiruošė rungtynėms, nes kiekvienas futbolininkas svajoja žaisti tokios svarbus mačus.

„Norėjome laimėti, turėjome puikų sirgalių palaikymą. Esame labai laimingi, nors pranašumą turime ir minimalų. Turime atsakomąjį mačą, o prieš jį – ir rungtynes Prancūzijos lygoje, – kalbėjo K.Mbappe. – Tokiose rungtynėse yra daug bėgimo. Turėjome laikyti akis atmerktas ir laukti progų. Nepasisekė, kad neįmušėme anksčiau, tačiau pranašumą susikūrėme.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Kaip ir visa komanda, buvau pagavęs gerą ritmą. Bandžiau padėti savo komandos draugams kuo įmanoma labiau, bandžiau būti efektyvus tiek atakoje, tiek gynyboje. Galiausiai buvau apdovanotas įvarčiu ir dėl to esu laimingas.“

„Real“ treneris C.Ancelotti po rungtynių teigė, kad reikia įdėti daugiau energijos spaudžiant varžovus atsakomosiose rungtynėse.

„Mes atsiliekame po pirmųjų rungtynių ir turime būti kokybiškesni, kai turime kamuolį. O šiandien to nebuvo. Nesugebėjome užvaldyti kamuolio, atlikome daug netikslių perdavimų dėl varžovų gero spaudimo“, – pasakojo italas.

Ir perspėjo.

„Atsakomajame mače mes turėsime vienuolika futbolininkų ir pilną „Santiago Bernabeu“, – užbaigė treneris.

Atsakomoji šių komandų akistata Madride vyks kovo 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas