Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po skaudaus dūrio – R.Breu verdiktas: „Paskutinius 10–15 metų buvo dirbama netinkamai“

Reinholdas Breu dažniau plojo nei reiškė priekaištus savo auklėtiniams prie šoninės linijos rungtynėse su Liuksemburgu. Ir nors Lietuvos rinktinė pralaimėjo paskutiniąsias Tautų lygos grupės rungtynes 0:1, daugiausiai po finalinio teisėjo švilpuko buvo kalbama apie kitus dalykus: Sauliaus Mikoliūno įspūdingą pasiekimą ir šiurpią Dominyko Barausko traumą.
Lietuva - Farerų salos
Lietuva – Farerų salos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kad R.Breu Liuksemburge gali duris kojomis atidarinėti, buvo galima matyti ir iškart po rungtynių. Lietuvos rinktinės techninis direktorius ir laikinasis treneris sulaukė daug dėmesio šalyje, kurios futbolui atidavė 10 metų.

„Ar Breu viduje?“ – šalia Lietuvos rinktinės rūbinės klausė Liuksemburgo federacijos prezidentas. Ir įėjęs vidun šiltai apkabino buvusį bendražygį.

„Ar treneris Breu ten?“ – po keliolikos minučių klausė ir Liuksemburgo rinktinės futbolininkas.

Pasisveikinimų, rankos paspaudimų ir apsikabinimų buvo daug. Bet R.Breu žino, kad Liuksemburge už dyką – tik viešasis transportas. O už klaidas reikia susimokėti. Įskaitant ir tas, padarytas futbolo aikštėje.

88-ąją minutę Gersonas Rodriguezas pražudė Lietuvos rinktinę smūgiu, nuo kurio Džiugas Bartkus nesugebėjo išgelbėti. Aktyvus šis varžovų futbolininkas buvo visas rungtynes, o anksčiau jau buvo spėjęs atšvęsti ir įvartį, kurį atšaukė VAR.

Bet galiausiai Lietuva pralaimėjo. Ir liko su vieninteliu taškeliu Tautų lygos grupėje per šešerias rungtynes, įmušusi 2 ir praleidusi 14 įvarčių.

O dabar – laukimas. Lietuviams teks žaisti papildomas rungtynes su viena iš kitų trijų Tautų lygos C diviziono blogiausių komandų. Ir tikėtis, kad į žemiausią lygį kristi neteks.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liuksemburgas – Lietuva

„Buvo geros rungtynės, ypač sirgaliams, – 15min po susitikimo kalbėjo R.Breu. – Žaidimas buvo atviras visas 90 minučių. Žinoma, Liuksemburgas buvo geresnis paskutiniame aikštės trečdalyje, susikūrė daugiau šansų. Tai vienintelis dalykas, kuriuo esame nepatenkinti. Turime dirbti. Komplimentai žaidėjams, 90 minučių kovėmės su favoritais. Taip, jie buvo favoritai. Tikrai. O dabar žvelgiame į naujus iššūkius.“

Susitikimo pradžia Liuksemburge buvo smagi. Lietuvos rinktinė kūrė, drąsiai rengė atakas ir atrodė kur kas geriau nei mačo su Farerų salomis starte. Net ir statistika po mačo rodo, kad lietuviai atliko 3 smūgius į varžovų vartų plotą, Liuksemburgas į stačiakampį pataikė kartą. Ir tas kartas virto įvarčiu.

„Tikrai intensyviai dirbome, – sakė R.Breu. – Turime protingus žaidėjus, turime savo idėjas, buvo gal net kiek lengviau nei prieš Farerų salas. Komanda atvira idėjoms ir tai pozityvu.“

Bet praleistas įvartis paskutinėmis minutėmis paliko kartų poskonį. Kaip ir Dominyko Barausko epizodas pirmajame kėlinyje. Iš Vilniaus „Riterių“ į Lenkiją neseniai patraukęs krašto gynėjas susidūrimo su varžovu metu patyrė, panašu, sunkią kelio traumą ir skausmo perkreiptu veidu paliko aikštę ant neštuvų.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Dominykas Barauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Dominykas Barauskas

„Ne, neturiu naujienų. Bet atrodo, kad gali būti nutraukti kelio raiščiai“, – susikrimtęs teigė R.Breu.

Vokietis po rungtynių šiltai apkabino Saulių Mikoliūną, kuris pasiekė tai, ko dar nė vienam Lietuvos futbolininkui pasiekti nėra pavykę – sužaidė 100-ąsias rungtynes vilkėdamas rinktinės marškinėlius.

„Saulius turi savimi didžiuotis, tikrai ne visi tai pasiekia“, – sakė treneris, pasidžiaugęs ir jaunųjų žaidėjų progresu.

„Jaunuoliams reikia leisti plaukioti šiame akvariume“, – šyptelėjo treneris.

Dvejos debiutinės rungtynės prie Lietuvos rinktinės vairo. Lygiosios ir pralaimėjimas. R.Breu 15min sakė, kad per šį trumpą laiką suprato vieną – reikės dirbti labai daug.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu

„Paskutinius 10–15 metų buvo dirbama netinkamai, – drąsiai rėžė vokietis. – Matome to rezultatus. Bet aš noriu gyventi šia diena, ne praeitimi. Nereikia pasakymo „seni geri laikai“. Taip, kažkada buvo sėkmingi pasirodymai, bet dabar reikia dirbti, kad sukurtume gerą ateitį. Esu pozityvus, žinau mūsų talentus, žinau, kokie jie yra geri. Jei būsime protingi ir ramūs, turėsime sėkmingą ateitį. Kaip Liuksemburgo.“

Tautų lyga – baigta. Kitas iššūkis Lietuvos komandai – Baltijos taurė, vyksianti lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas