Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po teisėjo užpuolimo Alytuje LFF žada griežtą atsaką: ko galime tikėtis?

Alytaus „Dainavos“ futbolo komanda – po padidinamuoju stiklu. Praėjusį penktadienį Dzūkijos sostinėje vykusi „TOPsport A lygos“ akistata su Marijampolės „Sūduva“ baigėsi didžiuliu skandalu, kai mačas buvo nutrauktas po pirmojo kėlinio, mat prieš pat pertrauką vienas šeimininkų komandos sirgalių užpuolė mačo teisėją.
Alytaus Dainava
Alytaus „Dainava“ / Dominyko Sidaro nuotr.

Mačui vadovavęs Orestas Abramavičius vien per pirmą kėlinį į alytiškių vartus skyrė du baudinius, parodė dvi raudonas korteles „Dainavos“ žaidėjams Aaronui Olugbogi ir Oskarui Lukošiūnui, o galiausiai dėl ginčų pašalino ir klubo vartininkų trenerį Romaną Nesterenką bei strategą Sergejų Kuznecovą.

Rungtynių švieslentė rodo „Sūduvos“ pranašumą 2:1.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Visgi lemiamą smūgį Alytaus klubas patyrė vos tik prasidėjus pertraukai. Vienas iš „Dainavos“ sirgalių necenzūriniais žodžiais išplūdo ir už veido čiupo rungtynių arbitrą.

Incidentas truko neilgai, tačiau tęsti rungtynių teisėjų brigada nenorėjo. Netrukus buvo paskelbta, jog antrasis kėlinys nebus žaidžiamas.

Pirmadienį su 15min bendravęs LFF prezidentas Edgaras Stankevičius tokį alytiškių elgesį vadino skandalingu ir Drausmės komiteto sprendimą žadėjo antradienį.

„Viskas bus nuspręsta antradienį. Laukiame „Dainavos“ klubo pasiaiškinimo, kaip jie mato šią situaciją. Kaip žinia, nemenkas incidentas įvyko ir savaitgalį per „Dainavos“ B rungtynes su „Džiugo“ B komanda, kai sukonfliktavo abiejų komandų žaidėjai ir buvo parodytos trys raudonos kortelės. Jau rungtynių metu protokole buvo užfiksuota, kad sirgaliai mačo teisėjai Ugnei Šmitaitei reiškė nepasitenkinimą, įžeidinėjo ir užgauliojo“, – pasakojo E.Stankevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

LFF vadovo teigimu, „Dainavą“ būtų galima vadinti vienu nedrausmingiausių „TOPsport A lygos“ klubų. Galima prisiminti, kad balandžio mėnesį Dzūkijos klubas pateko į LFF nemalonę, kai po Šiauliuose per „TOPsport A lygos“ rungtynes sukeltų muštynių areštinėje atsidūrė 22 šios komandos aistruoliai.

„Alytuje penktadienį rungtynėse nebuvau, bet tai, kas su „Dainava“ vyksta stadione, jo prieigose bei patalpose, yra netoleruotina ir nepuošia viso mūsų futbolo. Klubas yra nuolat drausminamas, jam skiriamos įvairios tiek finansinės, tiek tuščių tribūnų nuobaudos, bet situacija nesikeičia. Tuoj prieisime prie to, kad visas rungtynes „Dainava“ turės žaisti be žiūrovų. Iki ko mes priėjome, jei dėl vieno ar kito sprendimo teisėjas yra griebiamas už gerklės, kviečiama policija ir surašomi protokolai. Tai yra žemiau kritikos ir tokie dalykai tikrai yra netoleruotini. Galima diskutuoti dėl teisėjų sprendimų, tačiau čia yra peržengtos visos ribos. Galbūt man irgi nepatiko kažkurie teisėjų sprendimai per neseniai vykusias Lietuvos rinktinės rungtynes Rumunijoje, bet negalime sau leisti prieiti iki tokių išpuolių“, – kategoriškai situaciją vertino LFF vadovas.

E.Stankevičius neslėpė, kad po šių dviejų incidentų jį kiek nustebino „Dainavos“ klubo atstovų elgesys.

„Asmeniškai neteko su jais bendrauti ir, jei atvirai, laukiau iš klubo vadovų skambučio. Galbūt jie neturi ką komentuoti ar nenori to daryti. Į federaciją jie nesikreipė, tad pirmadienį į klubą kreipėmės jau mes. Norėjome išgirsti jų poziciją ir matymą. Matėme tą jų pranešimą spaudai, bet bendrai elgesys keistas. Sunku suprasti, kas ten vyksta“, – neslėpė E.Stankevičius.

Dominyko Sidaro/„Dainava“ nuotr./„Dainavos“ futbolininkai
Dominyko Sidaro/„Dainava“ nuotr./„Dainavos“ futbolininkai

Paklaustas apie gresiančias nuobaudas, LFF prezidentas atmetė variantą, kad iš „Dainavos“ klubo sąskaitos galėtų būti atimti surinkti taškai.

„Apie taškų atėmimą kalbos nėra. Manome, kad sezono eigoje tai daryti būtų neteisinga. Visgi dėl techninio pralaimėjimo klausimų praktiškai nėra. Čia vienareikšmiškai. Faktas. Taip pat klubui bus skirta piniginė bausmė bei rungtynių be žiūrovų nuobauda. Visgi čia yra ir antra medalio pusė. Su drausmės komiteto nariais diskutuojame, kodėl tokiu atveju kenčia ir kita pusė, kita komanda, kitų komandų fanai. Patiko „Žalgirio“ vieno ištikimiausių sirgalių Ingvaro Butauto mintis, kad rungtynėse su „Dainava“ Vilniaus klubas hipotetiškai galėtų užsitikrinti A lygos čempionų titulą... Baudžiant alytiškius, būtų nuskriausti ir Vilniaus sirgaliai. Aš už tai, kad organizuotas palaikymas būtų, viskas gerai, ką daro „Dzūkų tankai“, bet tai turi ribas. Tokių dalykų stadionuose būti neturėtų (teisėją už gerklės čiupęs sirgalius nepriklauso „Dzūkų tankams“, – aut. past.)“, – savo nuomonę dėstė E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas