Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po tragiško pasirodymo „El Clasico“ – C.Ancelotti saviplaka: „Tai mano kaltė“

Madrido „Real“ patyrė itin skaudų smūgį sekmadienio vakarą – namuose principiniame „El Clasico“ mūšyje net 0:4 nusileido „Barcelona“ komandai. Po gėdingo pralaimėjimo Carlo Ancelotti prisiėmė atsakomybę.
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du įvarčius nugalėtojams mušė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, po vieną tikslų smūgį pridėjo Ronaldas Araujo ir Ferranas Torresas.

Tai buvo didžiausia pergalė „Santiago Bernabeu“ stadione „El Clasico“ dvikovoje nuo 2015-ųjų.

Net ir po šio pralaimėjimo „Real“ komfortiškai pirmauja Ispanijos čempionate, kur artimiausius persekiotojus lenkia 9 taškais, „Barcą“ – 12.

„Paaiškinti nėra sunku. Jie žaidė geriau nei mes, – teigė C.Ancelotti. – Norėjome ilgiau kontroliuoti kamuolį, naudoti spaudimą, tačiau tai neveikė. Tai mano kaltė.“

„Buvome neatpažįstami. Viskas nesisekė. Turime tai pamiršti ir žiūrėti pirmyn, turime didžiulę persvarą lentelėje. Pasakiau žaidėjams, kad tai – trenerio klaidos“, – pridėjo specialistas.

Karimas Benzema, mušęs 22 įvarčius ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų šiame sezone, praleido rungtynes dėl traumos. Į puolėjo poziciją buvo mestas ten nežaidžiantis Luka Modričius.

Nacho Fernandezas bandė kamšyti Ferlando Mendy atvertą skylę kairiajame gynybos krašte, bet tai sekėsi itin sunkiai.

„Tai buvo vienos blogiausių mūsų rungtynių šiame sezone, – teigė Nacho. – Gal kažkiek atsipalaidavome žiūrėdami į lentelę, bet tam buvo netinkamas metas. Priešingai. Visada skaudu pralaimėti tokias rungtynes, bet mūsų sezonas iki šiol buvo geras.“

Vartininkas Thibaut Courtois atrėmė šešis varžovų smūgius. Jei ne jis, rezultatas galėjo būti ir dar gėdingesnis.

„Norėjome pradėti intensyviai, tačiau varžovai rado erdves. Nebuvome kompaktiški, – komentavo įvykius vartininkas. – Turime kalbėtis apie savo taktiką. Niekas neveik nei nuo pat rungtynių pradžios, nei antrajame kėlinyje. Varžovai kūrė momentus, galėjo viskas baigtis ir dar skaudžiau.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ sutriuškino Madrido „Real“ klubą 4:0.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ sutriuškino Madrido „Real“ klubą 4:0.

„Barcos“ treneris Xavi buvo labai patenkintas pasiektu nuostabiu rezultatu.

„Tai yra kelias, kuriuo turime eiti. Taip mes ir norime žaisti. Puikiai išpildytas planas. Buvome daug geresnė komanda nei Madridas. Žaidėme lyg namų komanda varžovų tvirtovėje. Tikrai galėjome mušti penkis ar šešis. Pakeitėme rungtynių dinamiką po kelių pralaimėtų dvikovų. Šia diena reikia pasimėgauti“, – kalbėjo Xavi, pridėjęs, kad džiaugiasi pergale ne tik kaip treneris, bet ir kaip „Barcos“ sirgalius.

Kuomet Xavi perėmė komandos vairą sezono eigoje, Katalonijos ekipa rikiavosi vos devintoje vietoje Ispanijoje. Dabar „Barca“ trečia, atsiliekanti trimis taškais nuo „Sevilla“ klubo.

Ar tokia pergalė reiškia, kad grįžta kova dėl titulo?

„Nežinau, ar galime laimėti, bet negalime nieko atmesti. Galbūt kiek vėluojame, tačiau tai mums labai svarbus laimėjimas. Laimėjome šiandien, mūsų tarpusavio santykis geresnis. Bet bus labai sunku. Madridas turi pralaimėti dar tris kartus, Madridas išvis yra pralaimėjęs tik trejas lygos rungtynes. Reikia toliau dirbti. Mūsų pirmas tikslas yra patekti į Čempionų lygą“, – teigė Xavi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas