Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po Ukrainos rinktinės nesėkmės atgijo rusų propagandininkai

Ukrainos futbolininkai nesėkmingai pradėjo Europos futbolo čempionatą, o tuo iškart pradėjo džiaugtis šalį užpuolusius Rusijos valdžiai tarnaujančios žiniasklaidos atstovai.

Ukrainą daugiau nei dvejus metus aršiai bombarduojančios Rusijos žiniasklaida įprastai tykiai nušviesdavo Ukrainos futbolo rinktinės pergales, bet atgijo, kai ukrainiečiai patyrė nesėkmę futbolo aikštėje.

Po Ukrainos rinktinės pralaimėjimo 0:3 Rumunijos futbolininkams, valstybinis okupantų kanalas „Rosija 1“ paleido siužetą, pripildytą politikos.

Dar per anonsą rusų laidos vedėjas Igoris Koževinas pareiškė, kad Ukraina pralaimėjo Rumunijai, „į kurią ukrainiečiai bėga nuo mobilizacijos“.

Paskui rusų vedėjas aiškino, kad buvusiai Ukrainos futbolo žvaigždei Andrijui Ševčenkai buvo suteikta „tribūna, kad galėtų skanduoti nacistinius šūkius“.

Iš tiesų tuo metu ukrainiečių sirgaliai Miuncheno stadione reiškė savo įprastą skanduotę „Šlovė didvyriams.“

Vida Press nuotr./Ukrainos futbolo rinktinės sirgalius
Vida Press nuotr./Ukrainos futbolo rinktinės sirgalius

„Rusijos vėliavas su UEFA priedanga uždraudė tribūnose, o ukrainiečiams leido pašokinėti maidanietiškai“, – pareiškė I.Koževinas.

Paskui laidos vedėjas kalbėjo politiniais motyvais. „Ukrainos futbolininkai pasimetė. Nuo mobilizacijos bėgti į Rumuniją nereikia, bet pavyti rumunų puolime nepavyksta. Sutriuškinimas 0:3 yra kaip užuomina, kad Kyjivui nesišviečia ne tik narystė Europos Sąjungoje, bet ir atkrintamosios varžybos Europoje“, – po pirmųjų grupės rungtynių sakė I.Koževinas.

Jis toliau aiškino, esą serbų sirgaliai buvo atsinešę į rungtynes su Anglija vėliavas su užrašais „Rusija“ ir „Belgorodas“.

Iš tiesų rusiškas vėliavas į tribūnas Vokietijos stadionuose Miunchene ir Gelzenkirchene pirmą ir trečią čempionato dieną atsinešė rusų valdžios buvusi tarnautoja Olesija Ivanova ir Maskvos bei Belgorodo verslininkai Vasilijos Štokolenka ir Antonas Šapovalovas, o taip pat programuotojas Sergejus Kirilovas, – juos atpažino ukrainiečiai.

„Rosija 1“ kanalas taip pat parodė vaizdo įrašą iš Miuncheno stadiono, kuriame buvo girdima Rusijos prezidento pavardė.

Ukrainiečių teigimu, taip rusai sumontavo skanduotę, apkarpę ne tik Ukrainos, bet ir Lietuvos sporto mėgėjų mėgstamą skanduotę „Putin chuilo“.

„AFP“/„Scanpix“/Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
„AFP“/„Scanpix“/Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

Tuo tarpu „Pirmasis kanalas“ ir NTV savo naujienose apie Ukrainos rinktinės žaidimą neužsiminė.

Primename, jog Europos futbolo čempionate Rusijos futbolininkų nėra.

Dėl Rusijos vykdomo karo šalies-agresorės rinktinė daugiau nei prieš dvejus metus buvo eliminuota iš tarptautinių futbolo varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius