Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Portugalijos klubas pratęsus sezoną griebsis šiaudo: namų rungtynes žais už 1,4 tūkst. km

Portugalija yra viena iš nedaugelio Europos šalių, jau nustačiusi atnaujinamo futbolo čempionato datą – pirmenybės po beveik trijų mėnesių pertraukos prasitęs birželio 4-ąją. Vienai iš turnyro komandų čempionato pratęsimas bus pažymėtas neįprasta patirtimi – namų rungtynes jai teks žaisti už beveik pusantro tūkstančio kilometrų nuo savojo stadiono.
Portugalijos klubui teks žaisti rungtynes toli nuo namų
Portugalijos klubui teks žaisti rungtynes toli nuo namų / Scanpix ir Google nuotr.

9-ąją vietą Portugalijos „Primeira“ lygoje užimanti „Santa Clara“ komanda įprastai savo varžovus priima 13,2 tūkst. vietų turinčiame „Estadio de Sao Miguel“ stadione Azorų salų Ponta Delgados mieste.

Tačiau dėl koronaviruso visi iš Atlanto vandenyne plytinčių salų į žemyninę Portugalijos dalį atvykę žmonės turi 14 dienų praleisti izoliacijoje, o tai, akivaizdu, nėra tinkamas variantas kas kelias dienas rungtynes turinčiai žaisti futbolo komandai.

Dėl to „Santa Clara“ bent keliems mėnesiams taps žemyninės šalies dalies komanda – namų rungtynes ji žais Portugalijos futbolo federacijai priklausančiame „FA City“ stadione. Jis nuo ekipos namų stadiono yra nutolęs net per 1436 kilometrus.

„Kad ir kur žaistume, visada nešiosimės Azorų salų žmones savo širdyse ir Azorų vėliavą sau ant krūtinių“, – paskelbus tokį sprendimą sakė klubo atstovai.

Pirmąją dvikovą greta Lisabonos esančiame stadione „Santa Clara“ žais prieš „Braga“ klubą birželio 4-ąją. Iš viso iki čempionato pabaigos visos Portugalijos ekipos dar sužais po 10 mačų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas