Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Portugalijos strategas po fiasko nesigaili dėl ant suolo nusodinto C.Ronaldo

Portugalijos rinktinė skaudžiai baigė kelią link pasaulio čempionų taurės, bet komandos treneris Fernando Santosas nesigaili dėl savo sprendimo svarbiausiose rungtynėse neleisti į startinę sudėtį komandos žvaigždės Cristiano Ronaldo.

Portugalai šeštadienį ketvirtfinalio mače 0:1 nusileido Marokui, tapusiam pirmąja Afrikos komanda, patekusia į pusfinalį planetos pirmenybių istorijoje.

C.Ronaldo į aikštę žengė tik 51-ą minutę, jo komandai jau atsiliekant, ir pakeisti rungtynių tėkmės nesugebėjo, nors turėjo neblogą šansą jau per pridėtą rungtynių laiką.

Tai buvo antros iš eilės rungtynės, kuriose be klubo esantis penkiskart geriausias planetos futbolininkas užėmė atsarginio vaidmenį. Pirmas dublis pasisekė geriau – aštuntfinalyje Portugalija net 6:1 sudaužė Šveicariją.

„Nesigailiu dėl to. Manau, kad ši komanda žaidė puikiai prieš Šveicariją, – apie savo sprendimus kalbėjo F.Santosas. – Cristiano Ronaldo yra nuostabus žaidėjas, jis žengė į aikštę tada, kai manėme, kad tam laikas, tad dėl nieko nesigailiu. Jeigu ieškotume žmonių, kurie nusivylę labiausiai, tai būčiau aš ir Cristiano. Žinoma, esame nusivylę, bet tai mūsų darbo dalis.“

Daug kritikos iš portugalų pusės po rungtynių skriejo į teisėjo iš Argentinos Facundo Tello pusę. Griežtai apie jį pasisakė tiek kapitonas Pepe, tiek Bruno Fernandesas.

Bet portugalų strategas arbitro faktoriaus sureikšminti nebuvo linkęs.

„Manau, kad galėjome padaryti daugiau ir to nepadarėme, tad nemanau, kad turėtume kaltinti teisėją“, – teigė F.Santosas.

Kalbėdamas apie savo ateitį prie komandos vairo, nuo 2014 metų rinktinę treniruojantis 68-erių specialistas neišsiplėtė.

„Pasikartosiu, ką sakiau prieš čempionatą: grįžęs diskutuosiu su federacijos prezidentu ir išspręsiu savo kontrakto klausimus“, – teigė Portugalijos rinktinės strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas