Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzai protestuoja dėl kontroversiškai atšaukto įvarčio

Prancūzija dramatiškai pralaimėjo paskutines pasaulio futbolo čempionato grupių etapo rungtynes prieš Tunisą, bet ketina apskųsti galutinį rezultatą dėl paskutinių mačo minučių įvykio.

Planetos čempionai pralaimėjo rungtynes 0:1, bet tai nieko jiems nepakeitė ir 6 taškus surinkę prancūzai vis tiek užėmė pirmąją vietą D grupėje.

Vis dėlto po rungtynių Prancūzijos futbolo federacija yra nusiteikusi ieškoti teisybės, mat arbitrai neįskaitė per pridėtą laiką pelnyto Antoine'o Griezmanno įvarčio, galėjusio atnešti prancūzams lygiąsias.

Madrido „Atletico“ puolėjas pasižymėjo aštuntą pridėto kėlinio minutę ir ilgai šventė įvartį, bet tada teisėjas gavo įspėjimą į ausinę.

Nubėgęs pasižiūrėti į VAR ekraną, arbitras įžvelgė nuošalę A.Griezmannui, gavusiam kamuolį iš Aurelieno Tchouameni, ir įvartį atšaukė, leisdamas švęsti pergalę Tunisui.

Vis dėlto situacija nebuvo iš lengvųjų, mat A.Tchouameni perduodant kamuolį, jį dar lietė ir Tuniso gynėjas Montassaras Talbi, tad teisėjas turėjo nuspręsti, ar tai buvo tyčinis prisilietimas prie kamuolio, ar ne, mat tik pastaruoju atveju šioje situacijoje gali būti fiksuojama nuošalė.

Tačiau protestuojantiems prancūzams užkliuvo ne tai. Pasirodo, dar prieš VAR peržiūrą arbitras iš Naujosios Zelandijos Matthew Congeris jau buvo spėjęs paskelbti rungtynių pabaigą, tad grįžęs prie monitoriaus, jis pažeidė VAR naudojimo protokolą.

„Jei žaidimas buvo sustabdytas ir pratęstas, teisėjas negali peržiūrėti situacijos, išskyrus supainiotą žaidėjo tapatybę arba potencialią raudonos kortelės situaciją, kai ji susijusi su smurtiniu elgesiu, apspjovimu, įkandimu ar kažkuo išskirtinai įžeidžiančiu“, – teigiama taisyklėse.

Pranešimą išleidusi Prancūzijos futbolo federacija teigė, jog „A.Griezmanno įvartis buvo atšauktas neteisingai, dėl to rašomas skundas“.

Kad ir kokį sprendimą dabar priimtų FIFA, tai D grupės išsidėstymo nepakeis. Prancūzija su 6 taškais užėmė pirmą vietą, tiek pat taškų surinkusi Australija netikėtai pačiupo antrąją, o Tunisas (4 taškai) ir Danija (1 taškas) liko už borto.

Titulą ginantys prancūzai aštuntfinalyje sekmadienį susigrums su Lenkijos futbolininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas