Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos puolėjo nepaleidžia traumos – „Euro 2020“ jam baigtas

Šeštadienio vakarą vykusios „Euro 2020“ rungtynės Prancūzijos rinktinei buvo nesėkmingos ne tik dėl to, kad nepavyko išplėšti pergalės prieš Vengrijos rinktinę. 1:1 pasibaigusiame mače traumą patyrė nuo suolo kylantis puolėjas iš „Barcelona“ klubo Ousmane'as Dembele.

Treneris Didier Deschamps‘as rungtynių 57-tą minutę suteikė šansą pasirodyti O.Dembele, nes Prancūzija po pirmojo kėlinio atsilikinėjo 0:1.

Tačiau po pusvalandžio puolėjas buvo priverstas vėl sėstis ant atsarginių suolelio, nes nebegalėjo tęsti rungtynių – pajautė kelio skausmus.

Prancūzijos futbolo federacija teigia, kad sekmadienį O.Dembele buvo atlikta rentgeno nuotrauka Budapešto ligoninėje. Nuotraukos parodė, kad puolėjas nebegali tęsti Europos čempionato.

24-erių metų futbolininką dažnai kamuoja įvairios traumos nuo to laiko, kai pasirašė sutartį su „Barcelona“ klubu. 2017 m. rugsėjį O.Dembele susižeidė kairės kojos šlaunį.

2018 m. sausį jis vėl sugrįžo į rikiuotę. Po 11 dienų patyrė vėl tos pačios šlaunies traumą. Gegužės mėnesį, prieš pat sezono pabaigą, pasitempė dešinį kulkšnį.

2019 m. sausį turėjo dar vieną kulkšnies patempimą – tik šįkart kairiosios. Kovo mėn. vėl atsinaujino šlaunies trauma, o išsigydžiusius ją po savaitės ir vėl gydėsi raumens plyšimą kairiojoje kojoje. Tą patį sezoną O.Dembele po 25 sekundžių aikštelėje buvo susiėmęs už skaudančio pakinklio.

„Scanpix“ nuotr./Ousmane'as Dembele
„Scanpix“ nuotr./Ousmane'as Dembele

Praėjusių metų pirmosiose sezono rungtynėse O.Dembele susižeidė kairę koją, todėl nesportavo 5 savaites. Vėliau prancūzui įplyšo dvigalvis raumuo, tad teko ilsėtis dar 10 savaičių. Galiausiai sezonas visiškai pasibaigė, kai puolėjas pradėjo jausti dešinės kojos skausmus.

„Euro 2020“ reglamentuose nustatyta, kad komandos negali pakeisti susižeidusių futbolininkų čempionato metu, todėl Prancūzija tęs kovą dėl titulo su 25 registruotais žaidėjais.

Prancūzai dar nėra užsitikrinę vietos kitame etape. Taip vadinamoje mirtininkų F grupėje komandų patekimą į atkrintamąsias lems trečiadienio rungtynės: Prancūzija-Vengrija ir Vokietija-Portugalija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito