Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos rezultatyviausieji – Neymaras, K.Mbappe ir Lietuvoje iškilęs T.Moffi

Prancūzijos futbolo čempionate fantastiškai sezoną pradėjo „Lorient“ ir šios komandos puolėjas Teremas Moffi, kurio talentas pirmiausia atsiskleidė Vilniaus „Riterių“ komandoje.
Teremas Moffi
Teremas Moffi / AFP nuotr.

Sekmadienį Prancūzijos čempionate „Lorient“ 2:1 įveikė „Brest“ , o abu įvarčius nugalėtojams pelnė T.Moffi (24 ir 53 min.).

Ši pergalė leido 25 taškus po 10 turų turinčiam „Lorient“ pakilti į antrąją vietą lygoje. Aukščiau – tik tašku daugiau turintis Paryžiaus PSG.

Pats T.Moffi šį sezoną jau pelnė 8 įvarčius ir taip pat atsidūrė labai garbingoje kompanijoje – rezultatyviausių Prancūzijos čempionato žaidėjų viršūnėje jis puikuojasi kartu su taip pat 8 kartus pasižymėjusiomis PSG žvaigždėmis Neymaru ir Kylianu Mbappe.

Prancūzijos čempionato rezultatyviausi žaidėjai
Prancūzijos čempionato rezultatyviausi žaidėjai

23 metų nigerietis T.Moffi savo profesionalo karjerą 2017 metais pradėjo „Kauno Žalgiryje“, kuriam per 8 rungtynes pelnė 1 įvartį ir šiame klube neužsibuvo.

2019-aisiais puolėjas grįžo į Lietuvą, užsivilko Vilniaus „Riterių“ marškinėlius ir čia suspindėjo itin ryškiai. „Optibet A lygoje“ puolėjas per 29 mačus pelnė 20 įvarčių ir buvo parduotas belgų „Kortrijk“ (neoficialiomis žiniomis, už 150 tūkst. eurų). Šiame klube nigerietis spėjo sužaisti vos 11 mačų (5 įvarčiai), po kurių net už 8 mln. eurų iškeliavo į „Lorient“.

2020-2021 m. sezone puolėjas Prancūzijoje per 32 rungtynes pasižymėjo 14 kartų, o praėjusį sezoną per 37 mačus – 8 kartus. Šiemet tiek įvarčių T.Moffi sumušė vos per 10 rungtynių.

Futbolininkus vertinantis tinklalapis „Transfermarkt“ šiuo metu T.Moffi vertina 12 mln. eurų.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas