Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 17 /21:30

Prie Kroatijos rinktinės subyrėjimo prisidėjo ir sirgaliai: Čekija – Kroatija 2:2

„Euro 2016“ turnyro D grupėje penktadienį sužaistos dramatiškiausios turnyro rungtynės. Valandą visiškai dominavusi Kroatijos rinktinė turėjo dviejų įvarčių persvarą, tačiau sugriuvo ir su Čekija sužaidė lygiosiomis – 2:2. Prie kroatų nesėkmės prisidėjo ir jų sirgaliai.
Tomašas Necidas išplėšė čekams lygiąsias
Tomašas Necidas išplėšė čekams lygiąsias / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą​

Galingai rungtynes pradėjo Kroatijos rinktinės žaidėjai pirmajam kėlinyje dominavo aikštėje, pademonstruodami bene geriausią pirmąjį kėlinį „Euro 2016“.

Kroatai kėlė net septynis kampinius, atliko 12 smūgių link vartų, čekams sukurti neleido nieko, o įvartį 37-ąją minutę puikiu individualiu reidu pelnė Ivanas Perišičius.

Po pertraukos čekai atrodė atsigavę, puikiai pradėjo antrą kėlinį, net atliko pavojingą smūgį, tačiau buvo greitai užgesinti.

Ivano Perišičiaus įvartis

Po neatleistinos klaidos aikštės viduryje kroatai perėmė kamuolį ir 59-ąją minutę vienas prieš vartininką Petrą Čechą išbėgęs Ivanas Rakitičus meistriškai įmušė įvartį. Saugas gražiai perkėlė kamuolį vartininkui virš galvos.

Ivanas Rakitičius padvigubino pranašumą

Netrukus po įvarčio tęsti mačo nebegalėjo pirmojo mačo didvyris ir kroatų lyderis Luka Modričius. Net ir be jo kroatai spaudė varžovus ir galėjo pasižymėti. Geriausios progos neišnaudojo Mario Mandžukičius.

Jo įvartis greičiausiai būtų čekus galutinai nužudęs, tačiau įvyko priešingai. 76-ąją min. po keitimo kiek anksčiau pasirodęs Milanas Škoda įmušė įvartį galva po labai gražaus Tomašo Rosicky perdavimo.

Milano Škodos įvartis

Rungtynėms artėjant į pabaigą žaidimas kroatams slydo iš rankų, o jų sirgaliai padarė futbolininkams tikrą meškos paslaugą. Į aikštę padegamųjų užtaisų primėtę kroatai sustabdė mačą, futbolininkams teko raminti savo sirgalius, įsikišo riaušių policija.

Pratęsus rungtynes kroatai buvo visiškai išsiblaškę ir netrukus buvo nubausti. Vienoje čekų atakoje D.Vida ranka palietė kamuolį, buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį puikiai realizavo Tomašas Necidas.

Po išlyginamojo įvarčio čekai dar turėjo auksinę progą net išplėšti pergalę, tačiau kroatams pasisekė.

Antrasis kėlinys: Čekija – Kroatija 2:2 (0:1)

99 min. PROGA! Kraujo skonį pajutę čekai visiškai dominavo rungtynėse ir vos nepelnė įvarčio.

90+3 min. Kroatų sirgaliai pakišo meškos paslaugą. 11 metrų baudinys. Sutrikę kroatai po žaidimo pratęsimo nesugebėjo apsiginti, D.Vida baudos aikštelėje lietė kamuolį ranka ir Tomašas Necidas realizavo baudinį.

Epizodas, kai buvo skirtas 11 m baudinys
Tomašas Necidas realizavo baudinį

86 min. Į aikštę sirgaliai primetė degančių užtaisų, teko įsikišti pagalbiniam personalui.

80 min. Proga! Kroatai parodė čekams, kaip pavojinga tik atakuoti. Greita ataka ir puiki M.Brozovičiaus proga, kamuolys skriejo šalia virpsto.

76 min. ĮVARTIS! Lyg iš niekur. Puikus T.Rosicky aukštas perdavimas į baudos aikštelę ir po keitimo aikštėje pasirodęs Milanas Škoda galva įmuša įvartį.

Milano Škodos įvartis

72 min. I.Rakitičiui nedaug trūko iki antro įvarčio – saugo baudos smūgis skriejo kiek per aukštai.

66 min. PROGA! Kroatai nė nemanė atsitraukti ir toliau rengė atakas. Šįkart smaigalyje atsidūrė M.Mandžukičius, kurio smūgis nestabdant kamuolio skriejo keliais centimetrais per aukštai.

61 min. Kirkšnies srityje skausmą pajutęs L.Modričius keičiamas bendraklubiu „Real“ komandoje M.Kovačičiumi.

59 min. ĮVARTIS! Nedovanotina Čekijos rinktinės klaida įžaidžiant kamuolį nuo gynybos baigėsi Ivano Rakitičiaus įvarčiu. Saugas išbėgo vienas prieš vieną su P.Čechu ir meistriškai perkėlė kamuolį per vartininką.

Ivano Rakitičiaus įvartis

58 min. Antrajame kėlinyje čekai sugebėjo, nors ir nežymiai, pirmauti pagal kamuolio kontrolę – 52:48.

53 min. Čekai per pertrauką susiėmė ir per pirmas penkias minutes parodė kitokį žaidimą – mobilesnį, greitesnį ir su tikslesniais perdavimais. L.Krejčis pagaliau atliko ir smūgį į vartų plotą.

Pirmasis kėlinys: Čekija – Kroatija 0:1

42 min. PROGA! Po standartinės situacijos pakėlus kamuolį D.Vidra iššoko prieš vartus, tačiau nepataikė gerai į kamuolį, kuris prariedėjo šalia virpsto.

38 min. ĮVARTIS! Kroatų spaudimas puikiai suveikė, jau aikštės viduryje perimtas kamuolys ir puikus Ivano Perišičiaus reidas. Saugas puikiais judesiais apžaidė pora gynėjų ir smūgiu pažeme nuginklavo P.Čechą.

Ivano Perišičiaus įvartis

37 min. PROGA! Puiku kroatų greita ataka, keli perdavimai ir I.Rakitičius turėjo puikią progą, tačiau smūgiavo į P.Čecho uždarytą artimąjį kampą.

28 min. Kroatai labai rimtai prispaudė čekus prie vartų – kėlė jau 7 kampinius. Tiesa, jie uždirbti ne vartininkui atmušant pavojingus smūgius, o gynėjams išmušant kamuolį, kai kroatai bandydavo sužaisti kombinacijomis.

21 min. PROGA! Kroatai po perimto kamuolio surengė labai aštrią ataką, tačiau M.Mandžukičiaus pažeme skersuoto kamuolio I.Perišičius slysdamas priešais vartus nepasiekė.

19 min. Ilga kroatų rinktinės ataka. Net keli iš eilės bandymai iš kraštų skersuoti kamuolį į baudos aikštelę. P.Čechas vieną kamuolį gaudė labai neužtikrintai, tačiau čekams viskas baigėsi laimingai. Dešinėje itin aktyvus buvo D.Srna.

14 min. Čekai mačą irgi pradėjo aktyviai, bandė atakuoti kur kas daugiau nei pirmose rungtynėse su Ispanija. Po vienos atakų kroatas M.Badeljis gavo geltoną kortelę.

7 min. Labai aktyvi kroatų rungtynių pradžia. Jau kelti du kampiniai, atliktas baudos smūgis, o M.Badelji dukart smūgiavo link vartų.

Startinės sudėtys:

Čekija: P.Čechas; D.Limbersky, T.Sivokas, R.Hubnikas, P.Kaderabekas; V.Darida, V.Krejči, J.Plašilas, J.Skalakas, T.Rosicky; D.Lafata.

Kroatija: D.Subašičius; I.Striničius, D.Vida, V.Čorluka, D.Srna; I.Perišičius, L.Modričius, I.Rakitičius, M.Badeljis, M.Brozovičius; M.Mandžukičius.

Kaina: Pergalės atveju Kroatija užsitikrintų vietą aštuntfinalyje.

Pirmas ratas: Kroatija 1:0 įveikė Turkijos ekipą, o Čekija tokiu pačiu rezultatu nusileido titulą ginančiai Ispanijai

D grupė: Kroatija ir Ispanija turi po 3 taškus, o Čekija ir Turkija – nė vieno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas