Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos priremtas „Malmo“ strategas gyrė „Žalgirį“ ir pripažino: „Viskas turės būti kitaip“

Per pastarąjį dešimtmetį „Malmo“ klubas laimėjo šešis Švedijos čempionų titulus, dar praėjusį sezoną žaidė UEFA Čempionų lygos grupių etape ir kovojo su Europos futbolo sunkiasvoriais. Tačiau nepraėjo nė metai ir viskas kardinaliai pasikeitė. Dangaus žydrumo mėlyna – pagrindinė „Malmo“ spalva, bet panašu, kad švedų stipriausio klubo kasdienybę kaip reikiant temdo niūrūs debesys.

Praėjusį rudenį Švedijos pietuose esančiame trečiajame pagal dydį šalies mieste lankėsi tokie vardai kaip Turino „Juventus“, Londono „Chelsea“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“.

Dabar viskas yra kitaip.

„Malmo“ vargsta Čempionų lygos varžybų atrankoje, nors tenka kautis su kur kas menkesnio kalibro priešininkais.

Reikjaviko „Vikingur“ į Malmės ekipos vartus suleido penkis įvarčius, bet švedai išgyveno.

Atvykę į Vilnių Milošo Milojevičiaus auklėtiniai vėl stipriai strigo. Praėjusią savaitę ant LFF stadiono išvargusios plastmasės „Žalgiris“ buvo geresnė komanda. Taigi švedai gali džiaugtis, jog praleido tik kartą (0:1).

„Reikia pripažinti, kad nežaidėme gerai. Nemėgstu teisintis, bet nepasinaudojome savo šansais, kuriuos turėjome, tad šį kartą turės viskas būti kitaip. Jei būtume įmušę Vilniuje mačo pradžioje, viskas galėjo pakrypti į priešingą pusę. Bet prisitaikyti prie dangos mes taip ir nesugebėjome, nežaidėme gerai, pritrūkdavo paskutinio perdavimo“, – rungtynių išvakarėse vykusioje spaudos konferencijoje prisipažino „Malmo“ strategas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“

Prie pergalių įpratinta Malmė šiomis dienomis gyvena nerimo nuotaikomis. Akivaizdu, kad M.Milojevičius naujuoju gelbėtoju netapo.

Pastarosios „Malmo“ sėkmės architektas danas Jonas Dahlis Tomassonas birželio mėnesį susigundė „Blackburn Rovers“ pasiūlymu ir išvyko į Lankašyrą.

Jo vairą perėmusiam 39-erių serbui kol kas spaudos konferencijose tenka daugiau raukytis nei šypsotis.

Antradienio rytą Malmės komanda „Eleda“ stadione surengė paskutinę treniruotę prieš trečiadienį vyksiančią lemiamą akistatą su „Žalgiriu“.

Susikaupimo M.Milojevičiaus veide – daug.

Prašmatnią „Malmo“ konferencijų salę puošia didžiulė iš paukščio skrydžio padaryta nuotrauka su pilnai užpildytomis stadiono tribūnomis bei aikštės viduryje ištiestu didžiuliu Čempionų lygos logotipo transpirantu, tačiau šiemet norint vėl išvysti šį vaizdą reiks nueiti dar ilgą ir vingiuotą kelią, o pirmiausia – panaikinti iš Vilniaus parsivežtą deficitą.

„Nesakyčiau, kad vilniečiai mus kuo nors nustebino, nes prieš mačą matėmė daug jų kontrolinių rungtynių. Visgi reikia pripažinti, kad tai yra fiziškai gerai paruošta ir labai organizuota komanda“, – kalbėjo M.Milojevičius.

Serbas pabrėžė, kad vilniečių žaidimas ypač priklausomas nuo Nicolaso Gorobsovo. Atraminis „Žalgirio“ saugas iš Argentinos buvo kertinis žaidėjas tiek pirmojo atrankos etapo mačuose su „Ballkani“, tiek akistatoje su švedais.

„Jis yra svarbiausias „Žalgirio“ žaidėjas ir labai universalus. Jis puikiai prisitaiko prie esamos situacijos ir gali puikiai žaisti prie įvairių taktinių schemų, o vilniečių treneris nuolat jas keičia“, – kalbėjo „Malmo“ treneris.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nicolasas Gorobsovas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nicolasas Gorobsovas

Vietos kolegos iš Švedijos įsitikinę – „Malmo“ kritus akistatoje su Lietuvos čempionais, netrukus ateitų ir pagrindinio karvedžio eilė.

Savaitgalį vykusiose Švedijos „Allsvenskan“ rungtynėse „Malmo“ 3:1 pranoko Upsalos „Sirius“ ir laimėjo trečią pirmenybių akistatą iš eilės, bet vis tiek išlieka tik penktoje turnyro lentelės pozicijoje, nors nuo pirmaujančio „Djurgårdens“ atsiliekama vos trimis taškais.

Bet pergalė vietiniame fronte M.Milojevičiui optimizmo neįpūtė. Sužaidus lygiai pusvalandį oro dvikovoje sudalyvavęs Mahame Siby skaudžiai nusileido ant žemės ir stipriai susižeidė klubą.

Skanės universitetinėje ligoninėje atlikus operaciją į „Malmo“ biurą atskriejo liūdna žinia – 26-erių saugas šį sezoną aikštėje daugiau nepasirodys...

Paryžiuje gimęs ir Malio pilietybę turintis futbolininkas šį tarpsezonį atvyko iš „Strasbourg“ ir buvo vienas svarbiausių „Malmo“ pirkinių.

MMF nuotr./Mahamé Siby
MMF nuotr./Mahamé Siby

Bilietai į kol kas svarbiausią „Malmo“ mačą šį sezoną kainuoja nuo 120 iki 435 kronų (9,5 – 41,6 euro), tačiau šaltukas šiomis dienomis dvelkia ne tik iš žiniasklaidos, bet ir iš ištikimiausių aistruolių.

Nors M.Milojevičius ne kartą kalbėjo apie būtinybę užpildyti „Eleda“ stadiono tribūnas, bilietų prekyba į mačą su „Žalgiriu“ vyksta vangokai.

Antradienio popietę, likus kiek daugiau nei parai iki dvikovos, „Malmo“ svetainėje stadiono užimtumą vaizduojantis žydras stulpelis dar buvo užpildytas tik dviem trečdaliais – 14 tūkst. parduotų bilietų 21 tūkst. sėdimų vietų turinčioje arenoje.

Bilietų pardavimą vaizduojantis grafikas
Bilietų pardavimą vaizduojantis grafikas

„Turime patyrusią komandą, kuri yra žaidusi Čempionų lygoje, supranta tokių rungtynių svarbą. Taigi, tikiu, kad padarys šiose rungtynėse tai, ką turi padaryti. Atmosfera komandoje yra gera, gerai pasiruošėme šioms rungtynėmis ir jaučiu, jog mūsų žaidimo kreivė pastaruosiuose 5–6 mačuose kyla. Žaisime namuose, prie savų sirgalių, tad tikiu, kad sužaisime gerai“, – vylėsi M.Milojevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas