Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos priremti ispanai piktinasi: didžiausia problema ne žaidėjai, o treneris

Ispanijos futbolo rinktinė surengė dar vieną blankų pasirodymą „Euro 2020“ pirmenybėse ir toliau išlieka komplikuotoje padėtyje. Šalies sporto dienraščiai po rungtynių su Lenkija paleido nemažai kritikos strėlių, iš kurių daugiausiai krypo į rinktinės strategą Luisą Enrique.

Norint užsitikrinti vietą turnyro aštuntfinalyje ispanams trečiajame ture reikia pergalės prieš Slovakiją – tokiu atveju jiems nereikės dairytis į kitą stadioną, kur susitiks Lenkijos ir Švedijos rinktinės.

Lygiųjų arba pralaimėjimo atveju Luiso Enriques kariaunai reikėtų ir prarastų lenkų taškų, tačiau mintis apie blogiausią scenarijų ispanai veja šalin.

„Kiekvienose rungtynėse atiduodame visas jėgas ir tą patį darysime artėjančiame mače. Trečiadienį tiesiog turime laimėti. Svarbiausia tikėti savimi“, – kalbėjo gynėjas Pau Torresas.

Trenerio pasitikėjimą turintis pagrindinis rinktinės puolėjas Alvaro Morata rungtynes pradėjo puikiai – dar pirmojo kėlinio viduryje šeimininkus išvedė į priekį, tačiau per likusį rungtynių laiką labiau priminė blogąją savo versiją. Tą, kuri neišnaudoja puikių progų.

„Dar vienerios paleistos rungtynės, – po susitikimo kalbėjo Morata. – Mano įvartis neturi jokios reikšmės, kadangi sužaidėme lygiosiomis. Man nerūpi, pasižymėsiu aš ar ne, tačiau aš noriu laimėti. Noriu padėkoti treneriui už pasitikėjimą. Būtent sunkiose akimirkose privalai išspausti iš savęs maksimumą ir judėti pirmyn. Mes gyvename šalyje, kurioje yra žodžio laisvė, todėl tegul visi šneka, ką tik nori. Mes aikštėje paliksime visą save.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata po pelnyto įvarčio džiaugiasi su Luisu Enrique
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata po pelnyto įvarčio džiaugiasi su Luisu Enrique

Nors Madrido „Atletico“ puolėjas rungtynių metu ne kartą griebėsi už galvos po vėjais paleistų šansų pasižymėti, o dalis kritikos dėl neigiamo rezultato krito būtent ant jo pečių, ispanų apžvalgininkai pagrindiniu situacijos kaltininku laiko ekipos vairininką Luisą Enrique, kurio taktiniai sprendimai kol kas absoliučiai neveikia.

Diario AS korespondentas Joaquinas Maroto akcentavo kitą ispanų puolėją – 11 metrų baudinio nerealizavusį Gerardą Moreno ir kiek keistus su futbolininku susijusius trenerio sprendimus.

„G.Moreno užnugaryje – visa Ispanija, tačiau ne Luisas Enrique. Strategas pasikliovė daugumos nuomone ir futbolininką leido į startinę sudėtį, tačiau ne į centro, o dešinio krašto puolėjo poziciją. Po pramušto baudinio jis iš karto buvo pakeistas – tai tik parodo trenerio nepasitikėjimą savo auklėtiniu.“

„Scanpix“ nuotr./G.Moreno nerealizuoja 11 metrų baudinio mače prieš Lenkiją
„Scanpix“ nuotr./G.Moreno nerealizuoja 11 metrų baudinio mače prieš Lenkiją

„Komanda yra labai prastai valdoma. Jei nesiruoši leisti Diego Llorentes, kodėl į aikštę nemetus UEFA Čempionų lygos nugalėtojos kapitono Cesaro Azpilicuetos? Šiandien L.Enrique turėjo labai blogą dieną ofise. Jo atlikti sprendimai buvo keisti, o kiekvienas pokytis tik dar pablogino situaciją“, – piktinosi vienas iš AS vyriausiųjų redaktorių.

„Nesuprantu trenerio pakeitimų. Jums reikia įvarčio, bet iš aikštės išimate puolėjus“, – klausiamai rašė SER apžvalgininkas Dani Garrido.

Trečiasis E grupės turas vyks trečiadienį – abi rungtynės prasidės 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito