Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš atsakomąjį mūšį su „Villarreal“ bavarai ramūs: „Mums patinka toks spaudimas“

Miuncheno „Bayern“ žvaigždės žada eliminuoti „Villarreal“ iš Čempionų lygos, o Leonas Goretzka tvirtina, kad Vokietijos futbolo sunkiasvoriai mėgaujasi spaudimu, kurį patiria prieš antradienio vakarą vyksiantį atsakomąjį ketvirtfinalio susitikimą.
Leonas Goretzka
Leonas Goretzka / Imago / Scanpix nuotr.

„Mums labai patinka tokios akimirkos“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo saugas, vis dar turintis mėlynę po akimi, kuri primena skaudų pralaimėjimą Ispanijoje vykusiame pirmajame mače.

Vokietijos rinktinės vidurio saugas prognozuoja, kad Miuncheno „Allianz Arena“ arenoje tvyranti įelektrinta atmosfera įkvėps šeimininkus parodyti geresnį – „bavarišką“ – žaidimą.

Praėjusią savaitę „Villarreal“ iškovojo pergalę 1:0, o olandų puolėjas Arnaut'as Danjuma pelnė pergalingą įvartį, o dar vienas nebuvo įskaitytas.

Miuncheno komanda argumentų svečiuose turėjo nedaug ir gali džiaugtis, jog iš „Estadio de la Ceramica“ grįžo praleidę tik kartą.

„Jaučiame didelį spaudimą“, – prisipažino ir „Bayern“ vyriausiasis treneris Julianas Nagelsmannas. Vokietijos futbolo milžinui gresia antrus metus iš eilės Čempionų lygą baigti jau po ketvirtfinalio etapo.

Šeštadienį bavarai vėl labai sunkiai atrodė Vokietijos čempionato mače su „Augsburg“ ir nugalėjo tik dėka vėlyvo Roberto Lewandowskio realizuoto baudinio.

J.Nagelsmannas nori, kad komandos žaidimas ir rezultatai pagerėtų „60, 70 proc.“ ir tiki, kad „antradienį sąskaitos bus suvestos“.

Imago / Scanpix nuotr./Julianas Nagelsmannas
Imago / Scanpix nuotr./Julianas Nagelsmannas

Tuo tarpu L.Goretzka sako, kad „Bayern“ mėgaujasi tokiais iššūkiais.

„Tai metų laikas, kai žaidžiamos atkrintamosios varžybos ir kai ant kortos statomi titulai. Dėl to labai džiaugiamės ir mėgaujamės kiekviena akimirka“, – pakartojo saugas.

Panašiai prieš atsakomoją dvikovą kalbėjo ir „Bayern“ kapitonas Manuelis Neueris.

„Būsime pasiruošę. Visi supranta, kad viskas priklauso tik nuo mūsų, o mes esame labai užsidegę“, – tikino bavarų tūzas.

„Bayern“ neseniai jau įrodė, kad gali viską apversti aukštyn kojomis po blankaus pirmojo mačo.

Čempionų lygos aštuntfinalyje su „Salzburg“ bavarai svečiuose sužaidė 1:1, bet namuose tiesiog sutaršė austrus 7:1, o R.Lewandowskis mušė tris įvarčius.

„Reikia pripažinti, kad šiuo metu nesame geriausios formos“, – kalbėjo J.Nagelsmannas, šeštadienio mače su „Augsburg“ pakeitęs blankiai atrodžiusius komandos lyderius Serge'ą Gnabry ir Leroy'ų Sane.

Blankiai pastaruoju metu atrodo netgi komandos emocinis lyderis Joshua Kimmichas.

Aštriausi „Bayern“ peiliai – Thomas Muelleris, J.Kimmichas ir M.Neueris – atrodė gerokai atšipę tiek prieš „Villarreal“, tiek prieš „Augsburg“.

Treneriui tenka aiškintis, kodėl svarbiausioje sezono stadijoje jo komandai nepavyksta dominuoti su kamuoliu bei akivaizdžiai trūksta aštrumo atakos smaigalyje.

„Esame tokioje sezono stadijoje, kai vien šviesti ir blizgėti aikštėje neužtenka. Privalome laimėti“, – rėžė strategas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joshua Kimmichas ir Robertas Lewandowskis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joshua Kimmichas ir Robertas Lewandowskis

„Bayern“ yra ant dešimtojo iš eilės „Bundesliga“ čempionų titulo slenksčio, nes likus penkiems turams artimiausius konkurentus lenkia devynių taškų persvara.

Visgi J.Nagelsmannas puikiai supranta, kad „Bayern“ legenda ir generalinis direktorius Oliveris Kahnas šį sezoną vertins ne pagal rezultatą šalies čempionate, bet pagal pasirodymą Čempionų lygoje ir atsakomajame mače su „Villarreal“.

Šioje dvikovoje stipraus impulso bavarai gali tikėtis ir iš savo sirgalių.

„Rungtyniauti esant pilnam stadionui yra visai kas kita. Tikiuosi, kad antradienį jie mus palaikys labai karštai“, – vylėsi dvylika įvarčių šį sezoną Čempionų lygoje jau įmušęs R.Lewandowskis.

Visgi namų sienos ne visada padeda. Užtenka prisiminti praėjusio sezono ketvirtfinalį su „Paris Saint Germain“, kai bavarai savo aikštėje pralaimėjo 2:3 ir pasitraukė iš tolimesnės kovos, nes atsakomajame mače sugebėjo revanšuotis tik 1:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas