Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Prieš atsakomąjį mūšį – susitelkęs „Panevėžio“ strategas: „Tikiuosi labai sunkaus mačo“

Futbolo klubas „Panevėžys“ šią savaitę sužais atsakomąsias UEFA Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynes. Panevėžiečių antradienį laukia antrasis ir dar sudėtingesnis Helsinkio HJK ekipos išbandymas. Pirmąjį mačą lietuviai laimėjo 3:0.
Stijnas Vrevenas
Stijnas Vrevenas / Pauliaus Židonio nuotr.

Prieš pirmadienį vykusią treniruotę „Panevėžio“ vyr. treneris Stijnas Vrevenas pasidalino mintimis su fk-panevezys.lt svetaine. Anot stratego iš Belgijos, komanda negali atsipalaiduoti – jos laukia gerokai sunkesnė dvikova nei praėjusią savaitę.

„Pakartosiu savo žodžius, kuriuos sakiau po namų rungtynių. Tikiuosi labai sunkaus mačo. Žinoma, geriau laimėti pirmąsias rungtynes 3:0 negu pralaimėti 0:3. Vis dėlto galvoju, kad HJK yra labai gera komanda, kuri gali žaisti labai gerai. Tą ji ir darė su mumis, tačiau aplinkybės buvo mūsų pusėje. Jei dirbsime taip sunkiai, kaip prieš savaitę namų rungtynėse, mums gali pasisekti – tada pelnėme gražius įvarčius, išsiskyrėme kovotojų dvasia. Esu tikras, jog turime nenuleisti kartelės norėdami būti sėkmingi antradienį. Jei energijos, kovos ir kokybės su kamuoliu lygis bus mažesnis, nežaisime antrame etape.

Gerai, kad turėjome savaitę laiko pasiruošti. Ariagneris Smithas dar negali padėti komandai ir turime Cheikhou Diengo diskvalifikaciją. Kiekvienas gali žaisti. Tikrai gerai išanalizavome praėjusį mačą, kas buvo gerai ir ko pritrūko. Neturime pamiršti, kad varžovai žais namuose ant dirbtinės dangos, tad tikiuosi sunkių rungtynių. Tai yra normalu žaidžiant tokiame lygyje, ten niekada nėra lengva“, – pasakojo Panevėžio komandos vairininkas.

Papusryčiavusi Panevėžyje, komanda nuvyko į Rygą, iš kurios neužtrukusiu skrydžiu buvo pasiektas Helsinkis.

„Kelionė buvo puiki. Nuo Panevėžio iki Helsinkio nukeliavome lengvai, – teigė S.Vrevenas. – Turime gerą viešbutį ir nėra kuo skųstis. Iš šios perspektyvos nėra jokių priežasčių antradienį pasirodyti prastai.“

Atsakomoji dvikova tarp HJK ir „Panevėžio“ klubų įvyks šį antradienį, liepos 16 dieną. Akistatos pradžia Helsinkyje – 19 val. Lietuvos laiku.

Jeigu nesubyrės atsakomajame mače, „Panevėžys“ pateks į antrąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą, o tuomet nuo grupių etapo – UEFA Europos arba UEFA Konferencijų lygose – skirtų jau tik vienas peršoktas barjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams