Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš dvikovą su Lietuva Europos čempionai vėl nelaimėjo

Italijos futbolininkai barsto taškus 2022 metų pasaulio čempionato atrankos varžybose, kuriose trečiadienį Emilijos Redžo mieste priims Lietuvos rinktinę.
Jorginho neįmušė 11 metrų baudinio.
Jorginho neįmušė 11 metrų baudinio. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

C grupėje Europos čempionai užstrigo

Vasarą Europos pirmenybių auksu sušvitusi Italija rugsėjį pasitiko lygiosiomis.

Praėjusį ketvirtadienį italai sužaidė lygiosiomis 1:1 su Bulgarija, kuri sekmadienį namie 1:0 palaužė Lietuvą, o sekmadienį vėl liko be pergalės.

Grupės favoritų mače Šveicarija ir Italija nepelnė įvarčių – 0:0.

Rungtynėse Bazelyje italai mušė 11 metrų baudinį, bet realizavę penkis baudinius Europos čempionato finale Vemblyje, šįkart Italija neišnaudojo progos - Jorginho smūgį atrėmė Yannas Sommeris.

Italija jau 36 rungtynėse nepralaimi - tai pasaulio rekordas, bet Europos čempionams dabar jau yra ko jaudintis, nes šveicarai atsilieka 4 taškais, o yra sužaidę 2 rungtynėmis mažiau.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B grupėje Ispanija nebuvo svetinga Sakartvelui

Ispanijos futbolininkai B grupėje užkopė į pirmąją vietą, aplenkę švedus sekmadienį.

Pakilti aukštyn ispanams padėjo pergalė 4:0 prieš Sakartvelą.

Reikalus ispanai sutvarkė per pirmą kėlinį, kai įvarčius mušė Jose Gaya (14 min.), Carlosas Soleras (25), Ferranas Torresas (41), o ketvirtą pelnė Pablo Sarabia (63).

Kosovo ir Graikijos mačas baigėsi 1:1. Pirmojo kėlinio pabaigoje Graikijai įvartį pelnė Anastasios Douvikas, bet per teisėjo pridėtą laiką 92 minutę Vedatas Muriqas išlygino rezultatą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

E grupėje Garethas Bale'as nuliūdino A.Lukašenką

Garethas Bale'as įvarčiais pasišaipė iš režimo. Velso futbolo žvaigždė sekmadienį Kazanėje pelnė 3 įvarčius, kurie ir lėmė Velso komandos pergalę prieš Baltarusiją 3:2.

Du pirmuosius įvarčius G.Bale'as pelnė 11 metrų baudiniais, o lemiamą trečiąjį įvartį įmušė žemu smūgiu pro vartininką per teisėjo pridėtą laiką.

Šios rungtynės vyko Kazanėje (Rusija), nes Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės lėktuvai neskrenda į Baltarusiją dėl sankcijų šalies vadovybei.

Velso komandai dėl įvairių priežasčių (traumų, COVID-19) ir taip trūko žaidėjų, o dar trys futbolininkai negalėjo atvykti į Rusiją dėl vizų. Nors trūko net dešimt futbolininkų, pergalę pasiekęs Velsas išlaikė viltis gyvas patekti į pasaulio čempionatą.

E grupėje pirmauja Belgija, grupės favoritų mače 3:0 nugalėjusi Čekiją.

Šeimininkams įvarčius pelnė Romelu Lukaku (8), Edanas Hazardas (41), Alexis Saelemaekersas (65).

Standings provided by SofaScore LiveScore

I grupėje – dvi pergalės triuškinamais rezultatais

I grupėje atkakliauska kova vyko Albanijoje, kur 87 minutę Armando Broja pelnė įvartį, po kurio šeimininkai šventė pergalę 1:0 prieš Vengriją.

Kitose rungtynėse favoritai lengvai nugalėjo mažesnių šalių ekipas.

Anglija 4:0 įveikė Andorą, du įvarčius pelnius Jesse Lingardui (18, 78 min.), o po kartą pasižymėjus Harry Kane'ui (72) ir Bukayo Sakai (85). Iš 11 metrų įvartį pelnęs H.Kane'as pelnė jau 40-ąjį įvartį rinktinėje.

Anglijai tai buvo penktoji pergalė iš eilės, o rinktinės treneris Garethas Soutghate'as pakeitė net 11 žaidėjų po 4:0 prieš Vengriją prieš tai laimėtų rungtynių, akivaizdžiai ruošdamasis trečiąjai rugsėjo dvikovai, turbūt sunkiausiai su Lenkija.

Išvykoje žaidę Lenkijos futbolininkai 6:1 sutriuškino San Mariną. Robertas Lewandowskis pelnė 2 įvarčius (5 ir 21 min.), bet nebuvo rezultatyviausias aikštėje. Jo bendražygis Adamas Buksa įmušė tris kartus, dusyk per teisėjo pridėtą laiką. Dar po vieną įvartį pridėjo Karolis Swiderskis ir Karolis Linetty.

Standings provided by SofaScore LiveScore

J grupėje įvarčiais lijo Vokietija

Vokietijos futbolininkai 6:0 sutrypė Armėniją J grupės rungtynėse.

Šeimininkams du pirmuosius įvarčius per 15 minučių pelnė Serge Gnabry, o paskui po vieną pridėjo Marco Reusas, Timo Werneris, Jonas Hofmannas ir Karimas Adeyemi.

Rumunija savo aikštėje 2:0 pranoko Lichtenšteiną, abu įvarčius pelnius rungtynių pradžioje: tai padarė Alinas Tosca ir Cristianas Manea.

Atkakliausia kova vyko Islandijoje, kur Šiaurės Makedonija po pirmojo kėlinio pirmavo dviem įvarčiais, bet mačas baigėsi 2:2.

Makedonams Darko Velkovski ir Ezgjanas Alioski pelnė po įvartį, o Islandijai - Brynjaras Ingi Bjarnasonas ir Andri Gudjohnsenas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Primename, kad į 2022 metų pasaulio čempionatą Katare iškart iškops grupių nugalėtojai, o antrąsias vietas užėmusios komandos dar žais atkrintamosiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas