Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš istorinį startą – itin ramus V.Čeburinas: „Mes nieko nebijome“

Vladimiras Čeburinas trečiadienio popietę įsitaisė milžiniškame ir moderniame „Tehelné pole“ stadiono konferencijų kambaryje. Ir nors po 24 valandų jo laukia istorinis iššūkis Konferencijų lygos grupių etape, Vilniaus „Žalgirio“ treneris iš Kazachstano spinduliavo sau įprastą olimpinę ramybę.

Nuo 1993-ųjų 12 kartų Slovakijos čempionais tapę „Slovan“ futbolininkai – pirmieji „Žalgirio“ varžovai Konferencijų lygoje.

Praėjusiame sezone slovakai jau žaidė šiame turnyre, kur nebuvo pastumdėliai: surinko 8 taškus, tačiau į priekį praleido graikų PAOK ir danų „Copenhagen“.

„Tai grupių etapo startas, įdomus renginys, pirmą kartą esame tokiame turnyre. Manau, kad vien papulti čia yra pasiekimas. Bet atsidūrusios čia komandos turi tikslą išeiti iš grupės. Mūsų grupė įdomi, kiekviena komanda sieks šio tikslo“, – teigė V.Čeburinas.

„Slovan“ žaidimą analizavęs strategas teigė pamatęs varžovų stipriąsias savybes, o pagal tai ir ruošiasi rengti planą. Jis pažymėjo, jog būsimi varžovai puikiai pasileidžia į greitas atakas, atidžiai ginasi ir stengiasi išnaudoti oponentų klaidas.

„Mes nieko nebijome“, – drąsiai pridūrė V.Čeburinas, negalėjęs palyginti Slovakijos ekipos su kuria nors kita, sutikta atrankų turnyruose šią vasarą.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Tai rimtas priešininkas, su gilia istorija. Kaip komanda „Slovan“ tikrai stipri, – sakė komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas. – Prie tokio palaikymo demonstruoja gerą žaidimą, laukia rimtas iššūkis. Išanalizavome varžovą, bet ir mes verti pagarbos. Demonstravome gerą žaidimą ir tikime savo jėgomis.“

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Nicolasas Gorobsovas ir Saulius Mikoliūnas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Nicolasas Gorobsovas ir Saulius Mikoliūnas

V.Čeburinas neslėpė, kad emocijų komandoje netrūksta – vis dėlto nė viena Lietuvos komanda grupių turnyre dar nėra buvusi.

„Noras buvo didelis, pagaliau jis išsipildė. Apetitas kyla bevalgant, norime daugiau, norime geriau, – dėstė treneris. – Šiandien mes turime gerą komandą. Tai žaidėjai, kurie gali išpildyti užduotis aikštėje. Mums truputį trūko, kad žaistume Europos lygoje. Bet šiandien esame čia ir bandysime rodyti savo geriausią žaidimą.“

„Labai geros nuotaikos, pagaliau esame čia, esame pakylėti, – kalbėjo S.Mikoliūnas. – Komanda gerai nusiteikusi. Pagrindinis akcentas bus rinkti taškus, kaip galima daugiau jų surinkti ir patekti į kitą etapą.“

Turbūt tas laikas, kai kojos galėjo drebėti, jau praėjo

2019-siais duris atvėręs „Tehelné pole“ stadionas, talpinantis 22,5 tūkst. sirgalių, turėtų būti pilnas ketvirtadienį, tačiau neturėtų gąsdinti žalgiriečių.

„Turbūt tas laikas, kai kojos galėjo drebėti, jau praėjo. Stadionas padės šeimininkams, o mums – netrukdys“, – įsitikinęs V.Čeburinas.

Ir nors žygis šią vasarą – istorinis, „Žalgiriui“ išvykose rungtyniauti dažnai sekėsi sunkiau nei namuose.

„Toks faktorius yra, – sutiko V.Čeburinas. – Suprantame, kad yra skirtumas, reikia adaptuotis prie stadiono, aikštės, kitų faktorių. O kiekviena komanda namuose įdeda daugiau pastangų, ją palaiko žiūrovai, jie tą supranta ir daugiau stengiasi. Galbūt taip tiesiog atsitiko, kad tos išvykos rungtynės nebuvo tokios geros. Bet mes ir išvykose nesistengdavome tik gintis, žaidėme futbolą tokį, kokį planavome.“

Vietinis žurnalistas pasidomėjo, kodėl „Žalgirio“ sudėtyje net nėra Jakubo Sylvestro. Slovakas nebuvo įtrauktas į 24 žaidėjų, kovosiančių Konferencijų lygoje, sąrašą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Taip išėjo, kad šiai dienai jis neįveikė konkurencijos. Jis geras žaidėjas, turėjome tam tikrus lūkesčius, bet jis jų nepateisino. Bent iki šiol. Tikimės, kad jis gali mums duoti pagalbos vietiniame čempionate“, – ramiai, bet atvirai sakė V.Čeburinas.

S.Mikoliūnas trečiadienį treniruotės pradžioje prie tuščių tribūnų sušaukė komandos draugus, o kolektyvinis šūkis „Žalgiris“ nuaidėjo tribūnose. Tikėtina, kad ketvirtadienį ne žaliai baltų dainos bus girdimiausios stadione, tačiau 38-rių veteranas stengsis daryti viską, kad bendražygiai būtų pasirengę.

„Kaip kapitonui man reikia nuteikti komandą, kad žaidėjai maksimaliai atsiduotų, tikėtų savimi, išeitų į aikštę ir kautųsi iki galo, iki paskutinės minutės“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Ar kova aikštėje istorinį vakarą virs ir istoriniais taškais – pamatysime ketvirtadienį. „Žalgirio“ ir „Slovan“ rungtynių pradžia – 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas