Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš kovą dėl pirmo futbolo trofėjaus – mintys ir apie Ukrainą: „Skaudu ir neramu“

Futbolas grįžta į Lietuvos stadionus. Pavasarį skelbiančiu vyturiu jau šį šeštadienį taps didžiųjų šalies futbolo klubų – Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ – grumtynės dėl LFF Supertaurės.
Sauliu Mikoliūnas
Saulius Mikoliūnas / Elvio Žaldario nuotr.

Dėl pirmojo sezono trofėjaus vilniečiai ir marijampoliečiai kamuolį šeštadienį spardys sostinės „Sportimos“ manieže, ant dirbtinės dangos.

Tačiau ketvirtadienį futbolininkų mintys buvo kitur.

„Visiems dabar ne tas galvoje“, – prieš sėsdamas prie spaudos konferencijos stalo mestelėjo „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas.

E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas
E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas

Rusijos tankams ketvirtadienį įsiveržus į Ukrainą, nerimas persmelkė visus.

„Tai veikia ne tik lietuvius – manau, visas pasaulis yra sunerimęs. Dėl to, kas dedasi, kad šiais laikais ginčai, politiniai interesai yra sprendžiami tokiais veiksmais. Pats žaidžiau Ukrainoje, labai pergyvenu dėl to, kas ten vyksta. Širdyje tikrai skaudu ir neramu. Bendravau su ten artimais man žmonėmis – jie išsigandę, sunerimę. Norėtųsi, kad viskas išsispręstų taikiuoju būdu ir kuo mažiau žmonių nukentėtų“, – jautriai pasakojo „Žalgirio“ kapitonas, Ukrainoje žaidęs Kijevo „Arsenal“ (2009-2012 m.) ir „Sevastopol“ (2013-2014 m.) klubuose.

Varžovų komandoje, „Sūduvoje“, žaidžia ir vienas ukrainietis – debiutui Lietuvoje besiruošiantis 23-ejų saugas Jevgenas Protasovas.

„Paveikti esame visi – ne tik ukrainiečiai. Visi, kurie nori gyventi taikoje. Sukrėstas esu ir aš, ir žaidėjai, ir nors tai – ne geriausia diena kalbėti apie futbolą, gyvenimas tęsiasi, o mūsų darbas yra kalbėti apie futbolą. Tikiuosi, kad Jevgenas bus pasiruošęs žaisti šeštadienį“, – atviravo „Sūduvos“ treneris iš Ispanijos Victoras Basadre.

„Politika nesidomiu, bet esu įsitikinęs, kad pasaulyje pirmiausia turi būti taika. Smurtas nėra atsakymas į klausimus“, – teigė „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas, kurio gimtajame Kazachstane dar visai neseniai taip pat burzgė rusų tankai.

Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Žalgiris“ ir „Sūduva“ dėl LFF Supertaurės tarpusavyje kausis trečią sykį. 2019-aisiais suvalkiečiai, dar treniruojami dabartinio „Žalgirio“ stratego V.Čeburino, triumfavo 2:0. Po metų vilniečiai titulą susigrąžino – 1:0.

„Žalgiris“ šalies Supertaurę iš viso yra laimėjęs 7 kartus, „Sūduva“ – 3.

„Tai bus vienerios rungtynės – jokių atsakomųjų mačų. Abi komandos turės žaisti geriausiai, kaip moka ir gali šiandien. Viskas spręsis per 90 minučių ir galbūt mušant 11 metrų baudinius. „Žalgirio“ šiemet laukia dideli uždaviniai ir mes turime būti pasiruošęs juos įgyvendinti“, – tvirtai kalbėjo V.Čeburinas.

„Man tai antras sezonas Lietuvoje. Žinoma, dabar turiu daug daugiau patirties. Geriau pažįstu ir savo komandą, ir Lietuvos futbolą. Šeštadienį žaisime prieš stipresnę komandą, praėjusiais metais laimėjusią ir šalies čempionatą, ir taurę, žaisime Vilniuje, atrodytų – viskas prieš mus. Tikiuosi, teisėjai šiek tiek išlygins šią pusiausvyrą“, – šyptelėjo V.Basadre.

„Kalbant rimčiau, turėsime pelnyti daugiau įvarčių nei varžovai. Aš niekada nežaidžiu dėl rezultato 0:0. Esu patenkintas ta sudėtimi, kurią turiu ir pabandysime palenktyniauti su „Žalgiriu“ dėl titulų Lietuvoje“, – pridūrė specialistas iš Ispanijos.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Victoras Basadre
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Victoras Basadre

„Mūsų tikslai – aiškūs: patekti į grupių etapą Europoje ir laimėti visus titulus vietiniame fronte, – neslėpė „Žalgirio“ kapitonas 37-erių S.Mikoliūnas. – Labai džiaugiamės, kad pasiruošimo laikotarpis pagaliau baigėsi. Žaidėjai šio laiko nelabai mėgsta. Norime žaisti ir kovoti dėl titulų. Komandą papildė tikrai daug pajėgių futbolininkų.“

„Smagu pradėti sezoną nuo finalo. Turėjome bėdų pasiruošimo etape, penki ar šeši žaidėjai buvo iškritę dėl traumų, bet dabar visi esame pasveikę ir pasiruošę kautis“, – atsakė „Sūduvos“ vicekapitonas Giedrius Matulevičius.

Dėl pirmojo sezono trofėjaus įprastai kovoja šalies čempionas ir taurės laimėtojas, tačiau „Žalgiriui“ praėjusiais metais laimėjus abu šiuos titulus, dėl Supertaurės su juo žais šalies vicečempionė „Sūduva“.

Intrigą prieš lietuviško futbolo klasika tapusias „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ dvikovas vis didina ir vaidmenis keičiantys atlikėjai. Dar pernai „Sūduvos“ garbę gynęs argentinietis Nicolas Gorobsovas poryt jau atstovaus „Žalgiriui“.

LFF Supertaurės finalas šeštadienį vyks 17:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas