Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 15 /15:21

Prieš Rusijos ir Slovakijos rungtynes – policijos pajėgos, kokių Lilis dar nėra matęs

Visa Prancūzijos šiaurės regiono policija sukelta ant kojų. Trečiadienį šiauriausiame čempionatą priimančiame mieste Lilyje laukia Rusijos ir Slovakijos futbolininkų dvikova. Kur kas didesnis dėmesys prieš šį susirėmimą buvo skiriamas ne pačioms rungtynėms, o įvykiams šalia aikštės – baiminamasi dar vieno futbolo chuliganų protrūkio, koks praėjusį savaitgalį nusiaubė Marselio gatves.
Apieškomi Slovakijos futbolo sirgaliai
futbolo sirgaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tiek policijos Lilis dar niekada nėra matęs. Gal ruošiamės Trečiajam pasauliniam karui“, – galvą kraipė apie 50 metų prancūzas.

Iki „Pierre Mauroy“ stadiono, kuriame vyks dvikova, nuo Lilio centro beveik šeši kilometrai. Rungtynių išvakarėse miesto gatvėse jau kilo neramumų, kai vėl įvykių sūkuryje atsidūrė anglų ir rusų fanai.

Anglai antrąsias savo rungtynes žais ketvirtadienį su Velsu Lanse, tačiau kadangi šis vos kiek daugiau nei 20 tūkst. gyventojų miestelis neturi pakankamai viešbučių, dauguma anglų apsistojo už 40 km esančiame Lilyje.

Marselyje pralieto kraujo nepamiršo nei vieni, nei kiti. Antradienio vakarą šalia vieno restorano anglai demonstratyviai šokinėjo ant Rusijos vėliavos, fanai apsikeitė nešvankiomis replikomis, o vakare ir pasikumščiavo.

Rungtynių rytą Lilio miesto gatvėse patruliavo gausios policijos pajėgos, buvo nuodugniai tikrinami abiejų komandų sirgaliai.

Į stadioną žiūrovai pradėti leisti likus maždaug 3 val. iki dvikovos pradžios. Pirmieji į areną atvyko Slovakijos futbolo gerbėjų desantas, rusai rinkosi kiek vangiau.

Policijos pajėgos aplink „Stade Pierre Mauroy“ – taip pat didžiulės. Apsaugos pareigūnų skaičius kur kas didesnis nei įprasta, daug policininkų su automatais bei šunimis.

Į pagalbą pasitelktos ir Rusijos bei Slovakijos policijos pajėgos. Aplink stadioną galima išvysti ir pareigūnų su šių šalių uniformomis.

Likus valandai iki mačo pradžios virš rungtynių vietos pradėjo skraidyti specialiųjų pajėgų malūnsparnis.

Kol kas didelių incidentų šalia stadiono išvengta.

VIDEO: Atmosfera aplink Lilio stadioną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas