Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Švedijos čempionų iššūkį – V.Čeburino užtikrintumas: „Mūsų niekas negąsdina“

Vilniaus „Žalgiris“ prieš šešias dienas šventė kertinę pergalę UEFA Čempionų lygos atrankoje, tačiau gyventi maloniais prisiminimais nėra kada. Vėl per žingsnį nuo išsvajoto grupių etapo atsidūrę Vladimiro Čeburino auklėtiniai jau antradienį antrajame etape priims kur kas grėsmingesnį oponentą – Švedijos čempionus „Malmo“ futbolininkus.

„Malmo“ kovas tarptautiniame fronte pradėjo sunkiai. Praėjusiame sezone Čempionų lygos grupių etape rungtyniavę švedai Reikjaviko „Víkingur“ ekipą iš Islandijos pranoko per plauką bendru rezultatu 6:5.

„Žalgiris“ savo kelyje buvo sutikęs Kosovo čempioną „Ballkani“, kurį palaužė tik per pratęsimą atsakomosiose rungtynėse Vilniuje – šventė pergalę 1:0.

VIDEO: Santrauka | Žalgiris - Ballkani | Highlights

Nors „Malmo“ komanda turėjo vargų Čempionų lygos starte, o vietiniame čempionate kol kas žengia tik penkta, būtent Švedijos čempionai yra laikomi poros su „Žalgiriu“ favoritais.

Bet nepanašu, kad V.Čeburinas baimintųsi laukiančio iššūkio.

„Žinoma, analizavome jų rungtynes, žiūrėjome į gerąsias ir blogąsias puses. Sunkiai ruošėmės šiam mačui. Žinome, kad geriausiai jiems sekasi puolime, bet žaidime yra tam tikrų vietų, kuriomis mes galime naudotis“, – kalbėjo žalgiriečių treneris.

Kolegos iš Švedijos paklaustas, kaip vertina abiejų komandų galimybes žengti tolyn, V.Čeburinas liko ištikimas sau: „Kol rungtynės neprasidėjo, 50 prieš 50.“

Saulių Mikoliūną ir Renaną Oliveirą išskyrė „Malmo“ treneris, o Švedijos žurnalistas pasiteiravo, ar galėtų V.Čeburinas pavardinti „dar gerų žaidėjų“.

„Kokius aš savo žaidėjus žinau?“ – klausimo nustebintas antakius kėlė V.Čeburinas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas

Kalbėdamas apie būsimus varžovus kazachas pabrėžė, kad tokiems iššūkiams jo komanda ruošėsi dar nuo praėjusios vasaros, kai liko per žingsnį nuo Konferencijų lygos grupių etapo.

„Visų pirma, mūsų niekas negąsdina. Mes praėjome pirmą etapą. Žinome, kad su kiekvienu etapu varžovas bus vis stipresnis“, – teigė V.Čeburinas.

15min paprašytas treneris pažvelgė į praėjusios savaitės rungtynes su „Ballkani“ ir pabrėžė, kad nenori matyti tokių klaidų, kokias matė.

„Tai buvo nepaprastos rungtynės, tikrai, – sakė strategas. – Paprastų čia ir nebūna. Analizavome tą mačą, pasidarėme išvadas. Svarbiausia, kad laimėjome, todėl ir esame čia.“

Ant atsarginių suolo šalia trenerio nebus jo asistento Manto Tamulionio, dirbančio su vartininkais – jis gavo raudoną kortelę, kai priešais „Ballkani“ suolą pernelyg emocingai šventė pergalingu tapusį Mathiaso Oyewusi įvartį.

Vartininkų treneris gavo vienerių rungtynių diskvalifikaciją.

„Tai yra jo kaltė, bent dalis jo kaltės, bet bus pamoka visiems, kad to nekartotume ateityje“, – sakė V.Čeburinas.

Įveikęs „Malmo“ barjerą „Žalgiris“ Čempionų lygoje žaistų su viena iš praėjusiais metais sutiktų komandų – Belfasto „Linfield“ (Šiaurės Airija) ir „Bodo/Glimt“ (Norvegija) poros laimėtoju.

Pralaimėjusi komanda keliaus į UEFA Europos lygos trečiąjį atrankos etapą. Jame lauktų dvikova su Armėnijos čempionais Jerevano „Pyunik“ arba Liuksemburgo atstovu „Diddeleng“.

„Neturiu tikslo žiūrėti toliau. Gal tai geras sprendimas. Pasiruošę dirbti ir patekti tolyn. Iš tikro, burtų rezultatų net nežinau“, – tikino V.Čeburinas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Edvinas Gertmonas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Edvinas Gertmonas

Tik vieną įvartį per 210 minučių kol kas Čempionų lygoje praleidęs ir puikią formą demonstruojantis vartininkas Edvinas Gertmonas spaudos konferencijoje pabrėžė, kad „Malmo“ turi sunkumų, kuriais „Žalgiris“ turi bandyti naudotis.

„Žinant mūsų trenerį, analizavome viską, kas tik įmanoma, – šypsojosi vilniečių vartininkas. – Matėme, kad jie turi problemų gynyboje, yra ne aukščiausiame savo taške, tad turime šansų.“

Paklaustas, kuriose vietose „Malmo“ komanda atrodo pažeidžiamiausia, E.Gertmonas vėl šypsojosi: „Neatskleisiu juk jums trenerio planų...“

„Malmo“ treneris išskyrė tris žalgiriečius

Serbas Milošas Milojevičius, treniruojantis Švedijos čempionus, iškart buvo paklaustas apie LFF stadioną ir jo būklę, tačiau išliko santūrus: „Neturėtume žiūrėti į aikštę. Žaidžia ne ji, o žaidėjai.“

Serbas teigė, kad sunku lyginti „Žalgirį“ ir „Vikingur“.

„Manau, kad „Žalgirį“ galime laikyti geresne komanda, nes jie yra čia, o „Vikingur“ – ne. Jų 20-ties metų europinė patirtis nepalyginama“, – kalbėjo „Malmo“ treneris.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Milošas Milojevičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Milošas Milojevičius

Kalbėdamas apie Lietuvos čempionus M.Milojevičius negailėjo komplimentų. Jis dėstė, jog „Žalgiris“ – labai konkurencinga komanda, kuri yra orientuota į rezultatą.

„Turime parodyti pagarbą čempionato lyderiams. Jie turi sistemą, kokybiškus, gerus žaidėjus“, – kalbėjo serbas.

„Jie kovingi, – tęsė M.Milojevičius. – Jie išliko ramūs (mače su „Ballkani“ – aut. past.), žinojo ką daro, galiausiai įmušė. Nėra lengvų varžovų atrankoje. Gal kažkam Kosovo komanda atrodė kaip prastesnė, bet žmonės dažniausiai žiūri į savo dažą ir nežino, kas vyksta kitame Europos gale.“

Treneris pademonstravo žinias ir apie V.Čeburiną, paminėdamas, kad šis Lietuvoje yra pasižymėjęs ir puikiais rezultatais vadovaujant dabartinei savo varžovei Marijampolės „Sūduvai“.

Paprašytas išskirti kelis žalgiriečius, M.Milojevičius iš pradžių teigė nemėgstantis kalbėti apie pavardes, bet netrukus paminėjo Saulių Mikoliūną.

„Varžovų kapitonas yra ypatingas žaidėjas. Jis kapitonas ir rinktinėje. Jo amžius rodo, kad šis futbolininkas – tikras profesionalas“, – sakė serbas, netrukus paminėjęs ir puolėją Renaną Oliveirą, ir Francį Kyeremeh.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Isaacas Kiese Thelinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Isaacas Kiese Thelinas

Praėjusiame Švedijos lygos ture pasižymėjęs puolėjas Isaacas Kiese Thelinas prieš akistatą Vilniuje išskyrė, kad „Žalgirio“ komandoje – daug skirtingų tautybių žaidėjų, kurie yra susilipdę į gerą komandą.

„Stadionas čia ne didžiausias, gal nebus pilnas, bet kažkiek bus žmonių“, – svarstė 30-metis puolėjas.

„Žalgirio“ ir „Malmo“ rungtynių antradienį LFF stadione pradžia – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas