Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Priešmirtinės „MML City“ konvulsijos: klubas metamas iš lygos, tarp diskvalifikuotų žaidėjų – ir lietuviai

Mįslingas Marijampolės futbolo projektas „MML City“ skleidžia vis nemalonesnį kvapą. Pirmoje lygoje vis dar žaidžiantis Suvalkijos klubas liūdnai artėja prie liepto galo. Kelios dienos ir ši komanda oficialiai taps dar vieno sutartų rungtynių skandalo auka, o jame jau šmėsčioja ir lietuvių futbolininkų pavardės.

Šį sezoną „Marijampolės City“ pradėjo ambicingais siekiais laimėti antrąjį pagal pajėgumą šalies divizioną ir iškovoti kelialapį į A lygą.

Sužaidus 20 rungtynių realybė yra visai kitokia ir žymiai skaudesnė. Į „MML City“ pervadintas kolektyvas vis dar užima penktąją vietą, bet primena tarsi mumiją, kurios griaučius teprilaiko kosmetinis binto sluoksnis.

Artimiausiomis dienomis antros pagal pajėgumą Marijampolės komandos istorijoje bus padėtas taškas. „MML City“ Lietuvos futbolo klubų kapinyne atguls šalia tokių vardų kaip „Klaipėdos granitas“, Pakruojo „Kruoja“, „Palanga“ ar Klaipėdos „Atlantas“.

Visos šios komandos savo gyvenimą baigė įsivėlusios į sutartų rungtynių skandalus.

Vis garsiau virš Marijampolės gaudžiančios pavojaus sirenos skelbia ir lėtą „MML City“ mirtį.

15min išsamiai aprašė tyrimą, kuris buvo pradėtas po to, kai „MML City“ buvo apkaltintas rezultatų manipuliavimu rungtynėse su Kretingos „Minija“.

nuotr. Tito Narkevičiaus/1lyga.lt/„MML City“
nuotr. Tito Narkevičiaus/1lyga.lt/„MML City“

„MML City“ pralaimėjo liepos 1 dienos rungtynes 2:3, praleidusi du įvarčius per antrojo kėlinio pridėtą laiką.

31 metų gynėjas Ukwubile Raphaelis Chukwurah iš Nigerijos gavo 10 rungtynių diskvalifikaciją. Marijampolės klubui paskirta 1000 eurų bauda.

Bet tai buvo tik pradžia.

Netrukus į LFF pašto dėžutę atkeliavo antras raportas dėl rungtynių, kurias „MML City“ pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui B“ net 0:6.

O tada atėjo rugsėjo 6 diena ir „MML City“ akistata su Vilniaus „Riterių B“ komanda virto visišku farsu.

Sostinės klubas po pirmojo kėlinio pirmavo 4:0, bet po pertraukos Marijampolės komanda aikštėje nepasirodė. Oficiali suvalkiečių versija – dėl traumų ir kitų priežasčių nepavyko surinkti 7 žaidėjų. Bet ja mažai kas patikėjo.

Teisėjai nutraukė rungtynes, LFF nedelsdama pradėjo dar vieną Drausmės komiteto tyrimą.

Jo išvados Marijampolės klubui bus pražūtingos.

„Trečiadienį turime Drausmės komiteto posėdį dėl antrojo atėjusio raporto, po jo iš karto darbą pradės Tyrimų komitetas. Kalbėjau su abiejų komitetų atstovais, siekis išvadas turėti kuo greičiau. Kai turėsime apibendrinimus, nedelsdami šauksime neeilinį Vykdomojo komiteto posėdį. Jis galėtų įvykti jau šį penktadienį, labiausiai tikėtina – kad kitą pirmadienį. Tikrai netempsime ir nelauksime“, – 15min pasakojo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Pastarosiomis dienomis LFF vadovas kalbėjo tiek su vis dar faktiniu klubo savininku Žydrūnu Buzu, tiek naujaisiais „MML City“ finansuotojais iš Sakartvelo, tiek su jų teisininkais.

„Atrodo, kad galiausiai jiems pavyko klubą pasidalinti į dvi lygias dalis. 50 proc. akcijų dabar priklauso Žydrūnui, kuris atsakingas už akademiją, kita pusė – kartvelams, kurie turėtų rūpintis tik klubo reikalais. LFF tą patvirtinančių oficialių raštų iš Registrų centro dar nėra gavusi, tačiau panašu, kad teisiškai klubo padalijimo klausimą jau pavyko išspręsti“, – pasakojo E.Stankevičius.

LFF vadovas neslėpė, jog drausmės komiteto išvadas siūlys vertinti griežčiausiai. E.Stankevičiaus teigimu, neįsivaizduojama, kad po šių sutartų rungtynių skandalų Marijampolės komanda galėtų išlikti Pirmoje lygoje.

„Nėra ką slėpti. Aš asmeniškai Vykdomajam komitetui teiksiu siūlymą atimti klubui licenciją ir tada jį išmesti iš čempionato. Jei bus priimtas sprendimas atimti licenciją, galėtume rinktis du kelius – šalinti iš čempionato arba leisti baigti jį be licencijos. Visgi šiuo atveju viskas akivaizdžiau nei akivaizdu. Visi matome, kas vyksta, tad ir siūlymas bus aiškus“, – ryžtingai kalbėjo E.Stankevičius.

Jis neslėpė, kad yra gerai susipažinęs su antruoju raportu ir neabejojo, kad jis bus patvirtintas. Pasibaigus tyrimui, turėtų būti diskvalifikuoti 4–5 „MML City“ žaidėjai.

„Apmaudžiausia, kad įtariami yra ne tik užsieniečiai, bet ir žaidėjai iš Lietuvos. Laukiame galutinių išvadų, bet kalbama apie 4–5 įtariamuosius. Manau, kad atsakomybę turi prisiimti abi savininkų pusės – tiek Ž.Buzas, tiek kartvelai. Dabar abu žaidžia katės ir pelės žaidimus ir stumdo problemą vienas nuo kito“, – pyko LFF prezidentas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Buzas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Buzas

„MML City“ pašalinus iš čempionato, Pirmos lygos turnyro lentelė žymiai nesikeis. Kadangi jau yra sužaista daugiau nei pusė visų rungtynių, marijampoliečių ligšioliniai rezultatai liks galioti, o likusiuose mačuose suvalkiečiams bus įskaityti techniniai pralaimėjimai 0:3.

E.Stankevičius pažymėjo, kad klubo pašalinimas iš čempionato skaudžiai smogs ir vietos futbolo akademijai.

„Apmaudžiausia, kad turbūt labiausiai nukentės Suvalkijos jaunieji futbolininkai. Jei klubas bus diskvalifikuotas, jis automatiškai negaus ir UEFA solidarumo lėšų tiek už praėjusius, tiek už šiuos metus. O tai yra apie 60–65 tūkst. eurų. Pirmos lygos komandoms tai yra reikšmingos pinigų sumos“, – apgailestavo LFF prezidentas.

Pirmos lygos turnyro lentelė
Pirmos lygos turnyro lentelė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi