Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pro rūką ir debesis, bet „Žalgiris“ spės į rungtynes Fareruose

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams pavyks suspėti į Europos lygos rungtynes. Nors mačas Fareruose buvo perkeltas iš antradienio į trečiadienį, iki šiol buvo nerimo dėl aplinkybių didžiajai Vilniaus komandos daliai nusileisti rūko apsuptame salyne.
Farerų sostinė Torshaunas tirštu rūku pasitiko Vilniaus „Žalgirio“ komandą.
Farerų sostinė Torshaunas tirštu rūku pasitiko Vilniaus „Žalgirio“ komandą. / Asmeninio albumo nuotr.

„Sėdime debesyje. Matomumas – 15 metrų“, – antradienį popiet sakė Vilniaus „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė.

Ji pirmoji iš komandos – dar naktį iš sekmadienio į pirmadienį atskrido į Atlanto vandenyne tarp Islandijos ir Škotijos nutolusį Farerų salyną.

Jo sostinėje Torshaune V.Venslovaitienė turėjo rimtų rūpesčių, ieškodama išeities, susidariusios dėl sudėtingos žaliai-baltų kelionės į pirmąsias tarptautines rungtynes šį sezoną.

„Žalgirio“ varžovas – „KI Klaksvik“ klubas – paaiškėjo tik praėjusį ketvirtadienį po Europos lygos atrankos pirmojo etapo rungtynių, o ieškodamas bilietų sostinės klubas tolimam skrydžiui pasidalino į keturis ekipažus.

Vienas jų – su administracijos darbuotojais Vagaro oro uostą pasiekė pirmadienį, kai ratus aplink nusileidimo taką sukusio lėktuvo pilotai galiausiai sulaukė palankaus matomumo ir nusileido.

Tačiau didžioji komandos dalis – 16 trenerių ir žaidėjų – liko nakvoti tarpinėje stotelėje Kopenhagoje, nes dėl tiršto rūko Fareruose kiti skrydžiai iš Danijos buvo atidėti.

Asmeninio albumo nuotr./Farerų sostinė Torshaunas tirštu rūku pasitiko Vilniaus „Žalgirio“ komandą.
Asmeninio albumo nuotr./Farerų sostinė Torshaunas tirštu rūku pasitiko Vilniaus „Žalgirio“ komandą.

Bijodami pavėluoti į rungtynes, kurios turėjo vykti antradienį 19 val. laiku, žalgiriečiai kreipėsi į UEFA, kad mačas buvo perkeltas į trečiadienį.

„Tai buvo force majeure – nenumatytos oro sąlygos. Kita vertus, tai normali, darbinė padėtis, kurią reikėjo išspręsti“, – sakė V.Venslovaitienė.

Alternatyvių reisinių skrydžių į 50 tūkst. gyventojų salyną pasirinkimas nėra platus, užsakyti lėktuvo nepavyko, nes laiko buvo likę mažai, o nusileidimui Fareruose reikėtų ir gerai pasirengusių pilotų, anot „Žalgirio“ vadovės.

Asmeninio albumo nuotr./Farerų sostinė Torshaunas tirštu rūku pasitiko Vilniaus „Žalgirio“ komandą.
Asmeninio albumo nuotr./Farerų sostinė Torshaunas tirštu rūku pasitiko Vilniaus „Žalgirio“ komandą.

Su UEFA pavyko susitarti dėl naujo rungtynių laiko – trečiadienį 19 val. Lietuvos laiku, bet dar reikėjo užsitikrinti didžiosios komandos dalies nuvykimą.

Antradienį popiet atėjo palengvėjimas, kai paaiškėjo, kad Valdas Urbonas bei kiti „Žalgirio“ treneriai, o taip pat ir didžioji dalis žaidėjų, galiausiai pakilo iš Kopenhagos oro uosto ir turėtų nusileisti Farerų salyne. Komandos gydytojas ir vienas žaidėjų taip pat turėtų pasiekti rungtynių vietą kitu skrydžiu.

„Užtat stadionas – gražus, gamta – įspūdinga“, – lengviau atsipūtė V.Venslovaitienė, antradienį popiet nusiraminusi dėl komandos pasirodymo Europos lygos varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas