Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Prognozuotu rezultatu „Euro 2024“ sužaidę būsimi Lietuvos rinktinės varžovai reikalavo atsiprašymo

Rumunijos rinktinė tapo vienu didžiausių šio Europos čempionato atradimų ir pirmą kartą nuo 2000-ųjų metų prasibrovė į atkrintamąsias.
Edwardas Iordanescu pašaudė išminties perlų
Edwardas Iordanescu pašaudė išminties perlų / „Scanpix“ nuotr.

Kelią į aštuntfinalį rumunams atvėrė trečiadienį Frankfurte 1:1 iškovotos lygiosios su slovakais.

Galiausiai Rumunija F grupėje net aplenkė Belgiją, kuri paskutiniame mače nesugebėjo įveikti Ukrainos.

Priminsime, kad Rumunija bus Lietuvos rinktinės varžovė rudenį vyksiančioje UEFA Tautų lygoje.

Šį rumunų mačą su slovakais Frankfurto stadione stebėjo ir Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

Aštuntfinalyje rumunai susitiks su Nyderlandų komanda.

Po paskutinio grupės mačo Rumunijos strategas Edwardas Iordănescu pareiškė esąs įžeistas prieš rungtynes vykusių „gėdingų“ kalbų.

Ne paslaptis, kad lygiosios tiko abiem rungtynių dalyviams ir buvo prognozuojama, kad mačas vyks mažu intensyvumu, kur rizikuoti nenorės nė viena komanda.

Tai nebuvo nulinės lygiosios, bet rezultatas 1:1 puikiai tiko abiem. Rungtynės baigėsi taikiai – taip, kaip ir prognozavo „futbolo žinovai“, į kuriuos po mačo strėles laidė E.Iordănescu

„Yra žmonių, kurie turėtų mūsų atsiprašyti. Jie turėjo palaukti, kol viską pamatys ir tik tada mus vertinti. Taigi tai buvo gėdinga. Jie mėtė šias šiukšles mums, ne tik komandai, bet ir mūsų sirgaliams. Parodėme, kad turime charakterį“, – angliškai spaudos konferencijoje kalbėjo rumunas.

„Scanpix“ nuotr./Edwardas Iordanescu
„Scanpix“ nuotr./Edwardas Iordanescu

Visos keturios grupės komandos surinko po keturis taškus. Grupės turnyre rumunai pralenkė belgus dėl daugiau įmuštų įvarčių. Abi turėjo geresnį įvarčių skirtumą nei trečiąją vietą užėmusi Slovakija. Ukraina tapo pirmąją komanda čempionatų istorijoje, kuri liko ketvirtoje pozicijoje su keturiais taškais.

„Niekas negalėtų sakyti, kad mano komanda 90 minučių nežaidė dėl pergalės“, – po rungtynių spaudos konferencijoje gynėsi ir Slovakijos treneris Francesco Calzona.

Pirmoji rungtynių pusė iš tiesų buvo energinga ir nepriminė iš anksto sutarto scenarijaus. Visgi po pertraukos mačo tempas akivaizdžiai smuko.

Slovakija į priekį išsiveržė 24-ąją minutę, kai Ondrejus Duda galingu smūgiu galva nukreipė kamuolį į vartų kampą. 37-ąją Răzvanas Marinas išlygino rezultatą iš baudinio, paskirto po dviejų minučių vaizdo peržiūros, kai buvo sprendžiama, ar Ianis Hagi buvo nugriautas baudos aikštelėje.

„Abi komandos 80 minučių atidavė visas jėgas, o tada jau, žinoma, kiekvienas pradėjo žiūrėti savo interesų“, – sakė E.Iordănescu.

Rumunija pirmą kartą nuo 2000 metų Europos čempionato dalyvaus atkrintamosiose varžybose.

Tuo metu rumunų marškinėlius su dešimtuoju numeriu dar vilkėjo legendinis Gheorghe Hagi. Jo sūnus Ianis dabar taip pat Rumunijos rinktinėje žaidžia su šiuo numeriu pažymėta apranga.

„Manau, kad dar niekada Rumunijos istorijoje rinktinė neturėjo tokio palaikymo, net ir auksinė karta (Hagi)“, – sakė E.Iordănescu, kurio tėvas Anghelas treniravo rumunus per „Euro 2016“. – Ši Rumunija atrado savo dvasią, kurios daugiau niekada neturi prarasti.“

Atlygis Rumunijai už pirmą vietą grupėje – patekimas į atkrintamųjų varžybų silpnesniąją pusę, kurioje iki pat finalo nereiks kautis su Ispanijos, Portugalijos, Prancūzijos ir Vokietijos rinktinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius