Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestas be žodžių: baltarusė futbolininkė skambant himnui atsuko nugarą

Baltarusijos futbolininkė Viktorija Sidorčuk be žodžių išreiškė savo požiūrį į šios šalies žurnalisto ir Aliaksandro Lukašenkos opozicionieriaus Romano Protasevičiaus suėmimą.
Viktorija Sidorčuk protestavo prieš Romano Protasevičiaus suėmimą
Viktorija Sidorčuk protestavo prieš Romano Protasevičiaus suėmimą / Viktorijos Sidorčuk ir tut.by „Instagram“ paskyrų nuotr.

Bresto „Dinamo“ klubui atstovaujanti baltarusė per šalies taurės rungtynes prieš Gardino „Neman“ skambant Baltarusijos himnui atsuko nugarą savo šalies vėliavai.

20-metė futbolininkė buvo vienintelė taip pasielgusi tarp visų 22 rungtynių žaidėjų.

Kaip vėliau savo instagrame paaiškino pati futbolininkė, taip ji pasielgė palaikydama sekmadienį Minske suimtą R.Protasevičių.

A.Lukašenkai nepalankus tinklaraštininkas buvo suimtas per beprecedentį įvykį, kai iš Atėnų į Vilnių skridusiam „Ryanair“ oro linijų lėktuvui liepta nusileisti Baltarusijos sostinėje. Vos orlaiviui nutūpus Minske, Baltarusijos pareigūnai suėmė R.Protasevičių, kuriam už masinių neramumų organizavimą gresia iki 15 metų kalėjimo.

V.Sidorčiuk yra viena „Dinamo“ komandos lyderių, nors ši ekipa Baltarusijoje nežiba. Kol kas šalies čempionate Bresto žaidėjos pralaimėjo visus 9 mačus, per rungtynes praleisdamos net po 9 įvarčius, o ir minėtame susitikime prieš „Neman“ V.Sidorčuk ir jos komandos draugės nusileido varžovams net 0:11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento