Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSG pirmą kartą į finalą išvedęs T.Tuchelis: „Čempionų lyga priklauso dideliems žaidėjams“

„Paris Saint Germain“ ekipa pirmą kartą pateko į UEFA Čempionų lygos atkrintamąsias, trečiadienio vakarą 3:0 sutriuškinusi „RB Leipzg“ ekipą. Po mačo nugalėtojų komandos vairininkas Thomasas Tuchelis džiaugėsi pergale ir teigė, kad šio rango varžybos ir atskleidžia tikrą aukščiausio lygio futbolininkų meistriškumą.
Thomasas Tuchelis
Thomasas Tuchelis / „Scanpix“ nuotr.

„Šis turnyras skirtas „dideliems žaidėjams“ ir jie šį kartą įrodė, kad nori žaisti finale. Kovosime dėl svarbiausio Europoje trofėjaus ir tai yra neįtikėtina. Komanda parodė kokybę, alkį ir ryžtą. Mes nusipelnėme laimėti“, – po mačo konstatavo vokietis.

Jis neslėpė, kad prieš dvikovą jautė didžiulį spaudimą, tačiau džiaugėsi, kad lygiai taip pat psichologinius barjerus prieš save turėję PSG futbolininkai su savo užduotimis susidorojo puikiai.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad turiu žaidėjus, kurie psichologinį spaudimą išnaudoja savo motyvacijos kėlimui. Futbole nutinka daug įvairių dalykų ir aš džiaugiuosi, kad žengėme į aikštę tinkamai nusiteikę ir puikiai gynėmės, išnaudodami Angelio Di Maria, Kyliano Mbappe ir Neymaro greičio savybes. Čempionų lyga – didelių žaidėjų turnyras ir tą šį kartą pamatėme“, – po pusfinalio kalbėjo T.Tuchelis.

Šį sezoną vokiečio komanda jau laimėjo Prancūzijos čempionatą, taurę bei lygos taurės turnyrą.

Paklaustas apie ateinantį mačą finale, T.Tuchelis neabejojo, kad jo laukia egzaminas prieš Miuncheno „Bayern“ ekipą.

„Mėgausiuos rungtynėmis prieš tokio lygio komandą ir trenerį. Žinau, kad „Bayern“ bus favoritai, tačiau tai yra futbolas. Sekmadienį bus didžiausias iššūkis mano karjeroje“, – sakė T.Tuchelis.

„Bilieto į finalą Paryžius nusipelnė. Rungtynių pradžioje turėjome progų, tačiau praleidome, o sugrįžti į rungtynes po antrojo įvarčio jau buvo sunku. PSG yra labai kokybiška ekipa ir reikia suvokti, kad jie yra verti vietos finale“, – varžovų pajėgumą pripažino Leipcigo komandos strategas Julianas Nagelsmanas, kuris būdamas 33-ejų tapo jauniausiu Čempionų lygos pusfinalio dalyviu.

Trečiadienį antrajame Čempionų lygos pusfinalyje „Bayern“ susitiks su Liono „Olympique“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai