Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

R.Lewandowskio sugrįžimas nepadėjo – austrai nepaliko vilčių lenkams

2024 metų Europos futbolo čempionato D grupėje per pirmąsias 2 turo rungtynes Austrijos rinktinė nugalėjo Lenkijos nacionalinę komandą 3:1 (1:1).

Rungtynes geriau pradėjo Austrijos rinktinė ir dėsningai gana greitai įmušė įvartį. 9 min. kamuolys po užribio įmetimo buvo pasiųstas į baudos aikštelę, o ten aukščiau už visus iššokęs Gernotas Trauneris stipriu smūgiu galva pramušė lenkų vartininką Wojciechą Szczesny.

Atsidūrę atsiliekančiųjų vaidmenyje, Lenkijos futbolininkai ėmė žaisti aktyviau ir vis dažniau kėlė grėsmę varžovų vartams.

Aktyvumas atsipirko 30 min., kuomet sumaišties prie austrų vartų metu kamuolys atiteko Krzysztofui Piatekui. Puolėjas dar pasitaisė kamuolį ir ramiai pasiuntė jį į vartų kampą.

Vėliau žaidimas vyko lygiai, pavojingų progų susikūrė abi komandos, o lenkų viltis nugalėti sužadino po traumos atsigavusio Roberto Lewandowskio žengimas į aikštę 59 min.

Vis dėlto puolėjas nepadėjo, o aikštėje netrukus įvyko lemiamas lūžis. Austrai ėmė rengti labai pavojingas atakas vieną po kitos ir 66 min. gražaus išpuolio metu į lenkų baudos aikštelę įsiveržęs Christophas Baumgartneris antrą kartą nepaliko vilčių varžovų vartininkui.

77 min. vienas prieš W.Szczesny pabėgo Marcelis Sabitzeris, o suklaidintas vartininkas buvo priverstas griebtis šiaudo – griaudamas varžovą užsidirbti baudinį ir geltonąją kortelę. Prie 11 m žymos stojęs Marko Arnautovičius ramiai pasiuntė kamuolį į lenkų vartus trečią kartą.

Per likusį laiką austrai buvo arčiau ketvirtojo įvarčio nei lenkai savo antrojo ir pelnytai nugalėjo.

Po šių rungtynių D grupėje Prancūzijos, Nyderlandų ir Austrijos rinktinės turi po 3 taškus, o lenkai lieka be taškų. Prancūzijos ir Nyderlandų rinktinės savo 2 turo akistatą pradės šiandien 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius