Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Raudoniesiems velniams“ – skambus Maroko antausis

Belgija iškovojo pergalę pirmosiose pasaulio čempionato rungtynėse, bet tuomet daug kas kalbėjo, kad „raudonieji velniai“ jos nenusipelnė. Galiausiai futbolo dievai viską sudėliojo į lentynėles – Belgijos futbolininkai sekmadienio vakarą 0:2 nusileido Maroko rinktinei.

Mačą kur kas aktyviau pradėjo Belgijos komanda – ji bandė patvirtinti favorito statusą ir nuo pat pirmųjų minučių užgulė marokiečių vartus. Pirmą pusvalandį visas veiksmas vyko viena kryptimi ir Afrikos atstovams teko sunkiai ir ilgai vargti gynyboje, bet įvarčio nerado nė vieni, nė kiti.

Gana rami pirmą rungtynių pusė tiesiog užkunkuliavo prieš pat pertrauką. Hakimas Ziyechas uždirbo baudos smūgį ir pats nuostabiai jį realizavo. Kamuolys įskriejo į Thibaut Courtois vartus, bet po VAR peržiūros teisėjas užfiksavo nuošalę – joje būdamas Romainas Saissas trukdė vartininkui.

Po pertraukos Marokas perėmė žaidimo vadžias, o Belgijos žaidimas atrodė itin blankus.

Galiausiai „raudonieji velniai“ prisižaidė – 73-ąją minutę. Abdelhamidas Sabiri baudos smūgiu iš labai aštraus kampo atliko smūgį, o kamuolio nelietė nei komandos draugai, nei vartininkas – įvartis.

Tai buvo vos ketvirtos 25-erių A.Sabiri rungtynės Maroko rinktinėje, dar praėjusiame sezone jis žaidė antroje Italijos lygoje.

Galiausiai tašką šiame mače padėjo Zakaria Aboukhlalas. Belgai ieškojo įvarčio, bet gavo dar vieną į savo vartus ir rungtynės buvo uždarytos.

Belgija pirmosiose čempionato rungtynėse 1:0 nugalėjo Kanadą, Marokas 0:0 sužaidė su Kroatija. Tad viskas šioje grupėje spręsis paskutiniajame ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas