Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Real“ prieš „Man City“: Erlingas Haalandas ar madridistų trio?

Pirmajame UEFA Čempionų lygos pusfinalyje susitinka dvi geriausios Europos atakuojančios komandos. „Manchester City“ rekordus perrrašinėjantis Erlingas Haalandas stoja į neakivaizdine akistą prieš Madrido „Real“ karštąjį trio – Vinícių Júniorą, Rodrygo ir Karimą Benzemą.
Kas ką?
Kas ką? / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji šių komandų akistata vyks „Santiago Bernabeu“ stadione.

Prieš metus Madrido ir Mančesterio komandos taipogi kovėsi Čempionų lygos pusfinalyje, tą kartą laimėjo „Real“. Bet Josepas Guardiola tada neturėjo E.Haalando.

Pernai „Man City“ eilinį kartą nepavyko užkariauti Europos. Į išsivajotą viršūnę 14-ąjį kartą įkopė „Real“.

Bet E.Haalando atvykimas į Mančesterį gali būti lemiamas faktorius, poros svarstykles kreipiantis Pepo Guardiolos komandos naudai.

Šį sezoną norvegas Čempionų lygoje įmušė 12 iš 26 „Man City“ pelnytų įvarčių. Jam trūksta penkių taiklių smūgių iki Cristiano Ronaldo 2013-2014 m. sezoną pasiekto rezultatyvumo rekordo, kai atstovaudamas Madrido komandai portugalas pasižymėjo 17 kartų.

„Jei turi tokį žaidėją kaip Haalandas, turi jį išnaudoti. Mūsų žaidimas bus pastatytas „ant jo“. Kai jo nebuvo komandoje, turėjome žaisti kitaip, bet dabar viskas yra kitaip – privalai išnaudoti, jei turi tokį puolėją“, – prieš antradienio akistatą spaudos konferencijoje kalbėjo „Man City“ strategas P.Guardiola.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Mančesterio komandos puolimui E.Haalandas suteikė naują dimensiją.

Praėjusio sezono didžiąją dalį „Man City“ žaidė be tikrojo puolėjo, sutelkę visą dėmesį į kamuolio kontrolę ir dominavimą aikštės viduryje.

Šiemet viskas pasikeitė iš esmės. P.Guardiola norvegą meistriškai išnaudoja greitų atakų metu. Puolėjas jau įmušė 35 rekordinius įvarčius „Premier“ lygoje, o iš viso šį sezoną jau pasižymėjo 51 kartą.

„Haalandas yra labai pavojingas, mes tai puikiai žinome, tačiau pavojingas ne jis vienas. „Man City“ yra komanda, kurioje visi žaidėjai žaidžia labai gerai. Bandysime juos sustabdyti, nors kai kada atrodo, jog tai nėra įmanoma. Visgi žinau, kad turėsime savo šansų ir tikrai galima prieš juos žaisti“, – kalbėjo „Real“ strategas Carlo Ancelotti.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Carlo Ancelotti
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Carlo Ancelotti

Puikiai veikiančią formulę turi ir Madridas. Vinicius Junioras, K.Benzema ir Rodrygo visi kartu Čempionų lygos varžybose įmušė 15 įvarčių. Visi kiti komandos žaidėjai – 10.

Atkrintamosiose puolimo trejeto svarba tapo dar akivaizdesnė – aštuoni įvarčiai iš 10. „Santiago Bernabeu“ stadione, kur vyko pratęsimas, abu lemiamus įvarčius įmušė Rodrygo.

Šeštadienį Rodrygo surengė dar vieną dviejų įvarčių pasirodymą, o „Real“ Karaliaus taurės finale 2:1 pranoko Pamplonos „Osasuna“. Vinicius Junioras atliko rezultatyvų perdavimą.

K.Benzema prieš tai vykusiame Ispanijos čempionato mače su „Almeria“ atseikėjo „hat-trick'ą“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema

Laimėję taurės turnyrą ir atsisveikinę su viltimis tapti Ispanijos čempionais, „Real“ visą dėmesį gali sutelkti Čempionų lygai ir akistatai su „Man City“.

Tuo tarpu Mančesterio komanda šioje sezono stadijoje dar yra priversta aršiai kautis dviem frontais.

Šeštadienį šalies čempionato rungtynėse su „Leeds United“ (2:1) P.Guardiola privalėjo žaisti stipriausia sudėtimi. Svarbiausi komandos žaidėjai E.Haalandas ir Kevinas De Bruyne lakstė visas 90 minučių.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas De Bruyne
„Scanpix“ nuotr./Kevinas De Bruyne

Šiemetinėje Čempionų lygoje „Real“ jau eliminavo du Anglijos klubus: aštuntfinalyje – „Liverpool“, o ketvirtfinalyje – Londono „Chelsea“.

„Man City“ peršoko du vokiškus barjerus: aštuntfinalyje – „RB Leipzig“, ketvirtfinalyje – Miuncheno „Bayern“.

Madrido komanda pusfinalyje žaidžia jau 11-ąjį kartą per 13 pastarųjų sezonų ir bando iškovoti šeštąjį titulą per pastarąjį dešimtmetį.

„Man City“ pirmą kartą Čempionų lygos finalą pasiekė prieš du sezonus ir tada pralaimėjo „Chelsea“ ekipai.

„Buvome pasiruošę ir praėjusiais metais. Tas pats treneris, tie patys žaidėjai, bet tai bus visiškai skirtingos rungtynės. Dabar pagrindinis skirtumas yra tas, kad antrąsias rungtynes žaissime namuose. Ten mes žaidžiame tikrai gerai. Atvykome čia ne siekti keršto, tiesiog turime dar vieną galimybę. Vieną dieną mes tikrai laimėsime. Šį sezoną atvykome čia, kad tai padarytume“, – kalbėjo P.Guardiola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas