„Real“ superžvaigždė pratrūko: „Ispanijos lyga priklauso rasistams“

Vinicius Junioras susidūrė su įžūliais rasistiniais įžeidinėjimais sekmadienio „La Liga“ rungtynėse tarp „Valencia“ ir Madrido „Real“ ekipų. Galiausiai brazilas buvo išvarytas iš aikštės, o skandalas nuvilnijo per pasaulį.
Vinicius Junioras
Vinicius Junioras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Real“ pralaimėjo rungtynes „Valencia“ ekipai, o Vinicius Jr. buvo išvarytas. Jis ėmė stabdyti rungtynes, rodė pirštu į sirgalių, kuris laidė rasistines replikas.

Nors rodyti pirštais net ir nereikėjo – internete apstu vaizdo įrašų, kuriuose girdimai Valensijos komandos sirgaliai, skanduojantys: „Beždžionė! Beždžionė!“

„Tai nebuvo pirmas, antras ar trečias kartas. Rasizmas yra normalus dalykas „La Liga“ čempionate. Vadovai mano, kad tai normalu, taip pat ir federacija, dėl to varžovai tuo naudojasi. Kažkada ši lyga priklausė Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Lioneliui Messi. Dabar ji priklauso rasistams. Tačiau aš stiprus ir kausiuosi su jais iki galo“, – socialiniuose tinkluose dėstė futbolininkas.

22-iejų Vinicius su rasistiniais užgauliojimais susiduria nuo pat atvykimo į Ispaniją prieš penkerius metus.

„Tai, kas nutiko šiandien, negali kartotis, – teigė futbolininko treneris Carlo Ancelotti. – Kai stadionas skanduoja „beždžionė“ žaidėjui, o treneris nori jį išimti iš aikštės dėl to – tai reiškia, jog kažkas yra ne taip visoje lygoje.“

Strategas atsisakė kalbėti apie pačias rungtynes.

„Rungtynės neturėjo būti tęsiamos, – teigė C.Ancelotti. – Taip negali būti. Tai nebuvo tik vienas žmogus, kaip esame matę anksčiau kituose stadionuose. Čia visas stadionas rasistiškai įžeidinėjo žaidėją. Žaidimas turėjo būti stabdomas. Sakyčiau tą patį ir tokiu atveju, jei būtume pirmavę 3:0. Privalai nutraukti tokias rungtynes, kito kelio nėra.“

Treneris pasakojo, jog prašė arbitro nutraukti rungtynes, tačiau buvo patikintas, jog, pagal protokolą, iš pradžių turi būti paskelbtas viešas pranešimas sirgaliams.

„Real“ vartininkas Thibaut Courtois teigė, kad būtų palikęs aikštę kartu su komandos draugu, jei šis būtų nusprendęs nebežaisti.

„Vinicius yra nuliūdęs, žinoma, net labai nuliūdęs“, – teigė C.Ancelotti.

„Valencia“ klubas vėliau reikalavo C.Ancelotti atsiprašymo dėl to, kad esą šis neteisingai apkaltino aistruolius rasizmu.

Galiausiai Vinicius buvo išvarytas iš aikštės po susistumdymo su „Valencia“ žaidėjais. Brazilo akyse, girdinti įžeidžiančias skanduotas, kaupėsi ašaros.

Ispanijos lyga pareikalavo „Valencia“ klubo atsiųsti visų kamerų įrašus, bus pradėtas tyrimas.

Incidentų netrūko dar ir prieš rungtynes – didžiulė grupė „Valencia“ aistruolių skandavo „beždžionė“, kuomet „Real“ autobusas atvyko į stadioną.

„La Liga“ prezidentas Javieras Tebasas sukritikavo Vinicių, esą šis nesupranta, kiek lyga yra padariusi kovoje su rasizmu.

Nuo praėjusio sezono pradžios lyga buvo pradėjusi devynis tyrimus dėl rasistinių įžeidimų Viniciaus atžvilgiu. Daugumą jų buvo bevaisiai.

Į skandalą jau sureagavo ir Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, dalyvaujantis G7 susitikimuose. Šalies vadovo teigimu, žingsnių turėtų imtis FIFA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas