Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekordiniai 2023-ieji: paskelbta, kiek viso pasaulio klubai išleido žaidėjams įsigyti

Futbolo klubai visame pasaulyje 2023-siais išleido 8,9 milijardo eurų. Lyginant su 2022-siais, fiksuotas net 48 proc. išlaidų padidėjimas.

2023 metai buvo rekordiniai, ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2019-siais, bet pernai visame pasaulyje išleista net 2 milijardais daugiau.

FIFA išleido skaičiavimus, pagal kuriuos matoma, jog 10 pačių didžiausių perėjimų sudarė net 10 proc. pasaulinių išlaidų.

Tarp skambiausių transferų – Jude'o Bellinghamo persikėlimas į Madrido „Real“, Enzo Fernandezo žingsnis į Londono „Chelsea“, Harry Kane'o išvykimas į Miuncheno „Bayern“.

Daugiausiai 2023-siais taškėsi Anglijos klubai, išleidę beveik tris milijardus, o tai – triskart didesnė suma nei ta, kurią naujiems pirkiniams paklojo Prancūzijos klubai, esantys antroje vietoje.

Saudo Arabijos komandos yra išlaidūnų penketuke. Artimųjų Rytų šalyje nutūpė tokios futbolo žvaigždės kaip Neymaras, Sadio Mane ir Riyadas Mahrezas.

„Chelsea“, „Paris Saint-Germain“, „Liverpool“, „Real“ ir „Bayern“ – toks yra penketas klubų, kurie per 2023-iuosius išleido didžiausius pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas